Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: finansowanie budowy

Napisany przez dosasa1
Proszę ocenić moją ofertę. Haus+ Grundkosten 438000€ EK 60000€ Fuchssonderprogramm : 78000€ Effektivz.1,26 bis 2029 Effektivz. 2,26 bis 2039. Rate 340€ KFW : 100000€ Effektivz. 0,92 bis 2029. Rate 330€ Wohnrente 1 : 50000€ Effektivz. 1,84 bis Zuteilung Effektivz. 2,26 bis 2042 Rate 204€ Wohnrente 2 Frau : 50000€ Takie same warunki jak dla Wohnrente 1 Darlehen : 100000€ Zmienna 1,36 Rate 105€ Jaki jest efektywny oprocentowanie na cały okres kredytowania?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć dosasa1, od kogo pochodzi ta oferta? Pytam, ponieważ ta osoba musi również obliczyć dla Ciebie mieszaną stopę procentową. Co wyraźnie rzuca się w oczy, oszczędzanie na budowę i oszczędzanie na budowę (wszystko jednorazowe spłaty kapitału), a następnie obciążenie Rierster. Mam nadzieję, że chociaż nie podano Ci stopy mieszanej, to przynajmniej Riester został Ci dobrze wyjaśniony. 1) W jakim mieście - ze względu na krajowe środki pomocowe i wybór regionalnych banków - ma być budowa? 2) Czy mają - ze względu na krajowe środki pomocowe - dzieci? 3) Jak wysoki jest dochód, od którego pobiera się podatek? 4) Jak dzielą się koszty - ze względu na limit obciążenia - na poszczególne elementy? 5) Czy znają Państwo stawkę odroczonego opodatkowania fikcyjnego konta na rzecz answój mieszkalny? 6) Dlaczego istnieje element zmiennej pożyczki?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć, proszę nie stosować strategii All In z kapitałem własnym podczas budowy nowego domu. Podczas fazy budowy istnieją także zobowiązania związane z odsetkami - trzeba płacić czynsz i odsetki (podwójne obciążenie). Czy posiadasz dodatkowy kapitał własny? Czy Twoje dochody są na tyle wysokie, że bez problemu możesz spłacić odsetki budowlane z bieżących przychodów?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata