Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie częściowej własności

Napisany przez kreis96
Jakie opcje finansowania mam jako inwestor mający nieruchomość, gdy po zakupie domu wielorodzinnego dzielę go na części (np. na trzy jednostki mieszkalne) i chcę ponownie sprzedać te podzielone mieszkania? Ponieważ okres od zakupu domu wielorodzinnego, przez podział własności do sprzedaży nie jest przewidywalny, nie uważam, że kredyt budowlany z określonym terminem spłaty jest odpowiedni, dlatego szukam alternatywnych rozwiązań.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć kreis96, twoje bank dostarczy dla Ciebie rozwiązanie.

Napisany przez kreis96
Cześć Noelmaxim, jeśli to jest bank, w którym mam konto osobiste: muszę przyznać, że moje cierpliwości zostały wystawione na próbę w związku z kwestią rezygnacji. Spróbuję szczęścia.

Napisany przez NaTwoim13
Spróbuj to Możemy rozmawiać o czasie wiązania oprocentowania od 2 do 3 lat

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Kreis96, Jeśli chcesz działać jako czysty deweloper, otrzymasz oczywiście również zmienne warunki kredytowe. To jednak wiąże się także z obecnymi istniejącymi aktywami itp. Z bankiem zawsze można rozmawiać o wszystkim. Bank chce zrobić interes, a ja nie powiedziałbym od razu, że u Ciebie się nie da. To po prostu zależy od całej Twojej sytuacji finansowej. Nawet stałe zobowiązanie oprocentowane na kilka lat nie jest takie straszne (jeśli nie ma innego wyboru), i mimo to zawsze można kupić i podzielić nieruchomość.

Napisany przez NaTwoim13
Bankierze bankowy, spośród około 500 banków nie ma takiego, który byłby gotowy do udzielenia finansowania dla działalności deweloperskiej lub zakupu nieruchomości, a następnie szybkiego (ewentualnie równoczesnego) sprzedania. Bank, Bank Ludowy (w naszym przypadku w BS byłby to jedyny bank, który mógłby zapewnić rozwiązanie dla określonego wolumenu) lub lokalny bank na miejscu, więcej mi nie przychodzi do głowy. Czy możesz podać nam bank, który Twoim zdaniem mógłby być rozważany na poziomie ponadlokalnym?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Nie ma tylko platform, ale także bezpośrednie kontakty bankowe.

Napisany przez NaTwoim13
No cóż, pytałem o to i prosiłem cię o podanie kilku nazw lub informacji kontaktowych do banków, do których można się zwrócić.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata