- ndz kwie 14, 2019 10:17 am
Cześć wszystkim, Mam dość skomplikowany problem, składający się z różnych części. Może ktoś mi pomóc. Wprowadzenie: Moja córka jest nowym kierowcą i miała kolizję z autem, które jest zarejestrowane jako mój trzeci samochód. Muszę to rozwinąć od końca.
Już wiem, że możliwe jest przeniesienie klasy SF mojego drugiego samochodu na moją żonę, prawda? Czy po przeniesieniu mojej klasy SF na nią, może ona od razu zarejestrować drugi samochód na siebie?
Chodzi o to, że moja córka spowodowała kolizję z moim trzecim samochodem (Ja, moja żona i moja córka są wymienieni jako kierowcy). Ponieważ jest nowym kierowcą i ta trzecia polisa ma klasę SF1, jej klasy w odpowiedzialności cywilnej i AC zostaną prawdopodobnie drastycznie obniżone.
Jeśli moja żona przejmie zniżkę SF mojego drugiego samochodu i zarejestruje mój drugi samochód jako swój pierwszy, a następnie przerejestruje mój trzeci samochód (kolizja) na siebie jako swój drugi samochód, polisa ta zostanie automatycznie anulowana z powodu zmiany właściciela. Czyli ta polisa, która reguluje szkody w OC i AC zostanie zlikwidowana i nowa polisa rozpocznie się od nowa. Ponieważ ten kontrakt nie miałby już nic wspólnego z moim trzecim samochodem?
Moja żona mogłaby następnie ponownie dodać moją córkę jako dodatkowego kierowcę.
Mam nadzieję, że to, co jest w mojej głowie, jest w miarę zrozumiałe.
Bardzo dziękuję z góry.
Pozdrawiam