Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy bez wkładu własnego

Napisany przez Frankihof
Znaleźliśmy odpowiedni Dom do kupienia i teraz potrzebujemy finansowania budowy bez kapitału własnego!! Właściwie musielibyśmy jeszcze coś odnowić w domu, co jednak musiałoby być sfinansowane. Czy ktoś może podać mi stronę internetową, gdzie można dowiedzieć się, czy możliwe jest sfinansowanie bez sprawdzania w SCHUFA i ile to kosztuje miesięcznie? Słyszałam od znajomych wiele o pogorszeniu się wyników w SCHUFA, gdy kilka banków sprawdza je równocześnie! Z góry dziękuję!

Napisany przez Anjaweb
Cześć! Mogę tu mówić tylko na podstawie naszych własnych doświadczeń! Pół roku temu sami kupiliśmy ładny szeregowiec bez wkładu własnego! Sytuacja była podobna... mieliśmy bardzo mało własnych środków, mieliśmy jeszcze bieżący kredyt ratalny i musieliśmy odnowić łazienkę i okna (stara łazienka z paskudnymi żółtymi kafelkami i stare drewniane okna), co pochłonęło nas około 25 000 euro. Szukaliśmy w internecie pod hasłem "analiza kredytowa budowlana anonimowa" i znaleźliśmy stronę internetową, gdzie można było anonimowo przetestować swoje zapotrzebowanie na finansowanie bez wkładu własnego (bez danych adresowych). Jak to zwykle bywa, nie znamy się dokładnie na tym (robimy to przecież nie tak często jak zakupy butów!). Ponieważ mieliśmy mnóstwo pytań i rezultat tej analizy nas przekonał, zadzwoniliśmy tam od razu. Nawet pierwsza osoba, z którą rozmawialiśmy przez telefon, mogła nam fachowo odpowiedzieć na wszystkie pytania. Nie wiem, jak to jest u innych, ale byliśmy wcześniej bardzo niepewni (pewnie też dlatego, że za mało się znaliśmy). Dzięki dużej pomocy tej pani zdecydowaliśmy się na zakup domu i ostatecznie sfinansowaliśmy Dom, koszty notarialne i remont poprzez tę firmę! Do dziś nie żałujemy tej decyzji! Mogę śmiało polecić tę firmę, zwłaszcza że nie pobiera opłat i dała nam pomocne wskazówki, które faktycznie nie miały bezpośredniego związku z finansowaniem! Pozdrowienia A.

Napisany przez NaTwoim13
Fejk?? FrankiHof, takie strony nie są im potrzebne, chętnie i bez zobowiązań mogę im to policzyć. Ponadto nawet weryfikacja finansowania przez bank nie powoduje wpisów wpływających na skufascore, ponieważ jest to zapytanie warunkowe i zawsze neutralne dla skufy. Opisz koszty oraz sytuację dochodów/wydatków.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Frankihof, finansowanie budowy bez wkładu własnego z modernizacją oznacza finansowanie ceny zakupu notarialnego, kosztów dodatkowych związanych z zakupem (podatek od nabycia nieruchomości, prowizja pośrednika, notariusz) oraz modernizacji. Zazwyczaj jest to możliwe w tradycyjnych bankach (DSL Bank lub MHyp), a następnie poprzez pożyczkę drugorzędną od innego partnera bankowego (Hanseatic). Możliwe jest także sprawdzenie finansowania z jednego źródła, aby uniknąć korzystania z kilku banków. Wszystko zależy głównie od dochodu oraz szczegółów dotyczących domu i remontu.

Napisany przez 2utopus
Pierwsze dwie osoby w tym wątku zostały założone przypadkowo tego samego dnia, a w drugim przypadkowo pojawił się link...

Napisany przez Hilfe
Najważniejsze wymaganie. Prawie każdy bank finansuje 130%

Napisany przez Alex [CryptoMod]
utopus pisze: Pierwsze dwie osoby w tym wątku zostały założone przypadkowo tego samego dnia, a w drugim przypadkowo pojawił się link ...
Również mi to zwróciło uwagę..... A ANjaweb napisała w 2015 roku, że kupiła szeregowiec 2 lata temu, a w 2017 roku pisze, że nabyła szeregowiec pół roku temu...... Prawdopodobnie kupiła całą gamę domów i wszystko bez wkładu własnego... Zawsze przez ten tajemniczy link reklamowy.... Wydaje się więc działać.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Hilfe pisze: Top Voraussetzung. Nahezu jede Bank finanziert 130%
Witaj, Hilfe, nie jest tak, że prawie każdy bank finansuje 130%. Tylko kilka wybranych banków finansuje wszystko bez wkładu własnego.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata