Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: spłata easycredi

Napisany przez hsk50733
Cześć, może tutaj ktoś podać mi informacje na temat następującego scenariusza, ale proszę tylko tych, którzy naprawdę wiedzą, jak mówi zawsze Günther Jauch Wysokość easycreditu: 53.000,-- € w tym ochrona od bezrobocia, choroby itp. Okres kredytowania: 120 miesięcy Zakończenie okresu: styczeń 2023 Miesięczna rata: 440,-- € Otrzymuję rentę z tytułu niezdolności do pracy, bezterminową, a ubezpieczenie pokrywa miesięcznie 75% raty (335,-- €). Moja żona pokrywa różnicę w wysokości 110,-- € miesięcznie. Jakie byłyby konsekwencje, gdyby te 110,-- € przestały być opłacane, skoro nie jest ona do tego zobowiązana. Jakie możliwości miałaby w odniesieniu do zmniejszenia lub obniżenia tej raty w wysokości 110,-- €? Być może ktoś tutaj ma doświadczenie w tym zakresie. Dziękuję.

Napisany przez Hilfe
Posłuchaj, otrzymasz 75% z 53 000€! Plus odsetki! Więc wychodź, przeżyj chwilę, przemyśl sprawę i postaw pytanie ponownie albo pomyśl jeszcze raz! Jeśli nie będziesz w stanie spłacić tych 110€ miesięcznie, na pewno coś się wydarzy. Ale nie na twoją korzyść!

Napisany przez FloHH
Kto jest pożyczkobiorcą? Czy tylko Ty, czy też Twoja żona? Czy ubezpieczenie (jakie? z listu ubezpieczeniowego?) płaci ratę kredytu bezpośrednio do banku, dlaczego tylko 75% (czy jest to przewidziane umownie?) Jeśli dotyczy to ubezpieczenia z listu ubezpieczeniowego, to trochę mnie dezorientuje te 75%....

Napisany przez hsk50733
Cześć, więc odetchnąłem i wygląda na to, że ubezpieczenie Assistance pokryje 75% kosztów; jest to uregulowane w warunkach ubezpieczenia. Jestem jedynym kredytobiorcą, więc nie ma drugiego kredytobiorcy.

Napisany przez Hilfe
hsk50733 pisze: Cześć, więc odetchnąłem i wygląda na to, że ubezpieczenie polisy Assistance wypłaca 75%; jest to uregulowane w warunkach ubezpieczenia. Jestem sam kredytobiorcą, więc nie ma drugiego kredytobiorcy.
i teraz?! Czy jesteś kompletnie głupi, że nie chcesz zapłacić 25% albo kazać zapłacić?..!!

Napisany przez FloHH
Cześć hsk50733, aby podejść do tego inaczej niż inni użytkownicy (z którymi czasami czuję się niepewnie, czy chcą subtelnie prosić o pomoc czy faktycznie chcą zaoferować pomoc). Uważam, że pierwotne pytanie Jakie możliwości miałby Pani w odniesieniu do zmniejszenia lub obniżenia tej raty w wysokości 110,-- €? brzmi trochę dziwnie... Ponieważ Pani nie ma bezpośredniego związku z umową pożyczki, Pani ma wszystkie możliwości. Na przykład, nie płacąc nic więcej. Jedyną osobą zobowiązaną do zapłaty jest Pani. To, co nadal mnie zastanawia, to te 75%. Wyraźnie - czy się mylę? - nie jest Pani całkowicie niezdolna do pracy, ale ma ograniczoną zdolność do pracy i te 25% teoretycznie nadal może Pan/Pani zapłacić według opinii ubezpieczyciela? W takim przypadku (lub w ogólności) pozostają tylko tradycyjne środki, jakie ma się do dyspozycji, gdy nie można już w pełni spłacać swoich comiesięcznych rat. Innymi słowy: trzeba porozmawiać z bankiem, wyeksponować problem i samemu zaproponować rozwiązanie. Być może pozostała część kredytu (jak wynika z Pańskiego opisu, pożyczka była spłacana przez długi czas) otrzyma dłuższy okres spłaty, co skutkować będzie zmniejszeniem Pańskiej raty. Należy jednak zachować ostrożność, aby bank nie przekształcił tego w zupełnie nową pożyczkę, co skutkować będzie utratą świadczenia ubezpieczeniowego. Po prostu obniżenie raty na własną rękę to nie jest dobry pomysł i nieuchronnie doprowadzi do wypowiedzenia kredytu...

Napisany przez Hilfe
FloHH pisze: Cześć hsk50733, aby podejść do tego inaczej niż inni użytkownicy (czasami mam wątpliwości, czy raczej podświadomie wołają o pomoc, czy faktycznie chcą oferować pomoc) w sposób prosty i rzeczowy. Uważam, że początkowe pytanie jest trochę dziwne .... Ponieważ nie ma żadnego bezpośredniego związku z umową pożyczki, masz wszystkie możliwości. Na przykład, możesz przestać płacić w ogóle. Jedyną osobą zobowiązaną do zapłaty jesteś ty. To, co ciągle mnie zastanawia, to te 75%. Najwyraźniej - czy się mylę - nie jesteś całkowicie niezdolny do pracy, lecz ograniczony w zdolności do pracy i w ocenie ubezpieczyciela nadal mógłbyś zapłacić te 25% w zasadzie? W takim przypadku (albo i nie) pozostaje tylko zastosowanie standardowych środków, jakie się ma, gdy nie można już w pełni opłacać swoich rat miesięcznych. Innymi słowy: trzeba porozmawiać z bankiem, przedstawić problem i samemu zaproponować rozwiązanie. Być może pozostała kwota kredytu (jak zrelacjonowałeś, już od pewnego czasu spłacałeś kredyt) zostanie przedłużona, co zmniejszy Twoją część raty. Należy jednak uważać, aby bank nie zrobił z tego zupełnie nowego kredytu i nie spowodował utraty świadczenia ubezpieczeniowego. Po prostu obniżanie raty samodzielnie to zły pomysł i nieuchronnie doprowadzi do wypowiedzenia kredytu ...
Dzięki Flo, że byłeś bardziej obiektywny! Wypowiedzenie kredytu - coś mi świtało. Nie będę budzić śpiących psów i zapłacę te 110€

Napisany przez 2utopus
Już przepracowaliście ponad 6 lat - teraz zostało tylko 3,75 roku. A płacicie tylko około 5 tysięcy euro z pozostałych około 20 tysięcy euro - to jednak nie jest tak źle, prawda? Co byłoby możliwe do zajęcia u was? Czy myśleliście o prywatnym upadku i jego konsekwencjach? Czy te 53 tysiące euro obejmują odsetki i wszystkie inne koszty?

Napisany przez hsk50733
Cześć Utopus, cześć FloHH, bez pozdrowień dla agresywnej pomocy dziękuję za Wasze wpisy i oczywiście tak, największa część jest już spłacona, a resztę też sobie poradzimy. Mimo to zwracam uwagę, zwłaszcza w kontekście dziwnych komentarzy ze strony agresywnej pomocy, że 110,-- € to kwota względnie duża. Dla osób z wyższymi lub zamożnymi dochodami 110,-- € to oczywiście niewiele, ale dla osób o niskich dochodach (2 małe renty) to już sporo. Może warto to wziąć pod uwagę zanim zaczniemy tu niemal obrażać nowych użytkowników w tak lakonicznych dwuwierszach. I na koniec: Wykrzykniki w tekście oznaczają KRZYCZENIE !!! i tak też to brzmi - zuchwale, agresywnie, głośno, arogancko; tak można komentować na Facebooku i innych platformach, ale nie tutaj. Więc tak. Pozdrawiam

Napisany przez Hilfe
hsk50733 pisze: Cześć utopus, cześć FloHH, bez pozdrowień dla agresywnej pomocy Dziękuję Wam za Wasze wpisy i oczywiście większość jest już spłacona, a resztę też jakoś ogarniemy. Niemniej jednak zwracam uwagę, zwłaszcza w kontekście dziwnych komentarzy agresywnej pomocy, że 110,-- € to kwota względna. Przy większych lub wręcz dużych dochodach 110,-- € to oczywiście niewiele, ale przy niskich dochodach (2 niskie emerytury) 110,-- € to już sporo. Być może należałoby to wziąć pod uwagę, zanim zaczniemy tutaj praktycznie obrażać nowych użytkowników w tak nędznych dwuliniówkach. I na koniec: Wykrzykniki w tekście oznaczają KRZYCZENIE !!! i tak się to czyta - bezczelnie, agresywnie, głośno, arogancko; tak można komentować na Facebooku i innych miejscach, ale tu proszę nie. No więc. Pozdrawiam
Słuchaj, musisz czasem krzyczeć na niektóre osoby, żeby zrozumiały! I istnieją prace za 450€, które z pewnością można podjąć pomimo otrzymywania świadczeń z UE !!!!!!!!!

Napisany przez hsk50733
Proszę o pomoc. To nadal żadna pomoc, która tu przychodzi, wręcz przeciwnie. Spróbuj napisać poprawnie po niemiecku. Poza tym nie potrzebujemy pracy za 450 €, ale na pewno nic by to nie zmieniło, gdybym to wyjaśnił. I proszę: Nie wysyłaj więcej żadnych dziwnych ani lepszych komentarzy.

Napisany przez Hilfe
hsk50733 pisze: Również, droga pomoc, to nadal żadna pomoc, która tu przychodzi, wręcz przeciwnie. Spróbuj również napisać poprawnie po niemiecku. Poza tym nie potrzebujemy pracy za 450,-- €, ale na pewno nic by się nie zmieniło, gdybym to wyjaśnił. I proszę: Nie wysyłaj więcej żadnych dziwnych albo jeszcze lepiej, w ogóle żadnych komentarzy.
W przeciwieństwie do ciebie, ja pracuję! Jeśli uważasz, że nie musisz spłacać kredytu, to naprawdę masz dobrze! I tak, będę zawsze komentować. Dobrze tak?

Napisany przez EasyD
Hilfe pisze: W przeciwieństwie do ciebie, pracuję! Jeśli uważasz, że nie musisz spłacać kredytu, to naprawdę masz łatwe życie!!! I tak, zawsze będę komentować. Fajnie, prawda?
To jest kompletnie przesadzone, co piszą! Jeśli pieniądze są krótkie, to zupełnie uzasadnione jest zastanowienie, gdzie można zaoszczędzić. Najlepszym sposobem jest rozmowa z bankiem, co zresztą już zostało wspomniane. Ale hsk z pewnością nie musi przepraszać, że nie pracuje, a pani tak. Prawdopodobnie praca byłaby mu o wiele bardziej pożądana niż renta inwalidzka.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata