Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: pożyczka z wycofaniem dyspozycji = Blokada kredytowa w każdej instytucji finansowej.

Napisany przez ruffus
Dobry wieczór. Krótkie opisanie sytuacji; 8 lat temu miałem stałą pracę i pobierałem kredyt w wysokości 8500 euro, który spłacałem miesięcznie. Następnie, w wyniku bankructwa firmy, straciłem pracę. Pomimo braku nowej pracy, spłacałem kredyt regularnie, otrzymując zasiłki dla bezrobotnych. W wyniku szkody samochodowej, limit debetowy został przekroczony. Bank wypowiedział mi limit debetowy, zablokował konto i zażądał ode mnie spłaty 4000 euro. Nie mogłem tego zrobić! Bank zmusił mnie telefonicznie do wzięcia kredytu, aby zrekompensować saldo na koncie. Od prawie 5 lat sumiennie spłacam ten kredyt i ponownie znalazłem zatrudnienie. Teraz mój samochód uległ awarii i chciałem trochę zwiększyć kredyt, aby kupić inny pojazd. Bez skutku: Z powodu kredytu zwrotnego mam blokadę we wszystkich bankach i nie mogę otrzymać żadnego kredytu; Pomimo stałego zatrudnienia z dobrym miesięcznym dochodem, oraz nieskazitelnej historii kredytowej. Teraz moje pytanie: Czy można coś z tym zrobić? Aktualnie pozostała kwota to około 1900 euro; Przedstawiciel banku powiedział mi, że muszę ją uregulować, ale może potrwać jeszcze 3 lata, zanim wpis zniknie?? Kto może pomóc lub co mogę zrobić? Dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrowienia

Re: pożyczka z wycofaniem dyspozycji = Blokada kredytowa w każdej instytucji finansowej.

Napisany przez 2utopus
Potrzebujesz 3 lat na spłatę 1900€? W takim razie to tylko około 50€ miesięcznie - czy raczej masz na myśli oczekiwanie 3 lata po spłacie w celu wyczyszczenia swojego wpisu w Schufa? Istnieją banki udzielające kredytów bez sprawdzania w Schufa - ale tylko za stosunkowo wysokie oprocentowanie.

Napisany przez ruffus
Chodziło mi o wykonanie. a moja ocena w Schufa jest doskonała! To musi być coś innego, związanego z bankowością.... jak czarna lista czy coś! Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata