Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy można wcześniej wypłacić część kwoty w ramach umowy oszczędzania budowlanego?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim! Od ponad 4 lat mam oszczędności hipoteczne na kwotę 100 000 EUR. Ponieważ teraz pilnie potrzebuję pieniędzy, zastanawiam się, czy mogę podzielić BSV; na przykład na oszczędności hipoteczne w wysokości 80 000 EUR i 20 000 EUR. Czy istnieje możliwość wypłacenia mi tylko tego częściowego kwoty z BSV? Jak jest z ewentualnymi stratami? Z góry dziękuję! Kai

Re: Czy można wcześniej wypłacić część kwoty w ramach umowy oszczędzania budowlanego?

Napisany przez ADMCI4
Cześć Kai! Nie jest możliwe ani proste ani swobodne wypłacanie częściowej sumy z Bau­spar­ver­trag. Koniec końców, nie jest to książeczka oszczędnościowa. Zgodnie z warunkami umowy możliwe jest jednak dokonanie nierównomiernej podział sumy, dzięki czemu można sięgnąć po mniejszy Bau­spar­ver­trag po spełnieniu określonych kryteriów. Powinieneś skontaktować się z Twoim bankiem oszczędnościowo-budowlanym, aby dowiedzieć się o obowiązujących dla Twojego Bau­spar­ver­trag warunkach umowy. Należy jednak pamiętać, że wypłata może nastąpić wyłącznie jako pożyczka budowlana, czyli tylko w związku z nieruchomością. Zalecam przedtem zapoznanie się z warunkami kredytu konsumenckiego lub krótkoterminowego przekroczenia limitu debetowego Twojego konta rozliczeniowego. Mam nadzieję, że moje wskazówki Ci pomogły. Pozdrawiam, Mali73

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata