Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Wziąć kredyt?

Napisany przez ProfFF
Cześć wszystkim, ernsthaft zastanawiam się nad wzięciem kredytu na wydatki związane z tuszami do drukarek. Koszty idą już naprawdę wysoko. W naszym domu mamy 3 różne drukarki (dla córek i rodziców), dla których zawsze musimy zamawiać dodatkowe tusze. Mam też wrażenie, że są one coraz droższe. Oczywiście z tym kredytem to tylko żart (mam nadzieję, że nie zbankrutuję przez te wydatki), ale jak wy to robicie? Czy istnieją drukarki, których tusze nie są TAKIE drogie? Choć nie mam zamiaru kupować nowej w najbliższym czasie.

Napisany przez 2tneub
Nienawidzę tych drukarek atramentowych. W domu używam drukarki/kopiarki dość rzadko i wcześniej często zasychały mi tusze. Samodzielne napełnianie prowadziło do wycieku tuszu z wkładu i zawsze było ogromnym bałaganem. Dlatego kilka lat temu kupiłem kombajn laserowy z możliwością podłączenia do sieci. Nawet jeśli koszt druku na stronę jest nieco wyższy, oszczędzam, bo nie mam już półpustych wyschniętych wkładów. Możliwość podłączenia do sieci ma również zaletę, że w domu wystarczy mieć tylko jeden drukarkę. Jedyną wadą jest to, że urządzenie nie nadaje się do drukowania zdjęć.

Napisany przez Leberwurstliebe
oczywiście, znam ten problem z tuszami. Kiedyś miałem własne drukarki, ale zawsze mi zasychały. Nie wiem, jak jest u was, ale ja mam ciągły problem z tym, że mam okresy, w których dużo drukuję, a potem okresy, w których nic nie drukuję. Wtedy tusze zasychają, albo proces czyszczenia zużywa tyle atramentu, że musiałem od razu kupić nowe. Zrezygnowałem z tego i zacząłem drukować tylko w punkcie ksero. Dzisiaj mamy tutaj w domu naprawdę fajną wspólnotę i dzielimy się jedną drukarką. To działa dobrze, ponieważ nikt nie oszukuje innych i jeśli ktoś kiedyś drukuje więcej niż inni, wrzuca więcej do puszki na nowe tusze. Apropos, kupujemy je w internecie: https://www.tintencenter.com

Napisany przez Lars04
ProfFF pisze:
Cześć wszystkim,
poważnie rozważam wzięcie pożyczki na wydatki związane z tuszami do drukarki. Koszty rosną coraz bardziej.

W żadnym wypadku... również nigdy o tym nie słyszałem(a)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata