Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Poszukuję kredytu w wysokości 1000 euro z oprocentowaniem 10%.

Napisany przez BestWaches
Cześć, nazywam się Peter Olsen, mam 17 lat i obecnie mieszkam jeszcze z rodzicami. Moim zamiarem jest pożyczenie od Ciebie 1000 euro i zwrócenie Ci 1100 euro, co pozwoli Ci zarobić 100 euro. Żebyś mógł lepiej zrozumieć moją sytuację, oto krótka charakterystyka. Jakiś czas temu rozpocząłem działalność w e-commerce i szybko zdałem sobie sprawę, że mogę osiągnąć większe zyski poprzez wzięcie kredytu i tym samym szybciej zbudować sklep internetowy. Obecnie napotykam na problem, ponieważ, jak wspomniałem, jeszcze nie jestem pełnoletni, więc tradycyjne banki nie udzielają mi kredytu. Aktualnie pracuję obok szkoły w restauracji, zarabiając około 200 euro miesięcznie (w lecie 300 euro+). Ponieważ nadal mieszkam z rodzicami, otrzymuję 200 euro zasiłku rodzinnego miesięcznie i niedawno zrezygnowałem z członkostwa w klubie sportowym, aby skoncentrować się w pełni na moich finansach i dalszym kształceniu, moje stałe koszty wynoszą średnio zero euro. Planuję spłatę kredytu w ciągu 11 miesięcy (100 euro miesięcznie). W przypadku pytań chętnie dostarczę Ci zaświadczenie o zatrudnieniu.

Napisany przez 2utopus
A co na to powiedzieli rodzice?

Napisany przez BestWaches
Nie udzielić mi kredytu.

Napisany przez 2titan1981
Jeśli twoi rodzice nie mogliby ci pomóc, może to oznaczać, że nie wierzą, że twój biznes się sprawdzi?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jeśli rodzice nie mogą dać dziecku 1000 EUR na pomysł, może to oznaczać, że nie do końca rozumieją, o co chodzi w kwestii e-commerce. Czy zapytaliście kogoś, kto mieszka w pobliżu i jest specjalistą od e-commerce, co sądzi o waszym pomyśle? Jeśli jest on dobry, to może łatwo dać wam 1000 EUR i współpracować z wami. A nawet pomóc wam zbudować karierę zawodową.

Napisany przez Moizi
Szczerze mówiąc, również mogę sobie wyobrazić, że rodzice po prostu nie rozumieją, o co chodzi w planowanym biznesie e-commerce. Bez względu na to, czy jest on dobrze przemyślany, czy nie. W mojej opinii w tym przypadku również istotna jest planowana oferta sklepu e-commerce...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata