Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy pomimo umowy o pracę na czas określony i okresie próbnym

Napisany przez Dominik1981
Cześć droga społeczności, Mam następującą sytuację. Moja żona i ja chcemy budować. Koszt budowy wynosi około 650 000 €. Posiadany kapitał własny wyniesie około 250 000 €. Zatem chodzi o sumę finansowania w wysokości 400 000 €. Obecnie oboje pracujemy na czas nieokreślony. Zarobki mojej żony to około 2000 € netto. Moje zarobki to około 2500 € netto. Chciałbym teraz jednak zmienić pracę. Niestety nowa umowa będzie czasowa. I to już za najbliższe 6 tygodni. Do tego momentu warunki umowy oraz inne modalności nie zostaną jeszcze ustalone. Mam jeszcze mieszkanie, które zostanie sprzedane po zakończeniu budowy domu. Dodatkowa kwota kapitału własnego na dzień sporządzenia wynosi około 100 000 €. Dlatego moje pytanie brzmi, czy istnieją doświadczenia, czy umowa na czas określony w takiej sytuacji stanowi problem. Innymi słowy, czy są banki, które pomimo tego problemu oferują normalne odsetki? A proszę, bez odpowiedzi typu: Zmień później. :-) To nie wchodzi w grę. Dziękuję z góry i Wesołych Świąt Wielkanocnych.

Re: Finansowanie budowy pomimo umowy o pracę na czas określony i okresie próbnym

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Dominik1981, zmiana z okresem próbnym nie będzie stanowiła problemu i mają Państwo do dyspozycji najlepsze warunki i warunki na podstawie bardzo dobrej sytuacji wyjściowej (ocenionej na podstawie dostępnych informacji). Nie martw się, wszystko w porządku.

Napisany przez Dominik1981
Cześć, Dziękuję za Twoją pierwszą ocenę. To oznacza, że wszystko idzie zgodnie z normalnym finansowaniem? Ze względu na wkład własny i zabezpieczenia? Masz doświadczenie z takimi przypadkami?

Napisany przez NaTwoim13
Ogólnie rzecz biorąc, to wszystko przebiega normalnie, a z tego wyniesiono doświadczenia. Ich sytuacja nie jest tak nietypowa, jak mogłoby się wydawać, a w większości przypadków istnieją zrozumiałe uzasadnienia zmiany pracy, zwłaszcza jeśli ta następuje płynnie jedna po drugiej. Taka zmiana nie stanowi przeszkody dla pozytywnej decyzji kredytowej. Przy decyzjach dotyczących finansowania moment wypłaty środków często odgrywa kluczową rolę. Niezależnie od tego, czy wypłata może mieć miejsce w trakcie okresu próbnego, przy dużej ilości kapitału własnego - który z reguły musi być wykorzystany jako pierwszy - przepływy pieniężne można tak skoordynować, że okres próbny zostanie zakończony w momencie pierwszej wypłaty środków kredytowych. Jak wspomniałem, nie powinno wystąpić nie do pokonania trudności. To mniej zasługa wysokiego kapitału własnego, bardziej kryteriów wyboru, zwłaszcza przez bank, który zazwyczaj zawsze jest wśród piątki najlepszych ofert. 1) Kiedy ma nastąpić zapłata za nieruchomość? 2) Jaka jest jej całkowita wartość wraz z kosztami ubocznymi? 3) Czy powodem zmiany pracy jest chęć zarabiania więcej pieniędzy lub zmiana miejsca zatrudnienia? 4) Kiedy i w jakiej wysokości przewidywane są kolejne wypłaty?

Napisany przez Hilfe
Czas trwania musi być określony przy zawieraniu pożyczki. Jeśli tego nie zrobisz i twoja sytuacja finansowa zmieni się na niekorzyść (np. zwolnienie z pracy), bank może i będzie mógł przedterminowo wymagać spłaty pożyczki. Pan Buhmann powinien już teraz zwrócić uwagę na tę klauzulę. W przeciwnym razie... oszustwo.

Napisany przez NaTwoim13
Hilfe!!!! Hilfe, hilfe, hilfe

Napisany przez vision
Tak więc uważam, że pomoc jest naprawdę urocza. Daje nam powód do śmiechu każdego dnia... miło z jego strony ;-)

Napisany przez NaTwoim13
No cóż, z początku miałem podobną wizję i zazwyczaj nie powinno się na nią reagować, ale moje cierpliwości w końcu zabraknie, żeby się nim zająć. Co do tego, kto zdecyduje się na szarżę z dziećmi, to złoży im kres, ta sprawa wyszła zbyt daleko

Napisany przez Schmiddies
Właściwie nie ma nic przeciwko ujawnieniu okresu zatrudnienia w umowie (jeśli jest on uwzględniony w wypisach płacowych), w przeciwnym razie możemy sobie darować. Na przykład nasz bank domowy w zeszłym tygodniu wymienił ostatecznie wymagane dokumenty do podpisania, nie chcą nawet wypisu płacowego, ponieważ pobrali wszystkie dane z naszych kont. Niestety w tych danych nie jest uwzględnione, czy ktoś jest zatrudniony na czas określony. Aha, ale właśnie teraz zdałem sobie sprawę, że pytano już o datę zatrudnienia, może bank automatycznie zakłada, że jeśli jest to > 1 rok, to praca jest na czas nieokreślony. W każdym razie istnieją banki z uczciwymi warunkami, które nie traktują okresu próbnego ani umowy na czas określony jako kryterium dyskwalifikujące, jak już wcześniej napisał noelmaxim

Napisany przez NaTwoim13
Zwłaszcza że istnieją zawody, w których umowy na czas nieokreślony już nie występują! Smid, aby złożyć wniosek o pożyczkę, będzie musiała zebrać rozliczenia

To może być prawda, noelmaxim, ale nie podaliśmy żadnych fałszywych informacji. Oboje mamy umowy na czas nieokreślony, i tak, brzmi to głupio, ale jestem z tego dumny, bo u mnie to rzadkie zjawisko - wszędzie zatrudniają tylko na czas określony przez pierwszy rok, a ja dostałem umowę na czas nieokreślony z podwyżką wynagrodzenia brutto o 450 €, 3 miesiące przed zakończeniem mojego kontraktu czasowego. Cieszę się, bo wiem, że tak będzie dalej. A jeśli to nam nie wystarczy, to przynajmniej mam opcję przejścia do dużych firm doradczych z odpowiednim doświadczeniem zawodowym i oczywiście gorszą równowagą między pracą a życiem, ale zdecydowanie wyższym wynagrodzeniem. Każdy musi dokonać własnego wyboru. Moja żona pracuje na 34 godziny, teoretycznie może je zwiększyć (chociaż zwiększenie godzin pracy wymagałoby zajęcia się dodatkowo sprawami związanymi z dojazdami, co praktycznie anuluje dodatkowe zarobki). Z drugiej strony, noemaxim (nie obraź się) nasz bank wystawił tylko 3 niezbędne dokumenty; podczas rozmowy, żartobliwie wspomniałem, że takie są zalety bycia w banku, nie trzeba nosić wszystkiego ze sobą. Skąd więc twoja pewność, mimo jednoznacznego oświadczenia, że potrzebny jest tylko dowód o dochodach własnych (bo w innym banku), że będą jeszcze wymagane dokumenty potwierdzające zarobki?

Napisany przez Hilfe
Na rachunku zawsze jest podana data wejścia lub informacje o pracodawcy. Jeśli zataisz nową sytuację i napotkasz trudności, bank może i będzie wymagał natychmiastowej spłaty pożyczki. Po co istnieje klauzula ujawnienia sytuacji finansowej? Skrywając więc przyszłość, trzeba żyć konsekwencjami. Ale sztukmistrz i oszust Buhmann już sobie poradzi. Ma powody do zadowolenia, jest bezpieczny dzięki podpisanym protokołom doradczym.

Pomoc, skąd masz tę wiedzę? Po WoKri trzeba tworzyć oficjalne dokumenty, nie ma miejsca na odpuszczenie. I uwierz mi, @noelmaxim nie jest oszustem. Zapytałem go, czy można jeszcze uwzględnić finansowanie kuchni, odpowiedział nie. Gdyby był gadułą lub czymś innym, wciśnąłby to bez komentarza.

Napisany przez NaTwoim13
Pomoc pisze: Okres obowiązywania pożyczki musi być podany przy zawieraniu umowy. Jeśli tego nie zrobiono, a Twoja sytuacja dochodowa pogorszy się (np. z powodu zwolnienia), bank może i będzie mógł wypowiedzieć pożyczkę. Pan Buhmann powinien już zwrócić uwagę na ten zapis w umowie. Jeśli nie... Oszustwo.
Teraz Cytat od Pomoc 1. Na rachunku zawsze podawana jest data zatrudnienia oraz informacje o pracodawcy. Data zwolnienia również zazwyczaj znajduje się w rachunku!! Pomoc, nie zniosę tego dłużej z tobą!!! Jeśli od teraz nie przestaniesz robić oszczerczych insynuacji (czy ty w ogóle masz pojęcie???) i przestaniesz z obelgami (dziecko, kobieta, szmata, drapieżny ptak prowizyjny itp.), to koniec z tobą tutaj, to wystarczy, to nie do zniesienia i niedopuszczalne!! Nie pozwolę sobie na dalsze takie traktowanie, a inni też już tego czytać nie chcą! Przez 8 lat nikt konsumentów nigdy się nie skarżył, ani jedna osoba!!!!!!! Ale Pomoc musi tutaj robić insynuacje i obrażać, to ma swoje granice!

Napisany przez NaTwoim13
Z drugiej strony, noemaxim (bez złych intencji) nasz bank wystawił jeszcze 3 wymagane dokumenty, podczas rozmowy żartobliwie powiedziałem ""to jest właśnie korzyść z bycia w banku osiedlowym, nie trzeba wynosić wszystkiego"". Co sprawia, że jesteś tak pewny po jednoznacznym oświadczeniu, że konieczne jest tylko dostarczenie dowodu o wkładzie własnym (ponieważ w innym banku), że wciąż żądane są zaświadczenia o zarobkach? Schmiddies, bezpłatne wystawianie zaświadczeń i obliczeń, bezpłatne pozyskiwanie wyciągów z księgi wieczystej i planów zagospodarowania, bezpłatne sporządzanie obliczeń powierzchni mieszkalnych, a zwłaszcza bezpłatne wystawianie kosztów całościowych przy modernizacjach i remontach (również z udziałem lub pracą własną) podpisanych przez architekta domu, należy do codziennej pracy doświadczonego i rzetelnego pośrednika. Nic mnie nie usprawiedliwia, ale dostarczenie dowodów zarobków, zwłaszcza m.in. ze względu na: - kontrolę wejścia i wyjścia klienta w miejscu pracy - kontrolę zajęć wynagrodzenia - kontrolę stałych składników pensji (prowizje, przysługujące wynagrodzenie lub pensja/w związku z tym kontrola pracowników lub robotników, dodatkowe wydatki itp.) - kontrolę ilości godzin/nadgodzin czyni zaświadczenia o zarobkach niezbędnymi dokumentami minimalnymi, również ze względu na ReWo 2016 (ale już wcześniej również). No cóż, i nie jest to żaden problem dostarczyć te dokumenty, zwłaszcza gdy różnice w stopach procentowych wynoszą około 0,4%

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć, oczywiście finansowanie budowy jest możliwe nawet przy umowie o pracę na czas określony lub w okresie próbnym. To nie jest kryterium wykluczenia, jeśli liczby pasują do kalkulacji budżetowej. Mam obszerną wiedzę i wielokrotnie z powodzeniem wdrożyłem korzystne warunki finansowania budowy.

Napisany przez Hilfe
Istotne pogorszenie sytuacji majątkowej jest dobrze określonym pojęciem prawnym, które umożliwia wierzycielowi w ramach stosunku długoterminowego (na przykład umowy kredytowej, najmu) dokonanie wyjątkowego wypowiedzenia umowy z ważnego powodu wobec swojego dłużnika, ponieważ podstawą umowy stało się brak płynności dłużnika lub jej przyszłe zagrożenie.

Napisany przez Hilfe
niemieckiDas Bürgerliche Gesetzbuch (BGB) zna to nieokreślone pojęcie prawnego w szczególności w prawie kredytowym. Tutaj postanowienie § 490 ust. 1 BGB zostało ukształtowane na korzyść wierzyciela jeszcze bardziej niż zlikwidowany w 2002 roku § 610 BGB. Z jednej strony, nie tylko umożliwia się odwołanie obietnicy udzielenia kredytu, ale wierzycielowi przyznaje się również prawo do nadzwyczajnego wypowiedzenia umowy kredytowej w przypadku istotnego pogorszenia się sytuacji majątkowej; wystarczy, gdy sytuacja zaczyna się istotnie pogarszać. Z drugiej strony, treść normy została rozszerzona także na upadek wartości środków zabezpieczających. Prawo do wypowiedzenia umowy ma umożliwić kredytodawcy ocenę, czy stosunek kredytowy jest nadal akceptowalny.[1] niemiecki Prawo samo w sobie unika jednak zdefiniowania nieokreślonego pojęcia prawnego istotne pogorszenie się sytuacji majątkowej. Może to prowadzić do sporów między stronami umowy, czym należy rozumieć pod pojęciami istotny i sytuacja majątkowa. Kiedy ustawa używa takich nieokreślonych pojęć prawnych, oczekuje wypełnienia ich przez orzecznictwo i literaturę. Pojęcie istotnego pogorszenia się sytuacji majątkowej zostało w dużej mierze wyjaśnione w orzecznictwie dotyczącym przepisów § 321 BGB a.F.[2].[3] W orzecznictwie i literaturze istnieje obecnie powszechne porozumienie co do tego, co należy rozumieć przez istotne pogorszenie się sytuacji majątkowej w rozumieniu § 490 BGB

Napisany przez Hilfe
Warto więc bardzo dobrze przemyśleć, co i jak się ubiegać. Jeśli okres próbny nie zostanie podany, a osoba stanie się bezrobotna, może zostać obciążona. Bank może to łatwo odczytać na wyciągach z konta. Więc tutaj nie opowiadajcie bzdur. Zaleciłbym TE, aby odbył otwartą rozmowę ze swoim bankiem i nie dawał się wciągnąć w żadne sztuczki i porady naszych super pośredników.

Napisany przez hausbauwest
Całkowity nonsens jest zobowiązać się na dłuższą metę podczas trwania okresu próbnego. Jednakże jest to jasne dla każdego, także dla tego, kto koniecznie musi pośredniczyć w udzieleniu pożyczki. Tutaj chodzi wyłącznie o generowanie biznesu... za wszelką cenę. Przedszkole i tyle.

Napisany przez NaTwoim13
Pomoc, wszystko jest nieistotne, bank nie jest zainteresowany anulowaniem kredytów i odwróceniem transakcji, zwłaszcza jeśli spłaty kapitału są regularne.   Nawet jeśli powinno się zgłosić zmiany, to nie będzie to miało negatywnego wpływu - o ile spłata kapitału jest zapewniona.   Opowiadasz bajki, niezwiązane z rzeczywistością i praktycznymi aspektami sensu. żaden bank nie czeka na klientów, którzy nie zgłosili zmian i jeśli ktoś zostanie przyłapany, nic się nie stanie, o ile wszystko jest w porządku.

Napisany przez NaTwoim13
Nikt nie mówi i nie sugeruje, żeby cokolwiek ukrywać! Ponadto każdy konsument ocenia swoje ryzyko związane z okresem próbnym (może nawet nie istnieje ryzyko!!) indywidualnie! Nie wiem, dlaczego myślicie, że wiecie lepiej.

Napisany przez Hilfe
noelmaxim pisze: Pomocy, wszystko jest nieważne, bank nie ma interesu w wypowiadaniu kredytów i zwrocie środków, zwłaszcza jeśli obsługa kapitału jest regularna. Nawet jeśli powinno się zgłosić zmiany, to nie ma negatywnego wpływu, jeśli obsługa kapitału pozostaje na tym samym poziomie. Malujesz obraz, który nie ma związku z rzeczywistością i praktyką założoną w odniesieniu do sensu. żaden bank nie czeka i nie czyha na klientów, którzy nie zgłosili zmian, a jeśli nawet jeden zostanie przyłapany, nic się nie stanie - jeśli wszystko jest w porządku - i to jest całkowicie zrozumiałe i logiczne.
Te klauzule są standardowe i zawarte w umowie. Tak, bank nie ma interesu w wypowiedzeniu umowy, o ile kredyt jest spłacany. Jednak jeśli tak nie jest, a bank sprawdza to, może i zrobić najgorszy scenariusz. To całkowicie normalny proces. Czy zapewniasz TE na piśmie, że nie ma powodów do obaw?

Napisany przez NaTwoim13
kredyt nie jest obsługiwany?? O czym ty znów mówisz, a konkretnie od kogo??. Jeśli kredyt nie jest obsługiwany, to po fazie restrukturyzacji kredyt jest w każdym razie wypowiadany, bez względu na to, czy istnieje zatrudnienie czy nie.

Napisany przez Hilfe
pożyczka nie jest spłacana?? O czym znowu mówisz, albo kogo dotyczy??. Jeśli pożyczka nie jest spłacana, to po okresie restrukturyzacji i tak zostanie ona wypowiedziana, bez względu na to, czy ma pan/pani zatrudnienie czy nie. Przez pożyczkobiorcę. Poza tym, nie podoba mi się twoje żałosne podejście. Zawsze wszystko punkt po punkcie, czy to ryzyko niezapłacenia czy problemy w relacjach (patrz wątek o szybkim zakupie mieszkania przy nietrwałych związkach). Nie dziw się, gdy robi się osobiste. Zarabiasz tylko na zamknięciu umowy . To, co następuje potem, jest dla ciebie nieistotne . Oczywiście, dzięki protokołowi, nie ponosisz odpowiedzialności . Kodeks cywilny to kodeks cywilny, nie uważaj się za lepszego. Twoja kompetencja jest znacznie niższa. W ramach egzaminu IHK nie uczą dokładnie prawa cywilnego w szczególności

Napisany przez NaTwoim13
Pomocy, jesteś największym oszustem tutaj, znowu, ukończyłeś IHK i przekręcasz fakty dotyczące innego wątku, gdzie to co teraz piszesz w ogóle nie zostało przeze mnie wyrażone. Gdzie napisałem w którekolwiek fazie wątku, że coś ma być zatajone? Gdzie? Twoje przebiegłe podejście sugeruje mi to, dlatego jesteś oszustem! Pomocy, robię to bez zatajenia czegokolwiek, poza tym jako pracownik banku, w ogóle nie potrzebuję egzaminu IHK!

Jeśli do tej pory udało ci się znaleźć pracę w swoim życiu zawodowym i właśnie w okresie próbnym nowego zatrudnienia znajdziesz świetną nieruchomość, uważam, że nie ma niczego złego w podjęciu finansowania budowy. Oczywiście MUSISZ podać okres próbny oraz umowę o pracę na czas określony, jeśli w wypłacie nie ma daty zakończenia zatrudnienia. ZAWSZE MUSISZ podawać prawdziwe informacje bankowe. Oczywiście wiele banków nie gra fair. Ale nie uważam tego za głupotę. Zawsze w końcu zależy to od indywidualnej sytuacji danej osoby.

Napisany przez Hilfe
Bankkaufmann pisze: Jeśli dotychczas udało się znaleźć pracę zawodową w swoim życiu zawodowym i znajdujesz nagle świetną nieruchomość w trakcie okresu próbnego w nowym miejscu pracy, nie uważam za nic złego podjęcie finansowania budowy domu. Oczywiście TRZEBA podać okres próbny i umowę o pracę na czas określony, jeśli w wypłacie nie ma daty wygaśnięcia. ZAWSZE należy podawać dokumenty bankowe zgodnie z prawdą. Wiem, że wielu banków nie zgodziłoby się na taki krok. Ale nie uważam tego za całkowicie bez sensu. Wszystko zależy od indywidualnej sytuacji każdego człowieka.
Dziękuję, właśnie tego chciałem/usłyszeć. Bardzo solidna i bezpośrednia odpowiedź. Istnieje również sprzedaż zobowiązań. W tej branży zdarzają się przypadki, że pożyczki zostały sprzedane nowemu wierzycielowi, co może prowadzić do pogorszenia zdolności kredytowej, w rezultacie nowy kredytodawca może zaoferować pożyczkobiorcy znacznie gorsze warunki, z dodatkowym narzutem za ryzyko kredytowe.

Napisany przez NaTwoim13
Wszystko było już powiedziane i ustalone.! Pomocy, te przypadki można policzyć na palcach jednej ręki, a żaden z nich ci nie będzie znany, poza tym były powody sprzedaży! Który bank sprzedaje obsłużoną pożyczkę? Który?? Nikt w tym wątku nie mówi o niewypłacalności kredytów, autor zapytał o zupełnie coś innego i chciał to wiedzieć! Wszystko wzięte z kontekstu, tylko polityka i negatywne myśli, straszne.

Napisany przez Hilfe
noelmaxim pisze: Wszystko zostało już powiedziane i wyjaśnione.! Pomoc, te przypadki można policzyć na palcach jednej ręki i żaden z nich ci nie będzie znany, poza tym były powody sprzedaży! Jakim bank sprzedaje obsługiwany kredyt? Jaki?? Nikt w tym wątku nie mówi o niewypłacalnych kredytach, OP zadał zupełnie inne pytanie i chciał co innego wiedzieć! Wszystko zostało wyrwane z kontekstu, same polityczne ugrupowania i negatywne myśli, straszne.
Twój konkurent konkursowy ma inne zdanie

Napisany przez NaTwoim13
Pomoc, teraz popatrz na to z rozsądkiem! Co on tu widzi inaczej, co?? Wyjaśnij mi teraz, co on widzi inaczej w tym wątku? Polemizujesz zupełnie oderwany od kontekstu sprzedaż forderunków, gdzie kwestia wątku początkowego posta ma jakiekolwiek znaczenie? Gdzie? Co ma to wspólnego z okresem próbnym i koniecznością jego podania, pomimo otrzymania potwierdzenia? Co z koniecznością podania okresu zatrudnienia - pomijając fakt, że zazwyczaj można odczytać go z wypłaty (w innym wątku uzasadniłem, dlaczego banki muszą zobaczyć wypłaty, aby upewnić się o wiarygodności informacji) i otrzymaniem potwierdzenia? Co? Bankowiec nie może powiedzieć niczego innego, co już wcześniej napisałem, oba nie są powodem do obawy, a jeśli coś nie stanowi przeszkody, dlaczego drażnisz to - ponownie przeciwko mnie i piszesz zupełnie bezsensowne rzeczy - jakbym sugerował, żeby to ukryć, chociaż w ogóle nie sugerowałem tego? Cały wątek to tylko twoje brednie, dezorientacja, bezsensowność, prowokacyjność i wrogie zachowanie. Nie masz pojęcia o niczym, w każdym wątku ujawniasz się jako klaun, jak długo to jeszcze ma trwać? A teraz odpowiedz na moje pytanie z początku posta, aby chociaż w minimalnym stopniu można było traktować cię poważnie.

Cześć @Pomoc, jesteśmy ludźmi o różnym tle i wiedzy. W tym forum zawsze będą istnieć bardzo różne opinie na różne tematy. Wesołych Świąt Wielkanocnych.

Napisany przez Hilfe
Cześć @Pomoc, jesteśmy wszyscy ludźmi o różnym tle i wiedzy. W szczególności na tym forum zawsze będą bardzo zróżnicowane opinie na różne tematy. Wesołych Świąt Wielkanocnych. Prawda, pan Buhmann zrozumie tylko swoje bełkotanie. Wszyscy inni zostaną zaszeregowani. Uważam, że hasło przewodnie jest świetne. Szczere, bezpośrednie, transparentne. Szacunek

Napisany przez NaTwoim13
Pomoc, ostatni element do tego: Więcej uczciwości, przejrzystości i bezpośredniości (co do ciebie, to już bardziej nachalne, ale nie tracę nadziei), niż moja osoba, już chyba nie ma, przecież o to właśnie mi się zarzuca! Ale brakuje jeszcze czegoś decydującego, mój chłopcze, mianowicie merytorycznej poprawności!!

Napisany przez Hilfe
noelmaxim pisze: Pomoc, ostatni ubiór do tego: Szczera, transparentna i bezpośrednia (szczególnie w odniesieniu do ciebie, ale nie tracę nadziei), juz nie jest możliwe by ktoś był bardziej oskarżony niż ja! Ale nadal brakuje czegoś istotnego, chłopcze, profesjonalnej poprawności!!
Nie jestem Twoim chłopcem! Wątpię, że jestem upośledzony! Twoje aluzje do rodziny zostaw dla siebie. Konkurencja jest także fachowo poprawna.

Napisany przez NaTwoim13
Czy chcesz teraz również dyskryminować niepełnosprawność i bycie niepełnosprawny? To są wspaniali ludzie, cechy, które pasują do ciebie, ale które całkowicie cię omijają. Pozostawmy to, wątek lub pytanie TE zostało na szczęście wcześnie fachowo wyjaśnione. Kontynuujcie w innym miejscu. Dalej znakuj swoje terytorium, być może teraz uda mi się cię zignorować, wtedy nie będziesz miał tu żadnego prawa. Zobaczymy. No to teraz ty jeszcze jeden i koniec.

Napisany przez Hilfe
noelmaxim pisze: Czy chcesz teraz dyskryminować osoby niepełnosprawne i samych niepełnosprawnych? To wspaniali i cudowni ludzie, cechy, które pasowałyby do ciebie, ale zupełnie cię brak. Pozostawmy to, wątek lub pytanie TE i przede wszystkim jego uspokojenie zostały na szczęście wcześnie rozwiązane. Idź dalej z nim do innego kina Robisz dalej swoje, możliwe, że teraz uda mi się cię zignorować, więc nie będziesz miał tutaj już żadnych uprawnień. Zobaczymy. No, teraz twoja kolej i koniec.
Po prostu nie stoję na klocach z twoimi tanimi sloganami z karczmy.

@Pomocy, leży w naturze naszego społeczeństwa, że niektórzy ludzie ZAWSZE chcą lub MUSZĄ mieć ostatnie słowo. Oni po prostu nie potrafią inaczej. To wszystko zależy jednak od punktu widzenia. Może być też tak, że u mężczyzny lub kobiety, którzy zawsze muszą mieć ostatnie słowo, istnieje pewna chęć uznania.

Napisany przez Hilfe
Dokładnie.......

Napisany przez FloHH
Cóż, nie jestem pewien, czy obecnie użytkownik Hilfe z eufemistycznego tematu ostatnie słowo powinien wyjść przez okno. W tym przedszkolu, które oferuje to forum, pan/pani/oni/Itsmirauchwumpe Hilfe gra w pierwszej lidze z czysto destrukcyjną i zdeprawowaną objawianej wobec błędu pana Buhmanna. To nie oznacza, że sam pan nie przyczynia się znacząco do tego przedszkola...

Napisany przez NaTwoim13
@Pomoc, to w naturze naszego społeczeństwa, że niektórzy ludzie ZAWSZE chcą lub MUSZĄ mieć ostatnie słowo. Po prostu nie potrafią postępować inaczej. To wszystko zależy jednak od punktu widzenia. W przypadku mężczyzn lub kobiet, którzy zawsze muszą mieć ostatnie słowo, może istnieć pewna chęć uznania. Nie ma sposobu lepszego, jaśniejszego ani bardziej wyraźnego na wyrażenie kompetencji. Gdy dodatkowo dochodzi Cytat Pomocy właśnie..... na wspieranie i potwierdzanie, trudno jest nie powiedzieć z pokorą: Kapelusz!

Napisany przez 2utopus
q.e.d.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata