Re: Umowa oszczędnościowa: Wyższy oprocentowanie jest udzielane na maksymalnie 8 lat od daty rozpoczęcia umowy?
Napisany przez Erdbeerchen88 -
- wt mar 19, 2019 7:41 pm
Cześć. Mam pytanie dotyczące mojego kontraktu oszczędnościowego, który istnieje od 24 czerwca 2011 roku. Powyższe zdanie znajduje się w mojej umowie. Nie zamierzam skorzystać z pożyczki budowlanej. Chcę jedynie skorzystać z oszczędności budowlanych i dodatkowego oprocentowania. Właśnie otrzymałem oświadczenie o przydziale. Mogę zdecydować, czy chcę odebrać pieniądze od razu czy na wyznaczony termin. Jeśli otrzymam je od razu, otrzymam oszczędności budowlane oraz dodatkowe oprocentowanie w wysokości 2,5 procent. Ale co będzie, jeśli wybiorę datę przydziału na 31.07.19 - aby nadal otrzymywać świadczenia zatrudnieniowe od pracodawcy przez kilka dodatkowych miesięcy. Czy wtedy nadal otrzymam dodatkowe oprocentowanie? Z powyższego zdania nie jest dla mnie jasne, czy dodatkowe oprocentowanie po 8 latach całkowicie znika dla całej kwoty oszczędności budowlanych, czy tylko dla kwoty, którą wpłaciłbym od 24.06.19. Czy ktoś ma doświadczenie w tej kwestii? Pozdrowienia i miłego wieczoru