Re: pożyczka z wycofaniem dyspozycji = Blokada kredytowa w każdej instytucji finansowej.
Napisany przez ruffus -
- śr kwie 17, 2019 8:29 pm
Dobry wieczór. Krótkie opisanie sytuacji;
8 lat temu miałem stałą pracę i pobierałem kredyt w wysokości 8500 euro, który spłacałem miesięcznie. Następnie, w wyniku bankructwa firmy, straciłem pracę. Pomimo braku nowej pracy, spłacałem kredyt regularnie, otrzymując zasiłki dla bezrobotnych. W wyniku szkody samochodowej, limit debetowy został przekroczony. Bank wypowiedział mi limit debetowy, zablokował konto i zażądał ode mnie spłaty 4000 euro. Nie mogłem tego zrobić! Bank zmusił mnie telefonicznie do wzięcia kredytu, aby zrekompensować saldo na koncie. Od prawie 5 lat sumiennie spłacam ten kredyt i ponownie znalazłem zatrudnienie. Teraz mój samochód uległ awarii i chciałem trochę zwiększyć kredyt, aby kupić inny pojazd.
Bez skutku:
Z powodu kredytu zwrotnego mam blokadę we wszystkich bankach i nie mogę otrzymać żadnego kredytu; Pomimo stałego zatrudnienia z dobrym miesięcznym dochodem, oraz nieskazitelnej historii kredytowej.
Teraz moje pytanie:
Czy można coś z tym zrobić? Aktualnie pozostała kwota to około 1900 euro; Przedstawiciel banku powiedział mi, że muszę ją uregulować, ale może potrwać jeszcze 3 lata, zanim wpis zniknie??
Kto może pomóc lub co mogę zrobić?
Dziękuję za wszelką pomoc.
Pozdrowienia