Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Licytacja przymusowa, cena zakupu 170 000 zł z kosztami renowacji.

Napisany przez Weser
Cześć Kochani, moja żona kupiła obiekt na licytacji przed miesiącem. Bank udzielił zgody, a pieniądze zostały już przekazane do sądu. Pozostaje do zapłaty tylko niewielka suma na remont. Teraz firma, w której pracuje moja żona, została sprzedana i przekazana. Moja żona nie zostanie zatrudniona. Bank dowiedział się o tym i chce uzyskać ostatnie wyciągi bankowe. Niestety nie możemy ich dostarczyć, ponieważ ostatnie wpłaty na konto mojej żony były dokonywane gotówką i zawsze były to niewielkie kwoty. Co możemy teraz oczekiwać i co powinniśmy zrobić.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Weser pisze: Co możemy teraz oczekiwać i co powinniśmy zrobić.
W najgorszym przypadku, możliwe jest wypowiedzenie pożyczki ze względu na pogorszenie się sytuacji gospodarczej. Ile kapitału wkładacie Państwo na poczet wkładu własnego? Ile zarabiasz i ile zarabia twoja żona?

Napisany przez Weser
Pani zarabiała 2400 netto jestem w trakcie przekwalifikowania od 01.07.2019 umowa o pracę Kapitał własny 29000€

Napisany przez 2tneub
Czy postanowienia dotyczące przejęcia przedsiębiorstwa zostały przestrzegane? 1. Zmiana pracodawcy w wyniku przejęcia zakładu pracy Zgodnie z § 613a Kodeksu Cywilnego (BGB) nabywca, po sprzedaży przedsiębiorstwa, zasadniczo przechodzi na prawa i obowiązki związane z istniejącymi stosunkami pracy w chwili przejęcia zakładu. Automatycznie staje się nowym pracodawcą zatrudnionych w zakładzie. Najważniejsze konsekwencje to konieczność respektowania jego instrukcji dotyczących pracy przez pracowników oraz obowiązek w zamian wypłacania im wynagrodzeń. Ta regulacja ma na celu głównie ochronę pracowników. Ustawodawca chce w ten sposób przede wszystkim uniknąć sytuacji, w której dotychczasowy pracodawca zwalnia swoich pracowników, ponieważ sprzedaje firmę i nie będzie mógł zatrudnić nikogo w przyszłości.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Weser pisze: Kobieta zarabiała 2400 netto Jestem w trakcie przekwalifikowania od 01.07.2019 na umowie o pracę Kapitał własny 29000€
Czy obecnie nie otrzymujesz żadnych dochodów z przekwalifikowania? -> Jaka będzie wysokość dochodu od 01.07.? @Tneub Jeśli wypłata była tylko w częściach i można było zauważyć z tego powodu trudną sytuację, to pozew o rozwiązanie umowy o pracę również nie pomoże.

Napisany przez 2tneub
Herrmueller pisze: Jeśli wypłata przychodziła tylko w częściach, a z tego wynikała zła sytuacja, to pozew o wypowiedzenie też niewiele pomoże.
Prawdopodobnie masz rację, z drugiej strony nowy właściciel może mieć dodatkowe rezerwy. Groźba pozwu o ochronę przed wypowiedzeniem zawsze jest tego warta.

Napisany przez Weser
Moja żona nie chciała pracować dla tego pracodawcy. Co teraz, jeśli nie będę w stanie udowodnić wyciągów z konta? Mimo to jesteśmy w stanie uregulować raty, o które zostało ustalone. Obecnie uczę się na przekwalifikowanie na agenta nieruchomości i jestem na ostatnim etapie. Będę zarabiać 2750 zł brutto u nowego pracodawcy. Dziękujemy za ważne informacje. Czy macie może sugestię, jak możemy uniknąć takiego zwolnienia?

Napisany przez NaTwoim13
Nie denerwuj się, nie dojdzie do zwolnienia. Nikt nie jest zainteresowany takim rozwiązaniem! Opisz sytuację otwarcie, uczciwie i partnersko, a zostaniesz potraktowany w ten sam sposób. Tak zresztą zawsze bywa w życiu!

Napisany przez 6Bankkaufmann
To jest poprawne, jak opisano. W przypadku niejasności lub strachu, z doświadczenia najlepiej jest po prostu powiedzieć prawdę bankowi prosto z mostu, aby zobaczyć, co można zrobić. Prosto z mostu, zabierz odpowiednie dokumenty do wglądu.

Napisany przez Weser
Dziękuję za Wasze informacje

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata