Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Mieszkanie na zasadzie renty hipotecznej

Napisany przez Ursa
W 2009 roku kupiliśmy Dom na zastawie i wzięliśmy na to kredyt od Wüstenrot. doradca z Wüstenrot zalecił nam również skorzystanie z programu Wohnriester. Teraz chcieliśmy wykorzystać środki z programu Wohnriester do spłacenia kredytu, ale otrzymaliśmy informację od Centralnego Urzędu Dofinansowań na rzecz Oszczędności na Emeryturę, że nie jest to możliwe, ponieważ prawa związane z zastawem zostały ustanowione na okres poniżej 40 lat, a ja nie mam jeszcze 85 lat, a jedynie 83. Jesteśmy teraz bardzo zaniepokojeni. Czy ktoś ma pomysł, co można w tej sprawie zrobić, czy musimy to po prostu zaakceptować i wypowiedzieć umowę, aby przynajmniej móc wpłacić uiszczone już środki, pomniejszone o dofinansowanie i ulgę podatkową, na spłatę naszego kredytu?

Napisany przez 2tneub
Przejrzyj dokumenty zakończenia i pozwać przedstawiciela za rażącą niekompetencję.

Napisany przez NaTwoim13
Ale nawet jeśli bardzo mi przykro dla autora tematu - znowu bardzo typowe. Najważniejsze, że Riester i ich dofinansowanie są uwzględnione w finansowaniu!

Napisany przez Hilfe
Strasznie są ci pazerni pośrednicy!

Napisany przez Hilfe
noelmaxim pisze: Ale - mimo że bardzo współczuję TE - znowu bardzo typowe. Najważniejsze to wliczyć Riester i jego wsparcie w finansowanie!
najlepiej sprzedajesz !!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata