Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pytanie dotyczące punktacji w Schufie

Napisany przez Rudi80
Dobry wieczór, od kilku dni gnębi mnie wyrzuty sumienia. Około 10 dni temu wnioskowałem o kredyt konsolidacyjny w SWK Bank. Pomimo bardzo dobrej zdolności kredytowej z mojej strony i wyniku scoringu zawsze powyżej 94, dostałem odmowę. Teraz ponownie przyjrzałem się odrzuconemu wnioskowi kredytowemu i zauważyłem w moim samorozliczeniu, że nie podałem płatności z istniejącego kredytu. Myślałem, że zostanie on i tak spłacony. Teraz jestem niemal pewny, że SWK Bank uznał to tak, jakbym chciał złożyć drugi wniosek o kredyt. Ponieważ nigdzie nie przeczytałem o spłacie. W skrócie, spłaciłem kredyt z własnych środków. Teraz moje pytanie!!! Jestem teraz tuż przed uzyskaniem kredytu hipotecznego i mam nadzieję, że odmowa kredytu nie zepchnęła mojego scoringu na dno. Z jaką procentową obniżką mojego scoringu mogę się liczyć w przypadku nieudzielonego kredytu. Oczywiście, już zwróciłem się o informacje do Biura Informacji Kredytowej. Niestety, jak zwykle, zajmuje to trochę czasu. Bardzo bym się cieszył, gdybyś odpowiedział. Dziękuję i miłego wieczoru!!

Napisany przez slowrookie
Typowo SWK również wykonuje tylko zapytanie dotyczące warunków - więc nie ma żadnych skutków. W innych przypadkach wystarczy po prostu zadzwonić do SWK.

Napisany przez Rudi80
Dobry wieczór, ponownie zostało mi powiedziane, że podpisanie umowy kredytowej i przesłanie jej, wraz z formularzem informacji dla Schufa, oznacza złożenie rzeczywistego wniosku kredytowego. A w moim przypadku taki wniosek został odrzucony!!

Napisany przez ElephantMan
Jak kiedyś powiedział mi doradca kredytowy, czysta wartość punktacji nie jest tak istotna w bankach. Istnieje także punktacja bankowa, która nie jest wyrażana liczbami, ale literami.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Dokładnie tak jest.

Napisany przez NaTwoim13
Wydaje się, że to prosta sprawa, tak mówią fachowcy (partnerzy biznesowi Schufa/co to w ogóle jest??) na temat wypowiedzi ElephantMana. Odpowiada to w jakikolwiek sposób na pytanie wyjściowe? W pierwszej kolejności decydująca i poprawna jest odpowiedź slowrookiea! Przede wszystkim, czy to nie jest obojętne, czy to punktacja branżowa - z czym ma rację ElephantMan - czy też indywidualna wartość punktacji, którą otrzymujemy w przypadku prywatnego zapytania, decydujące jest to, że obie wartości by się zmieniały, gdyby nie było zapytań kondycyjnych, ale są, przez co obie wartości się nie zmieniają! Zapytanie kredytowe w banku SWK - nawet w przypadku odmowy - nie wpłynie w żaden sposób na twoje finansowanie budowy, drogi Rudi80, to właśnie jest decydująca i pożądana odpowiedź tutaj, a nie to, według jakiego procederu lub z jaką wartością punktacji są oceniane pożyczki, ponieważ obydwie - jeśli nie ma zapytań kondycyjnych - byłyby wpływane przez zapytanie kredytowe. Jeśli wartość nie była wystarczająca wcześniej do uzyskania kredytu, to po zapytaniu również nie będzie. Jeśli wcześniej nie była wystarczająca dla finansowania budowy, to również po zapytaniu w banku SWK nie będzie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata