Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Kupno domu w Holandii pomimo trwających kredytów

Napisany przez fjwer13
Cześć, mam pytanie. Mieszkam tuż przy granicy z Holandią i chciałbym kupić tam Dom, czyli wziąć kredyt. Mam już działające kredyty w DE, jeśli wezmę kredyt w holenderskim banku, czy będą w stanie zobaczyć, że mam jeszcze aktywne kredyty w DE? Czy to sprawdzą? Czy mogę użyć kredytu z DE jako kapitału własnego?

Napisany przez 2utopus
Aby mieszkać na granicy z Holandią, trzeba mieszkać w innej prowincji Holandii, a nie w Niemczech? (np. Zeeland) Musisz zawsze podawać prawdziwe informacje o sobie - inaczej można to uważać za oszustwo. Jaki jest Pański obywatelstwo?

Napisany przez fjwer13
Nie rozumiem, o co ci chodzi, mieszkam w DE, 5 min. od Holandii. Jestem obywatelem Rumunii, ale mieszkam w Niemczech od 8 lat. Moje pytanie brzmi, czy ewentualne banki z Holandii sprawdzą, czy mam aktualnie jakieś kredyty tutaj w Niemczech? Czy wiesz coś na ten temat?

Napisany przez Birgit
Musisz podać informacje dotyczące swoich dochodów i wydatków w umowie kredytowej. Obejmuje to również bieżące kredyty.

Napisany przez 2utopus
fjwer13 pisze: Nie rozumiem, o co ci chodzi, mieszkam w DE, 5 minut od Holandii.
Holandia to jedna z prowincji w Holandii : https://de.wikipedia.org/wiki/Republ...gten_Provinzen i nie graniczy bezpośrednio z Niemcami.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Zawsze musisz podać wszystkie przychody i wydatki w oświadczeniu o stanie majątkowym wobec potencjalnego nowego inwestora. Jeśli bank tego zażyczy, poprosi Cię o wyciągi z konta. Nie polegaj na tym.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata