Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Finansowanie samochodu.

Napisany przez Dandei
Potrzebuję finansowania na nowy pojazd, ale niekoniecznie chcę korzystać z banku dealera, ponieważ jestem pewien, że mogę gdzieś indziej dostać lepszą ofertę. W jakim banku polecacie zaciągnąć kredyt?

Napisany przez hanes
Kup używany i nie na kredyt. Dla takich rzeczy zazwyczaj zawsze ma się wystarczającą ilość pieniędzy na koncie.

Napisany przez 2utopus
Handlarz nie jest tożsamy z producentem - czy chcesz kupić nowy pojazd dla siebie czy nowy pojazd? Osobiście wolę też wziąć samochód używany - tutaj po 2-4 latach płaci się o 50% mniej.

Napisany przez BenniG
@utopus: Jak dotychczas osiągnąłem dobre wyniki kupując nowe samochody. Po prostu kupiłem je z bardzo dużą zniżką i sprzedałem najpóźniej po zakończeniu okresu gwarancji. Na przykład Octavię RS kupiłem we wrześniu 2013 roku za 29,500 € i sprzedałem w październiku 2015 roku za 25,750 €, po przejechaniu 34,900 km. Lub Leon, który miałem przez 5 miesięcy, przejechałem 4,500 km i straciłem tylko na oponach zimowych. Więc jeśli kupisz nowy samochód z 30% rabatem, nie czekaj 2, 3 ani 4 lata, aby kupić go z 50% zniżką. @Dandei: Aktualnie ING (DiBa) reklamuje kredyt samochodowy z oprocentowaniem 2,49% - niezależnie od czasu trwania kredytu od 24 do 84 miesięcy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata