Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czas przetwarzania DSL Bank

Napisany przez Doncook
Cześć, złożyłem dokumenty dotyczące finansowania budowy w DSL Banku półtora tygodnia temu. Jak długo potrwa decyzja pozytywna lub negatywna? Dziękuję z góry. Cook ;-)

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Doncook, W której placówce? 1 1/2 tygodnia to zbyt długo, Międzyrzecki i Dortmund mają obecnie najdłuższe czasy przetwarzania wynoszące 6 dni roboczych, zazwyczaj są to 3 dni.

Napisany przez Doncook
Złożono to w Lipsku

Napisany przez NaTwoim13
Lipsk ma 3 dni robocze, coś tu nie gra. Mówisz, że pośrednik wysłał to tam ?!

Napisany przez Doncook
Mój pośrednik wysłał to 30.3.2019

Napisany przez NaTwoim13
Następnie nie przekazał im tej opinii, albo nie dotarła do niego, albo wniosek nigdy nie został złożony. Po 1 1/2 tygodnia otrzymasz informację zwrotną w Lipsku w ciągu 3 dni roboczych.

Napisany przez Doncook
Skonsultuj się także z doradcą...

Napisany przez NaTwoim13
Tak, koniecznie.

Napisany przez Doncook
Kto otrzymuje głos? Ja czy doradca?

Napisany przez NaTwoim13
Najpierw doradca, dokumenty zgodowe są przez nas wgrywane do systemu Europace, a około 2-3 dni później konsument otrzymuje oryginalne dokumenty pocztą. Otrzymujemy wszystkie komunikaty dotyczące statusu, takie jak otrzymanie wniosku, pracownik przetwarzający sprawę, rezerwy w przypadku dodatkowych żądań lub pytań. Jeśli nic nie przychodzi, to oczywiście nie otrzymujemy informacji. Kto jest pośrednikiem?

Napisany przez Doncook
Ekspert z Postbanku

Napisany przez NaTwoim13
Dziwne, to jest matka

Napisany przez Doncook
Właśnie rozmawiałem przez telefon z bankiem dsl Bank, wysyłają rzeczoznawcę na działkę (bez domu, bo jest to nowa budowa), czy to normalne? I jak szybko to się odbywa?

Napisany przez NaTwoim13
To nie jest normalne, najwyraźniej rzeczoznawca od stołu nie przedstawił jeszcze wartości. Wiadomo, że potrzebna jest zewnętrzna opinia, Postbank wie o tym najpóźniej od 4. dnia roboczego.

Napisany przez Doncook
No cóż, myśleli, że staną się podejrzliwi, jeśli działka jest taka tania

Napisany przez Doncook
Jak długo trwa coś takiego znowu ???

Napisany przez NaTwoim13
Ekspert skontaktuje się. Nie mogę tego zrozumieć, nie znam tego sposobu postępowania. W piątek wysłałem 3 sprawy do Berlina, wszystkie 3 już są w trakcie realizacji. W jednym przypadku (powyżej 400 000 euro zawsze wymagane jest zewnętrzne ekspertyza) konieczne jest wykonanie ekspertyzy zewnętrznej, właśnie przed chwilą dostałem dane kontaktowe eksperta do systemu. W ten sposób mój klient może przyspieszyć proces i skontaktować się bezpośrednio z ekspertem w celu umówienia terminu, nie musząc czekać, aż się on odezwie.

Napisany przez Doncook
Nie rozumiem tego, bo tam można podziwiać tylko 1600 metrów kwadratowych łąki... nic więcej

Napisany przez NaTwoim13
To samo będą robić! Być może trzeba uwzględnić czynniki rynkowe, być może na planie lokalizacji w sąsiedztwie zobaczyliśmy coś, co chcielibyśmy zobaczyć. Być może trudna lokalizacja lub znacznie różniąca się cena zakupu od wartości rynkowej.

Napisany przez Doncook
Wartość zgodnie z wartością referencyjną wynosi 23000 ... cena zakupu 15000

Napisany przez NaTwoim13
Wtedy odchylenie od normy jest przyczyną, ale również cena jako taka, ponieważ nieruchomości w tej kategorii cenowej (związane jest to z lokalizacją) nie są zbyt mile widziane przez bank DSL (mikrolokalizacja lub obszar o niskiej strukturze).

Napisany przez Doncook
Trochę wiejsko, ale nie na końcu świata… po prostu prywatna sprzedaż, była to sytuacja win-win

Napisany przez Hilfe
Czemu jesteś taki zdenerwowany. Wszystko się uda. A jak w ogóle wygląda sytuacja wyjściowa?

Napisany przez matti85
Tak zdenerwowany z powodu działki za 15 tys. zł? Przepraszam, ale powinno się to dać zrealizować z własnych środków. Jeśli chcecie zbudować Dom... @Buhmann nie wyskakuj od razu z oprocentowaniem, skoro płacę już dodatkowe 50€...

Napisany przez Doncook
Nie chodzi o pieniądze za działkę

Napisany przez Hilfe
Doncook pisze: Chodzi nie o pieniądze za działkę
Tylko o budowę?

Napisany przez Doncook
Tak właśnie wygląda ;-)

Napisany przez icol
Cześć,

w poniedziałek mój [url]doradca[/url] wysłał wszystkie dokumenty dotyczące pożyczki hipotecznej do banku DSL. Mój pośrednik chce, aby potwierdzenie pożyczki nadeszło szybko. Bank mieści się w Stuttgarcie. Ile to zajmie mniej więcej? Za każdą pomocną odpowiedź będę wdzięczny(a).

Pozdrowienia

icol

Napisany przez NaTwoim13
Trwa obecnie 4 dni robocze w Stuttgarcie. Jeśli przyjedzie we wtorek, co jest prawdopodobne, dziś powinno nastąpić głosowanie. W mojej filii DSL Berlin w czwartek w mojej skrzynce mailowej oraz w systemie powinien być widoczny status głosowania. Czy wasi doradcy nie informują o czasie przetwarzania?

Napisany przez icol
Wow, dziękuję za szybką odpowiedź. Niestety mój [url]doradca[/url] finansowy nie poinformował mnie na ten temat. Powiedział tylko, że zazwyczaj zajmuje to od 5 do 8 dni roboczych. Pośrednik chce mieć coś czarno na białym najpóźniej do środy. Co można zrobić?

Napisany przez isi
Cześć ludzie, dziś zarejestrowałem się, aby dowiedzieć się, czy ktoś wie, jak długo trwa czas oczekiwania na przetworzenie w DSL Hannover. Złożyliśmy wniosek o 110% finansowanie domu. Zaliczyliśmy wstępną weryfikację u pośrednika. Teraz czekamy już od około 4 dni i jeszcze nie usłyszeliśmy nic. Czy ktoś wie, jak długo to potrwa?

Napisany przez NaTwoim13
5 dni roboczych.

Czy dołączyli Państwo do oferty kredytu gotówkowego Hanseatic Bank lub DSL Bank?

Napisany przez NaTwoim13
Pozwól, że ocenimy nieruchomość za pośrednictwem Sprengnetter i/lub VDP poprzez pośrednika, wtedy zrobiliśmy już 95% pracy.

Czy pośrednik poinformował cię, że limity kredytowe zostaną spełnione? W Berlinie otrzymuję tę informację w tym samym dniu co otrzymanie dokumentów, dając ogólnie rzecz biorąc natychmiastowe poczucie pewności planowania!

Napisany przez isi
Mamy kredyt od banku dsl oraz dodatkowo pożyczkę podporządkowaną i kolejny od banku KFW. Pośredniczka powiedziała mi tylko, żebym teraz czekał na list od banku DSL. Powiedziała mi także, że może to potrwać do 23 dni z powodu koronawirusa, może też przyjść już teraz. Ona nie wie.

Napisany przez isi
Kiedy nieruchomość ma wartość, to czy w ogóle coś może pójść nie tak?

Napisany przez NaTwoim13
Jeśli nieruchomość ma wartość, bądź ta zostanie potwierdzona i nie wprowadzono głupot do systemu, finansowanie także zakończy się pozytywnym głosowaniem

Nie jestem w stanie zrozumieć wypowiedzi ich pośredniczki, ponieważ moi klienci nie czekają na pocztę z decyzją, ale otrzymują ją wcześniej ode mnie drogą mailową, ponieważ są oni natychmiast wpisywani do systemu z decyzją.

Nie mogę też zrozumieć wypowiedzi na temat do 23 dni, ponieważ DSL Bank może przewidzieć i zrobić wpis w systemie w ciągu 1-2 dni od otrzymania wniosku.

Kredyt podporządkowany mam nadzieję, że nie pochodzi od DSL Bank, ponieważ to połączenie raczej ma negatywny wpływ (łączne zobowiązanie w banku) na decyzję, niż gdyby pieniądze pochodziły od trzeciego banku (Hanseatic Bank).

Czy ich pośredniczka nie dokonała wcześniej wyceny nieruchomości za pomocą Sprengnetter and/or VDP??

Napisany przez isi
pożyczka poddana procesowi egzekucji jest od banku DSL. Czy to oznacza, że mam złe karty?

Napisany przez isi
oceniła nieruchomość, ale sposobu nie znam.

Napisany przez NaTwoim13
isi pisze:
to pożyczka podlegająca pożyczce z banku dsl. Czyli mam złe karty?

Jeśli ocena jest surowa, to tak.

Nie składam tego wszystkiego w ten sposób i moi klienci są również doskonale poinformowani.

Nie mogę powiedzieć nic więcej na ten temat, miejmy nadzieję, że wszystko dobrze się skończy. Pierwszy, który do mnie dotrze, nie byłby nimi

Napisany przez isi
Dobrze, ale dziękuję za informację

Napisany przez isi
Sprawdziłam ponownie wniosek i tam jest napisane, że moja nieruchomość musi być warta co najmniej 209 000 euro. Moja doradczyni oceniła nieruchomość na podstawie zdjęć i doszli do wniosku, że nawet jeśli Dom byłby w najgorszym stanie, to miałby wartość 225 000 euro. Czy to dobrze?

Napisany przez NaTwoim13
Na podstawie zdjęć nie mogę określić wartości, jeśli pośredniczka to zrobiła, będzie mogła to zrobić na podstawie wszystkich dostępnych informacji.

Nie znam również wniosku w DSL Bank, w którym jest napisane, jaką wartość musi mieć Dom, zwłaszcza że każdy bank ma swoje wytyczne.

Tutaj jest wiele zamieszania, zwłaszcza że minimalne wartości mają znaczenie tylko w przypadku maksymalnych obciążeń (jak w Państwa przypadku) i właśnie w tym przypadku DSL Bank ma własną podstawę obliczeń.

Zawsze jest mi przykro i szkoda, gdy klienci są pozostawiani w tyle z taką niepewnością, aż decyzja jest wydana.

Napisany przez isi
Cześć, dzisiaj rozmawiałem z moją pośredniczką. Powiedziała mi, że mój wniosek jest przetwarzany od wtorku. Teraz musiała wysłać dodatkowe dokumenty do banku, ponieważ bank poprosił o dodatkową dokumentację. Wygląda na to, że chodzi o dokumenty dotyczące domu. Ile to teraz potrwa?

Napisany przez NaTwoim13
Nikt nie może powiedzieć, że to nieprzyjemny przebieg, dokumenty domowe są już w Berlinie żądane pierwszego dnia po otrzymaniu dokumentów, ponieważ procedura jest już w toku!

Napisany przez isi
Czy to oznacza, że teraz moje podanie znajduje się u recenzenta?

Napisany przez NaTwoim13
To możliwe, jak wiele innych rzeczy, oceniam ich raporty.

W Hannoverze uczył się mojego syna

Napisany przez isi
Na pewno ma pewną pracę, pracując w banku

Napisany przez NaTwoim13
Nie miałby pewnej ani dobrej pracy.

Więcej informacji można znaleźć w podpisie.

Napisany przez isi
Okay. Moja pośredniczka skontaktowała się ze mną i powiedziała, że moje dokumenty są sprawdzane pod względem kompletności i poprawności, oraz że zlecono ocenę rzeczoznawcy, który obejrzy nieruchomość. Czy to dobry znak, czy raczej nie?

Napisany przez NaTwoim13
To na razie zły znak, ponieważ rzeczoznawca nie dotarł niestety do wartości!

Nie rozumiem postępowania w Hanowerze. Dostawa, wycena (i doświadczeni pośrednicy już wiedzą), potem na stos! Ma to także tę zaletę, że jeśli konieczne będzie wykonanie opinii, zostaje ono zlecone już pierwszego dnia dostawy, a czas realizacji może być oczekiwany, podczas gdy wartość jest ustalana!

Już pierwszego dnia wiem, dokąd zmierzam, zamiast czekać 5-6 dni roboczych, aby dowiedzieć się, że potrzebujemy opinii, która również może trwać do 13 dni!

Nie rozumiem tego!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata