Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy możliwy jest zakup nieruchomości?

Napisany przez thyphon2000
Witam drogie Forum, ponieważ niespodziewanie musimy opuścić nasz wynajmowany Dom z powodu potrzeby własnej na koniec roku, teraz szukamy stałego miejsca zamieszkania. Jesteśmy małżeństwem z 1 dzieckiem w wieku 7 lat. On ma 42 lata, pracuje w służbie publicznej (bund) od 20 lat, zarabiając netto około 2400€ wraz z dodatkiem rodzinnym. Ona ma 39 lat, jest zatrudniona na stałe, zarabiając netto około 960€. Aktualne zobowiązania obejmują kredyt konsumenta w wysokości 31 000€ z ratą w wysokości 360€. Poza tym przez ostatnie 10 lat płaciliśmy około 760€ czynszu za nasz domek, nie mając problemów z pieniędzmi. Mamy już zatwierdzone finansowanie na Dom jednorodzinny z mieszkalnym apartamentem na sumę 260 000€. (DSL Bank/Hanseatic/BHW) Niestety właściciele nas zostawili w tarapatach i ostatecznie sprzedali Dom innym konkurentom. Nasz doradca finansowy, tak jak i my, był z tego niezadowolony i wydaje się, że nie chce już działać dla nas. Czy można w przybliżeniu oszacować, jaką nieruchomość byłoby dla nas wykonalne, bez dochodów z wynajmu mieszkania z oddzielnym wejściem? Jeśli ktoś chciałby nam pomóc, to z pewnością nie odmówimy. Dziękujemy z góry!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć typhon2000 Tutaj należy jeszcze zapytać. Czy w dotychczas zatwierdzonej finansowaniu został również spłacony istniejący kredyt w wysokości 31.000 EUR? Czy nadal był on realizowany? I kolejne pytanie brzmi, czy otrzymali Państwo zgodę od wszystkich banków po stronie banku, czy tylko od pośrednika finansowego. Osobiście nigdy nie poszedłbym do maksimum, jak sobie życzą. Prawdopodobnie nie masz swojego kapitału, ale obciążenie kredytem ratalnym w wysokości 31.000 EUR. Dlatego zakres 260.000 EUR nadal może być sensowny.

Cały projekt został w pełni zatwierdzony przez BHW/Hanseatic i DSL, umowy zostały podpisane, musieliśmy wszystko odwołać. Praktycznie mieliśmy już tylko ustalony termin spotkania z notariuszem w celu finalizacji transakcji. Nie ma założonego kapitału, przypuszczenia są słuszne, kredyt konsumencki działał równolegle i miał być zoptymalizowany pod względem rat po pewnym czasie przez naszego doradcę.

W zależności od sytuacji można również od razu spłacić 31.000 EUR. W takim przypadku byłby tylko finansowany zakup i koszty dodatkowe w postaci opłat dodatkowych oraz spłaty w wysokości 31.000 EUR.

Okej, czyli teoretycznie cena zakupu 149 000€ + prowizja pośrednika + trochę kosztów remontu + koszty dodatkowe nie stanowiłaby problemu?

Cześć Typhon2000, ostatecznie wszystko zależy od ogólnej sytuacji oraz oceny po sprawdzeniu w Biurze Informacji Gospodarczej. Na pierwszy rzut oka wygląda na to, że z mojej strony w tym obszarze można dalej to sprawdzić, tak jak opisałeś. Wszystko musi mieć swoje granice. Następnie opcja z ratami kredytowymi z lub bez wcześniejszej spłaty.

Napisany przez Martin79HN
Moja opinia: Jeśli masz ponad 40 lat i zarabiasz 3450€ netto, a nie udało ci się odłożyć ani grosza poza długami, powinieneś naprawdę przemyśleć swoje finanse. Twój dziecko może jeszcze przez 15 lat mieszkać z Tobą, ale przy takiej sytuacji zaczynasz spłatę na 20-30 lat. Warunki kredytowe nie będą również tanie, ponieważ nie ma żadnych zabezpieczeń. Żadna bank nie jest zainteresowany udzielaniem finansowania na 120% na przykład. Lepiej wynająć albo maksymalnie wziąć pożyczkę na 200.000€, ale nie zapominaj o budowaniu rezerw na naprawy Obciążenie będzie większe niż w przypadku wynajmu.

Martin79HN Historia za tym stoi inna, teraz usłyszeliśmy od właściciela domu, że mamy obniżyć cenę zakupu domu przez całe 10 lat. W zasadzie wynajem z opcją kupna, ale nic nie zostało spisane umownie. Musiałbym teraz bardziej rozwinąć tę historię, ale to nie jest istotne. Tak naiwni jak byliśmy, zawsze uważaliśmy, że możemy zawieruszyć w tym domu. I teraz okazało się inaczej niż się spodziewaliśmy, byliśmy oczywiście bardzo naiwni w tej sprawie. A za 15-20 lat ja i moja żona odziedziczymy w sumie 4 domy, z których 2 obejmują 6 mieszkań, Dom rodziców mojej żony wraz z wynajętym budynkiem pomocniczym zostanie sprzedany. Dlatego nie martwię się o naszą przyszłość.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Hm, Żeby spłacić 260 000 EUR do emerytury (24 lata ?), musielibyście wyłożyć około 1 200 EUR miesięcznie. Do tego koszty dodatkowe (400 EUR? ) i oszczędności (250 EUR ?)...... Więc w sumie prawie 1 900 EUR z 3 450 dochodu już zniknęło. Zresztą uważam, że stwierdzenie, że do tej pory nie musieliście oszczędzać pieniędzy z uwagi na zadłużenie, w jakiś sposób zabawne.....

Nie muszę się tłumaczyć za poziom długu, ale powstał on w taki sposób, że pół roku po wygaśnięciu gwarancji na pojazd, na który został zaciągnięty kredyt, wystąpiła awaria silnika. Volvo odmówiło udzielenia rabatu i naprawy silnika (choć problem był znany w Volvo i istniała instrukcja naprawy). Dlatego musiałem ugryźć kwaśne jabłko i oprócz kredytu samochodowego zapłacić za nowy silnik, co wynosi 31.000€

No cóż, problemem jest to, że jeśli niczego nie oszczędzamy, to musimy płacić za takie rzeczy kredytem. Ale u was widać światełko w tunelu.

Napisany przez Hilfe
Brak szans przy tak niskich dochodach i zadłużeniu. Cieszcie się spadkiem

Napisany przez BenniG
Niektóre pokolenia tworzą bogactwo, inne pokolenia je niszczą. Zawsze znajdą się wymówki na wszystko. Tylko pytanie brzmi, co się stanie, jeśli rodzic zamiast tworzyć, przekazuje dziecku jedynie drugą opcję? Dlaczego samemu tworzyć coś od zera, skoro można mieć to o wiele łatwiej?

Moje zdanie: Powinno się umieć skromnie żyć i cieszyć się z każdego luksusu. może to być wakacje, Dom, samochód itp. Jednakże, pytanie brzmi czy naprawdę trzeba jeździć tak drogim samochodem, na który wydaliście 31 000 € na naprawę? (przez kredyt) Myślę, że to dlatego, że czekacie na spadek, co skłoniło was do tego, że nie potrafiliście dotąd dobrze oszczędzać. Zwłaszcza gdy macie 4 domy, rodzice lub teściowie powinni spokojnie móc dorzucić 50 000 €, aby np. uzyskać lepsze oprocentowanie od 0,5-1%. Lepiej wydajcie 500 € więcej na czynsz miesięcznie bez ryzyka, a za 10 - 15 lat kupicie wymarzony Dom za gotówkę, bez kredytu. Albo przejmiecie Dom od rodziców / teściów, jakkolwiek to nazwać.

Nie napisałem, że naprawa kosztowała 31 000 EUR, ale że samochód wraz z nowym silnikiem łącznie dał ten całkowity koszt na koniec. Nasze konta wykazują dodatnie saldo pod koniec miesiąca, a karty kredytowe nie są obciążone. A mamy również konto oszczędnościowe, z którego pieniędzmi dwa lub trzy razy w roku wyjeżdżamy na wakacje, gdzie jest problem? Powtórzę jeszcze raz, nasz wynajmujący przez 10 lat wmawiał nam, że spłacamy cenę zakupu domu. Dlatego nigdy nie zastanawialiśmy się nad koniecznością zakupu nieruchomości w tradycyjnej formie. Zatwierdzone 260 000 EUR przez DSL/BHW/Hanseatic opierały się na nieruchomości z kawalerką, która generowałaby miesięczny dochód 400 EUR.

Przez kolejne 2-3 miesiące zobaczcie, ile uda Wam się zaoszczędzić. Prowadźcie książkę domową! Następnie porozmawiajcie z rodzicami/szwagrami, bo być może jest szansa na zdobycie własnego kapitału (nie przesadzajcie, tylko 10.000/20.000 €). W ciągu 2-3 miesięcy przystąpcie do poszukiwań z maksymalnym budżetem 250.000 €. Albo wprowadźcie się do wynajmowanego mieszkania rodziców/szwagrów jako rozwiązanie tymczasowe. Bo za 250.000 € być może nie znajdziecie wymarzonego domu! Dopiero gdy spadek zostanie podzielony. :-)

Mieszkamy raczej na wsi, od czasu do czasu pojawiają się już niedrogie nieruchomości, które idealnie pasują do nas. Nawet poniżej 250 000 €, w tej chwili rozważamy Dom za 149 000 € w sąsiedniej wiosce, jak tylko będzie on dostępny oficjalnie, chcemy od razu skorzystać z tej okazji.

thyphon2000 pisze: Nasze konta wykazują na koniec miesiąca dodatnią sumę, a karty kredytowe nie są obciążone. I mamy oczywiście konto oszczędnościowe, z którego pieniędzy dwa lub trzy razy w roku wyjeżdżamy na wakacje, gdzie jest problem?
Ogólnie rzecz biorąc: Czy to jest problem czy nie, to musisz sam/a zdecydować. Zadałeś/aś tutaj pytanie i otrzymałeś/aś opinie. Uważam (tak jak inni), że warto mieć oszczędności w wysokości 2-3 miesięcznych zarobków jako zabezpieczenie na koncie. Dzięki temu można spokojnie opłacić takie problemy jak koszty naprawy w gotówce, a nie spłacać tego jako kredyt. Chodzi mi o to, że nie musicie liczyć się z brakiem pieniędzy, ale macie zadłużenie w wysokości 30 tys. euro. I tak jak napisałem wcześniej, spłatą 260 000 euro do emerytury nie będzie łatwo. Wakacje do czasu przejęcia w spadku, nie będą już możliwe...

thyphon2000 pisze: Mieszkamy raczej na wsi, czasami pojawiają się atrakcyjne nieruchomości, które idealnie pasują do nas. Nawet poniżej 250 000 euro, obecnie rozważamy Dom za 149 000 euro w sąsiedniej wsi, jak tylko będzie oficjalnie dostępny, chcemy od razu go kupić.
149 000 euro brzmi już bardziej realistycznie....

Nigdzie nie napisałem, że chcę pożyczkę w wysokości 260.000€. Już wcześniej było zatwierdzone pożyczkę na tę kwotę, z miesięcznymi dochodami z wynajmu w wysokości 400€.

Napisany przez TheRothschilds
Cześć thyphon2000, Tak mi to zostało wyjaśnione przez pracownika banku. Miesięczna rata kredytu nie powinna przekraczać optymalnie jednej trzeciej twoich dochodów netto w gospodarstwie domowym. Połowa byłaby możliwa, ale wiązałaby się z dużymi ograniczeniami w codziennym życiu, jak samochód i wakacje. Jeśli chodzi o Dom, mogę ci powiedzieć, że przy starym domu zawsze pojawiają się dodatkowe koszty niż planowane (min. 20-30%), ze względu na obowiązujące obecnie przepisy dotyczące izolacji itp. Banki również zwracają na to uwagę przy udzielaniu finansowania. Powodzenia.

Napisany przez volltilger
TheRothschilds pisze: Miesięczna rata finansowania nie powinna przekraczać jednej trzeciej Waszych dochodów netto w gospodarstwie domowym. Możliwe byłoby także połowiczne zastosowanie tego, ale wiązałoby się to z poważnymi ograniczeniami w codziennym życiu, takimi jak auto i wakacje...
To jednak zwykły nonsens, przecież to zależy od dochodów, prawda? Jeśli zarabiam 10 tys. netto, mogę spokojnie przez wiele lat co miesiąc przeznaczać 6,5 tys., a w przypadku trzyosobowego gospodarstwa domowego nie muszę mieć wielkich ograniczeń.

Napisany przez NaTwoim13
volltilger pisze: To jest całkowicie nonsensowne, to zależy przecież od dochodu, czyż nie? Jeśli mam dochód netto 10 tys. mogę bez problemu przez wiele lat płacić co miesiąc 6,5 tys., a wcale nie muszę się specjalnie ograniczać, zwłaszcza mając trzyosobowe gospodarstwo domowe.
Mówię to już od dawna, ciągle to powtarzam! Ta zasada przestaje mieć jakiekolwiek logiczne zastosowanie powyżej określonego poziomu dochodu, nie powinno się postępować ani oceniać według tej zasady, ale raczej kierować się indywidualnymi czynnikami, takimi jak styl życia/warunki życiowe/podejście do życia z odpowiednim zachowaniem konsumpcyjnym i rzeczywistymi kosztami!

Napisany przez finanzierung
To, co mówisz, dotyczy także rodziny z dwójką dzieci i dochodem netto 2500 EUR......

Napisany przez NaTwoim13
@Finansowanie Tak, i już to uzasadniłam Również nie powinno się decydować ani osądzać według tego wskaźnika, ale według indywidualnych aspektów takich jak sposób życia/warunki życia/podejście do życia z odpowiednim zachowaniem konsumenckim i rzeczywistymi kosztami! Masz inny pomysł, inną logikę??

@volltilger @noelmaxim Co was Was sollen eure Aussagen jetzt einem normalen Menschen sagen?! 1. Wer redet von 10k netto? Und des Rest des Satzes ist sowieso nur halb verständlich. 2. Natürlich ist jede Finanzierung von Lebensweise abhängig, das ist hoffentlich jedem gesunden Menschen verständlich. Wenn man jedes Jahr in die Malediven will, ist auch ein dickes Haus natürlich bei dem Geldvorkommen nicht möglich. 3. Als ein Mensch der dazulernen will, geben eure Aussagen gar nichts. Nicht immer nur Aussagen als Falsch darstellen sondern auch explizit sagen wie es besser geht. Weil ich geh mal davon aus das Ihr zwei Multi Millionäre seit. Und das wollen wir ja alle sein. in dem Sinne.

volltilger pisze: To zdecydowanie nonsens, to zależy od dochodu, prawda? Jeśli mam dochód netto w wysokości 10 tysięcy, mogę spokojnie płacić 6,5 tysiąca miesięcznie przez wiele lat, a osoba w trzyosobowym gospodarstwie domowym nie musi się zbytnio ograniczać.
Nie sądzę, że przy dochodzie netto na poziomie 10 tys. zł można odłożyć od razu 6,5 tys. na finansowanie, ponieważ ten człowiek zazwyczaj prowadzi zupełnie inny styl życia niż ten z dochodem netto 3000 EUR. Rozpocząłem pracę w 1999 roku po kilku szkoleniach z dochodem netto 3000 marek, obecnie mam 4500 EUR netto, czyli o 3000 EUR więcej niż wtedy, i nie mogę powiedzieć, że mógłbym po prostu zainwestować te dodatkowe 3000 EUR w finansowanie nieruchomości. Przy dochodzie netto 10 tys. EUR moim zdaniem może to być około 2500-3500 na mieszkaniowe wydatki.

Napisany przez NaTwoim13
finanzierung pisze: Nie sądzę, aby przy dochodzie netto 10 000 euro miałoby być od razu zostało 6,5 tys. na finansowanie, ponieważ ta osoba zazwyczaj prowadzi zupełnie inny styl życia niż ta o dochodzie netto 3 000 euro. Zacząłem pracować naprawdę w 1999 roku po kilku szkoleniach zawodowych z dochodem netto 3000 marek niemieckich, dziś mam dochód netto 4 500 euro, co daje w przeliczeniu na euro o 3 000 euro więcej niż wówczas, i nie mogę powiedzieć, że te 3 000 euro różnicy mogę po prostu przeznaczyć na finansowanie nieruchomości. Przy dochodzie netto 10 tys. euro, moim zdaniem, można być może wydać 2 500–3 500 na mieszkanie.
Wierzysz w to, ale nie wiesz. To możliwe, ale niekoniecznie! Ogólne stwierdzenia i uogólnienia nie pomagają nikomu! Jeśli np. uczestnik forum o dochodzie 10 000 euro netto uważa, że chciałby przeznaczyć 6 000 euro na mieszkanie, to najpierw zaakceptuję to jako coś oczywistego i praktycznego, zamiast podążać za sugestią, że bez znajomości danej osoby to jest niemożliwe lub niezdrowe! To, czy to wydaje się rozsądne czy odpowiednie, to już inna sprawa, jeśli jednak uczestnik forum sobie tego życzy, to szanuję to i zakładam, że to dokładnie przemyślał i obliczył. Nie oznacza to, że nie można mu stawiać argumentów, ale nie rozumiem podnoszenia cytatu i odnoszenia się wyłącznie do niego i u mnie tego nie będzie!

noelmaxim pisze: Wierzysz w to, ale nie wiesz. Może tak być, ale nie musi! Uogólnienia i generalizacje tutaj nikomu nie pomagają!
To jest jak zawsze...… Użytkownik Volltilger zrobił tu generalizację, na co zwróciłem uwagę, a ty w swoim poście piszesz o generalizowaniu, bo post Volltilgera pasuje do twojej koncepcji, a mój nie..... Profesjonalista w pełni.... Jeśli ktoś uogólnia, że osoba z wysokim dochodem netto może spokojnie oddać ponad 60% swojego dochodu na nieruchomość, to bijesz brawo, że to rozpoznał, jeśli ktoś pisze, że nie wierzy, że tak jest, to jest zasypywany tekstami, jak głupi jest.....

Napisany przez NaTwoim13
Ostatnie zdanie, a raczej sposób jego wyrażenia, nigdy wcześniej nie słyszałeś ode mnie w żadnej rozmowie z terapeutą, nigdy! Wręcz przeciwnie, uważam, że uogólnienia, brak indywidualnych informacji i znajomości osoby stojącej za tą rozmową, nie pomagają nikomu i moim zdaniem są raczej zarozumiałe. Krytykowanie myśli terapeutów, uznawanie ich za bezsensowne lub wręcz za szalone, to zadanie dla innych osób tutaj odpowiedzialnych.

Napisany przez Alexius
Przez tyle czasu czytałem i śledziłem tuwieczne dyskusje. Na początku byłem rozbawiony, ale teraz naprawdę nie mogę tego dłużej znieść. Nieistotne, jak przesadzone wyrażenia (zarówno pod względem treści, jak i języka) pojawiają się od czasu do czasu w różnych wątkach tutaj, to co noelmaxim regularnie tutaj robi, jest po prostu żałosne - albo aby użyć stylu jak Pani to określiła żałosne, nieodpowiednie - tak, wręcz haniebne. Każdego, kto stara się przeciwdziałać ewentualnemu transakcji z Państwa strony, ostrzegając TE o ryzykach lub potencjalnych problemach, krytykują Państwo (często z góry), zarzucając mu, że nie odpowiedział na pytania TE - natomiast zawsze przedstawiają Państwo sytuację tak, jakby istniały wszędzie idealne warunki, które nie mogą być krytycznie przesłuchane, ponieważ TE jest odpowiednio poinformowany i nie powinno się go traktować protekcjonalnie. Chciałbym odesłać również do innego wątku, który właśnie jeszcze raz przeczytałem - pytano tylko, czy ogólnie możliwe jest negocjowanie ofert banków domowych - Pan chciał znowu przeprowadzić transakcję i stworzyć własną ofertę. Jest to takie oczywiste, że zawsze zależy to tylko na chęci szybkiego zarobku - dobrze by było, gdyby Pan sam kiedyś siebie poddał krytycznej ocenie, zamiast zarzucać innych za coś niegodziwego (niezorientowany, fałszywe informacje, pomówienia...). Na zakończenie kilka słów na temat Państwa odwrotnej struktury oprocentowania - na pewno nie jestem doświadczonym maklerem finansowym, co często Pani podkreśla - ale nawet ja rozumiem, że porównujecie Państwo jabłka z gruszkami. kredyt z pełną spłatą jest innym produktem niż kredyt z ustalonym oprocentowaniem bez pełnej spłaty. Jeśli wybiorę opcję z pełną spłatą na 25 lat, jest to tańsza opcja niż opcja z ustalonym oprocentowaniem na 25 lat bez pełnej spłaty lub opcja z pełną spłatą na 30 lat. To nie jest odwrotne - to po prostu inny produkt, zazwyczaj również bez możliwości dodatkowych spłat. Mimo że wątpię, czy Pańskie zachowanie tutaj zmieni się, musiałem to po prostu gdzieś wyrzucić - po tym, jak tak długo byłem tutaj jedynie cichym obserwatorem

Napisany przez NaTwoim13
Dziękuję za Twoje wyjaśnienia, dla mnie konsument jest najważniejszy i to się nie zmieni. Dopóki są zadowoleni i mam uczucie, że pomogłem lub otrzymałem informację zwrotną o pomocy, chętnie będę udostępniał swoją wiedzę i możliwości, oraz prezentował swoje spojrzenie. Myślę, że teraz wystarczy, powiedziałem, co chciałem powiedzieć i akceptuję różne zdania, o ile nie stają się one personalne lub nie na temat! To wszystko na razie, nadal ważne jest pomaganie konsumentom i odpowiadanie na ich potrzeby i pytania.

Napisany przez Alexius
Wszystko jasne, oznacza jak zwykle niestety nic innego niż Dziękuję za informację - ALE mam to gdzieś, będę kontynuować jak dotąd - nawet błąd dotyczący odwróconej struktury stóp procentowych nie potrafisz (sobie ani innym) przyznać, mimo że kilku użytkowników już zwróciło Ci na to uwagę. Czy doświadczeni maklerzy finansowi nie potrafią czasem przyznać się do błędu? Tak szkoda, ale dopóki niczego się nie nauczysz, forum nigdy się nie uspokoi - ponieważ używasz go jako taniej platformy reklamowej. Wielu DE miałoby więcej korzyści z ostrzeżeń dotyczących ryzyka i problemów niż z otrzymywania od Ciebie korzystnej oferty. Wszystkie pytania, które kierujesz do DE, nie dotyczą dobrej i wszechstronnej porady, a jedynie znalezienia (także dla Ciebie) najtańszego kredytu.

Napisany przez NaTwoim13
W ostatecznym rozrachunku celem każdego konsumenta powinno być odzwierciedlenie najlepszego oprocentowania, a jeśli takie oczekiwania są wyrażane przez konsumentów, to w ostatecznym rozrachunku jestem również gotowy towarzyszyć temu przedsięwzięciu. Ostateczną decyzję podejmuje oczywiście konsument, nie ty, nie ja, nie wy. Wcześniej konieczne jest wiele pracy, czasu i wysiłku, aby stworzyć najlepszy indywidualny koncept, ponieważ dopiero na tej podstawie kształtuje się najlepsza indywidualna stopa procentowa. Bank ostatecznie decyduje, czy partnerstwo, wspólnie i indywidualnie opracowany koncept, może być zrealizowany, zatwierdzony i zakończyć się pozytywnym głosowaniem kredytowym. Bez pozyskania i zgromadzenia indywidualnych informacji zwykle nie można udzielić trwałej i dobrze uzasadnionej odpowiedzi, a zazwyczaj klienci (prawdopodobnie w 90% przypadków) są również gotowi udzielić tych informacji.

@ finanzierung @ Alexius Zauważyliście to. Ci dwaj herosi widzą opcje lub punkty widzenia, które nie pasują do waszych i są całkowicie błędne. A co najważniejsze, obaj cały czas mówią o 10k, a prawdopodobnie nie zarabiają nawet połowy w rzeczywistym życiu. A jeśli tak, to ich arogancja czyni je nieprzydatnymi. Należy trzymać się z dala od takich ludzi.

Napisany przez NaTwoim13
Rodzina Rothschildów, wydaje się, że pominięto fakt, że Volltilger (i ja również) użyli kwoty 10 000 euro jako przykładu, aby wykazać, że niemożliwe jest ustalenie kwoty. Proszę zauważyć, że chodzi o kwotę, a nie dochód.

Napisany przez Alexius
noelmaxim pisze: W ostatecznym rozrachunku, dla każdego konsumenta powinno i musi być celem odzwierciedlenie najlepszego oprocentowania, a jeśli takie jest również życzenie konsumenta, aby to osiągnąć poprzez to forum, w ostateczności jestem gotowy towarzyszyć realizacji tego przedsięwzięcia.
W Stanach Zjednoczonych również istniało takie podejście - wszyscy widzieli, dokąd to doprowadziło. Ale najważniejsze, że pobiera się prowizję, konsument sobie tego życzy. Przepraszam, ale ma to niewiele wspólnego z dobrą radą. Kiedyś miałem dobry kontakt z doradcą finansowym - szybko było jasne, że nie dojdzie do transakcji, i było to w porządku. Mimo to udzielił mi kompleksowej porady i nawet podziękował za miłą rozmowę. Takie zachowanie daje dobre wrażenie, i takiej osobie poleca się dalej. (Kontakt został również nawiązany dzięki poleceniu) Widać zatem różnice Ach tak, znowu brak przyznania błędu odwrotnej struktury oprocentowania - jak można było się spodziewać

Napisany przez NaTwoim13
Górna część jest dla mnie oczywistością, naturalnie zdarza się taka rekomendacja czy rozwój. Inne stwierdzenia i raporty nie dotyczące mnie, jak również skargi czy działania niesprawiedliwe wobec konsumentów, tutaj nie można znaleźć. Mimo tego, że poznałem tutaj niezliczone rodziny z forum i miałem okazję towarzyszyć wielu inicjatywom. Gdybym był widoczny w Google, co odpowiadałoby mojemu CV, byłoby jasne, że są te niezadowolenie, jeśli oddawałyby mojemu stylowi pracy. Dziwne jest też to, że nie powinienem tutaj zdobywać informacji, a jednak podjęto decyzję bez nich? Przepraszam, ale ta kolejność nie pasuje tutaj. Wydaje się, że w mojej ocenie gruntowne i trwałe wygląda inaczej. Co więcej, znasz moje przekonania i wyznania od dłuższego czasu. Nie zanosi się na zmianę, jeśli będę realizować moje zobowiązanie i spełniać swoje wymagania. Co do tematu odwrotności, wszystko zostało już przez mnie powiedziane i można to wspaniale zgłębić w Google.

Napisany przez Alexius
noelmaxim pisze: Górna część dla mnie jest oczywistością, zrozumiałe i naturalnie dochodzi też czasami do takiej rekomendacji czy ewolucji. Inne oświadczenia i raporty nie dotyczą mnie, podobnie jak skargi czy działania, które nie służą konsumentom. Pomimo tego, że poznałem tutaj niezliczone rodziny z forum i miałem okazję towarzyszyć wielu projektom. Nawet jeśli moje doświadczenie byłoby łatwo dostępne przez Google, i powinno być oczywiste, że gdyby istniały te narzekania, odpowiadałyby mojej metodzie pracy. Co ciekawe, mam nie prosić o informacje, ale decyzję tę podjąć bez tych informacji? Przepraszam, ale kolejność tutaj nie pasuje. W moich oczach fundamenty i konsekwencje patrzą zupełnie inaczej. Co więcej, znasz moje podejście i wyznawane przekonania już od dłuższego czasu. Nic się nie zmieni, jeśli chodzi o moje podejście i spełnianie moich wymagań. Odnośnie tematu invers, wszystko zostało już przez mnie powiedziane i można to wspaniale sprawdzić w Google.
Czy w waszych kręgach jest właściwe zwracanie się do każdego per ty? Uważam to za dosyć bezczelne. Nie wiem, czy twoja wiedza faktycznie opiera się tylko na wynikach wyszukiwania w Google (na które ciągle i ciągle się powołujesz), jednak twoje twierdzenie o odwrotnym ukształtowaniu stopy procentowej w podanym przykładzie po prostu się nie zgadza. Ale zamiast w jakikolwiek sposób przyznać błąd, powinno się szukać czegoś nieistniejącego. Ale tak jak zauważyli inni użytkownicy, którzy zostali także skierowani z powrotem do Google. Wtedy szybko kończy się ta szeroko reklamowana pomoc - nie da się dzięki temu zrobić żadnego interesu.

Napisany przez NaTwoim13
Krótkie info, musisz wpisać ODWRÓCONĄ STRUKTURĘ STÓP PROCENTOWYCH i oczywiście zinterpretować, co jest napisane i jak zostało to przez ciebie opisane.

Napisany przez NaTwoim13
Możesz mi spokojnie przesłać swoje imię na PW, w razie potrzeby możemy potem używać formy Pan/Pani. To byłoby dla mnie całkowicie nowe, gdybyśmy się nie mówili na ty.

Napisany przez Alexius
noelmaxim pisze: Kurze Info, musisz WPROWADZIĆ STRUKTURĘ OBDZWONIENIA I oczywiście interpretować to, co tam jest napisane i jak mam to zrozumieć i opisać.
KURZE INFO, ponieważ wydaje się, że czytanie i rozumienie dla państwa jest naprawdę trudne. Nie chciałbym być przez państwa zwracany per ty. A to, co tu twierdzą państwo na temat odwrotnej struktury oprocentowania w tym konkretnym przypadku, jest po prostu nonsens - zwykle panowie przychodzą z jakimiś znalezionymi w internecie źródłami - tym razem nie, to mówi samo za siebie. Tym razem sami powinniśmy poszukać czegoś, czego nie ma, a następnie interpretować to tak, jak to opisali państwo.

Napisany przez Alexius
noelmaxim pisze: Możesz mi spokojnie przesłać swoje imię na PW, a następnie możemy przekładać. Byłoby dla mnie naprawdę nowością, gdybyśmy nie byli na ty.
Wydaje się, że myślisz, że to zabawne. Cóż, dla mnie to tylko dowód złego wychowania.

Napisany przez NaTwoim13
Wpisz odwróconą strukturę Zind w Google. Nie jestem skłonny wykonać tego wysiłku za ciebie, aby następnie podać tutaj link.

Napisany przez Alexius
noelmaxim pisze: Wpisz w Google odwrotną strukturę Zindtruktur. Nie jestem gotowy poświęcić swojego czasu, aby znaleźć to dla ciebie i podać tutaj link.
Mówię ci, brak wychowania. Nawet po czwartej prośbie nie jesteś w stanie użyć formy grzecznościowej, jak to powinno być między cywilizowanymi ludźmi, którzy nie proponują sobie ty. Proszę, podaj ten link i pokaż, gdzie dokładnie znajduje się to, co twierdzisz. Z pewnością nie znajdziesz tam nic o porównaniu między pełnopłatnym i niepełnopłatnym kredytem, a jedynie ogólną definicję odwrotnej struktury oprocentowania. Ale to można znowu sprytnie pominąć.

Napisany przez volltilger
finanzierung pisze: Nie sądzę, że przy dochodzie netto 10 tys. euro jest od razu pozostałe 6,5 tys. euro na finansowanie, ponieważ ta osoba zwykle prowadzi zupełnie inny styl życia niż ta z dochodem netto 3 000 euro.
Cześć finanzierung, to zwykle tutaj jest kluczowe, są też ludzie, którzy pomimo wysokich dochodów zachowują równość. To zależy od priorytetów, jakie się ustala. Na przykład, my nie przywiązujemy wagi do drogich samochodów, jeździmy Skodą, Nissanem i Fordem. Natomiast na wyposażeniu dla dziecka wydaliśmy sporo kasy, za co nawet dostałam reprymendę od @Hermueller... nie trzeba, ale można. 10 000 u nas nie wystarczyło, wyposażenie pokoju dziecinnego pochłonęło 4900 euro, tylko meble, bez dekoracji. A z 3500 euro żyje się bardzo wygodnie, wtedy byliśmy jeszcze we dwoje... Od czasu narodzin dziecka (2012) musimy radzić sobie z marnej pensji ordynatora, możesz sprawdzić w Google wynagrodzenie zgodnie z TVÖD... To wystarcza na wygodne życie dla 3 osób w spłaconym domu, bez problemu na 3 wakacje w ciągu roku, i nie lecimy od 350 euro/osobę do Antalyi czy Hurghady. Proporcja 1/3 obowiązuje biednych nieszczęśników, którzy spłacają swój kąt do ostatniego dnia pracy przed emeryturą, i to ma sens. Nie można tego jednak uogólniać. Zrobiłbym to zawsze ponownie.

Napisany przez NaTwoim13
Nie Alexius, aby to zrozumieć, trzeba umieć interpretować to, co napisałem i opisałem. Skoro nie chcesz sobie z tym kłopotu zadawać - w przeciwnym razie nie pisalibyśmy już o tym dalej - bo sam byś dostrzegł zależności, to w ogóle nie mam ochoty na to. Naprawdę, w ogóle nie mam.

Napisany przez Alexius
noelmaxim pisze: Nie, aby to zrozumieć, trzeba umieć zinterpretować to, co napisałem i opisałem, a ponieważ nie zechcesz sobie z tym kłopotu zadać - w innym przypadku nie pisalibyśmy już o tym temacie w ogóle - bo sam byś dostrzegł związki, nie mam ochoty na to. Naprawdę, zupełnie nie mam ochoty.
WIEM, co to jest odwrócona krzywa dochodowości - TY, jak się zdaje, nie. Przed chwilą zaoferowałeś znalezienie informacji, potem nic nie znalazłeś (ponieważ, jak zapowiedziałeś, nie ma takiej informacji) i teraz szybko znalazłeś wymówkę, próbując mnie przedstawić jako kogoś, kto nie ma pojęcia - znowu doświadczony makler finansowy - kolejne twierdzenia bez sensu i logicznego uzasadnienia, próba obrażania każdego (jak małego dziecka), pomimo wielokrotnego żądania zaprzestania takiego zachowania. Tutaj nie ma zbyt wiele treści. Jak brzmiał dalej ten powiedziany? Kto nic nie osiągnie, ten..... Tutaj to się chyba bardzo dobrze nadaje Ach tak, a żeby podać porównanie, które być może zrozumiesz: Kupujesz 3 banany jakości bio (bez pełnego spłacenia, na 25 lat) i 4 banany nie jakości bio (pełne spłacenie po 30 latach) - teraz 4 banany są tańsze. Czy z tego więc wynika, że 4 banany zawsze są tańsze niż 3 banany? (czyli odwrócona krzywa dochodowości?) Nie, to po prostu nie jest ten sam produkt, który jest ze sobą porównywany.

Napisany przez Batman_BU
Nie rozumie tego po prostu i dalej robi się śmieszny. I oczywiście ekspert Bufon nie jest w stanie podać żadnego źródła na poparcie swoich twierdzeń, ponieważ po prostu żadne (a zwłaszcza poważne) źródło na to nie istnieje.

volltilger pisze: Na przykład, wydaliśmy sporo kasy na pierwsze wyposażenie dla dziecka, za co dostałem reprymendę od @Hermuellera... Nie trzeba, ale można.
Naprawdę odebrałeś to jako reprymendę? Jeśli tak, to przepraszam, nie powinno tak to brzmieć!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata