Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Lbank - Z 15 pożyczka

Napisany przez neovo
Cześć wszystkim, aktualnie planuję Dom i chciałbym sfinansować go poprzez L-Bank Z15. Wszystkie podstawowe warunki są spełnione. Z wyjątkiem tego, że mam dwójkę dzieci i przekraczam 160 m². Konkretnie mam 173 m². Czy ktoś orientuje się w tej kwestii? Moje plany rodzinne nie są jeszcze całkowicie ustalone. Planuję mieć trzecie dziecko i oczywiście buduję Dom zgodnie z tą przyszłością. Najstarsze dziecko będzie miało swoją przestrzeń na parterze, a na górze będą dwa pokoje dziecięce i sypialnia (ze względu na układ budynku nie ma innej możliwości). Czy wiecie, czy w przypadku LBANK można zwiększyć limit z 160 m² na 175 m² w ramach planów rodzinnych? Czy istnieje możliwość uzyskania zgody na dodatkowe 15 m² ze względu na takie plany? Dzięki i pozdrowienia, Neovo

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Cześć, Także w Bawarii w LABO to działa..... Ale tam mówią też mia san mia

Napisany przez Martin79HN
Myślę, że wiem tylko, kiedy kobieta jest w ciąży! I proszę zwrócić uwagę, że taras jest także częścią powierzchni mieszkalnej! Pomieszczenie rekreacyjne w piwnicy (mniej światła = nie jest to powierzchnia mieszkalna)

Napisany przez NaTwoim13
Przekroczenie ogólnych granic powierzchni mieszkaniowej o maksymalnie pięć procent jest kwalifikowalne do dofinansowania, co oznacza, że widoczne mogą być maksymalnie 168 m².

Napisany przez coyo012
neovo pisze: Cześć wszystkim, Jestem obecnie w fazie planowania domu i chcę sfinansować go za pomocą L-Bank Z15. Wszystkie podstawowe warunki są spełnione. Za wyjątkiem tego, że mam dwójkę dzieci i przekraczam 160 m². Dokładnie mówiąc, mam 173 m². Czy ktoś się na tym zna? Moje plany rodzinne nie zostały jeszcze zrealizowane. Chcę mieć trzecie dziecko i oczywiście buduję Dom z myślą o tym. Najstarsze dziecko ma zamieszkać na parterze, a na górze będą dwa pokoje dla dzieci i sypialnia (nie da się inaczej ze względu na układ). Czy wiecie, czy w przypadku L-BANK można zwiększyć limit z 160 m² do 175 m², argumentując planowanie rodziny niezakończone? Czy to wystarczający powód do zezwolenia na dodatkowe 15 m²? Dziękuję i pozdrawiam, Neovo
Najlepiej udać się do urzędu powiatowego i skorzystać z porady, jeśli tam pracuje ktoś bardziej kompetentny. Ale zazwyczaj to oni są odpowiedzialni i faktycznie pomagają, ponieważ mają również interes w udzieleniu kredytu, to jest przecież ich miejsce pracy. Jednak zwróć uwagę na odpowiednio wysokie spłaty. Widziałem tutaj wiele łez, kiedy nagle okazywało się, że niska rata była super, ale pozostały dług jest nadal bardzo duży po 15 latach. Możesz również równocześnie oszczędzać na umowę oszczędnościową budowlaną w celu spłaty. a

Napisany przez Dana321
Cześć,

chciałbym wiedzieć, czy wniosek został zatwierdzony pomimo przekroczonej powierzchni mieszkania, czy odrzucony?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata