Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie nowej budowy / Ocena branżowa tylko G

Napisany przez AndreT
Cześć, mój partner życiowy i ja możemy nabyć działkę budowlaną i chcemy zbudować Dom jednorodzinny do własnego użytku. Jednakże, trochę się martwię, bo zamówiłem swoje branżowe wyniki w Schufa i jestem zszokowany, że zostałem sklasyfikowany tylko jako G przez banki. Nie mam żadnych negatywnych wpisów w Schufa, zawsze płaciłem raty terminowo. W Schufa powiedziano mi, że to wcale nie jest złe, ale w internecie czytam coś innego... Mam kredyt studencki, który spłacam do 2022 roku (500€ miesięcznie), poza tym mam tylko umowę na telefon komórkowy. Inne kredyty itp. także nie występują. Razem zarabiamy 4550 € miesięcznie i mamy 25000 € kapitału własnego + wkład własny. Koszty działki + domu wyniosą około 370000€. Jestem urzędnikiem na stałe oraz mój partner także ma bardzo pewne, nieterminowane miejsce pracy. Moje pytanie: Czy uważacie, że mój branżowy wynik w Schufa sprawi, że będziemy mieli problem z uzyskaniem kredytu? Pozdrowienia, André

Napisany przez NaTwoim13
Nie, G jest absolutnie w porządku. Nie ma absolutnie żadnego powodu do martwienia się. W jakim mieście ma być zbudowane i czy są tam dzieci?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć, dzięki temu wskaźnikowi branżowemu nadal jesteś w pełni w obszarze zielonym. Finansowanie budowy nadal powinno być dobrze możliwe do przedstawienia.

Napisany przez AndreT
Dziękuję za szybką odpowiedź. To mnie uspokoiło. Dzieci nie ma, a budowa jest planowana w miejscowości pobliżu Lubeck w Szlezwiku-Holsztynie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata