Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy- małżonek negatywnie wpisany w SCHUFA.

Napisany przez Volik
Cześć, ja i moja żona chcielibyśmy zbudować Dom. Pytanie brzmi, czy byłoby to ewentualnie teraz możliwe. - mam nadal negatywny wpis w Schufa z 2016 roku, który od około 2 lat (07/2017) jest oznaczony jako zrealizowany i ma wartość roszczenia w wysokości 3 300 €. Mój wynik w Schufa wynosi 91,7%. Nasze łączne dochody netto w gospodarstwie domowym wynoszą obecnie około 3 300 € netto (z dodatkiem rodzinnym). Moja żona zarabia 1780 €, a ja obecnie 1330 € (60% etatu, będzie więcej w przyszłym roku), jesteśmy oboje nauczycielami w prywatnej szkole (bez służby publicznej) i posiadamy 50 000 € wkładu własnego. Teraz pytanie: Czy istnieje ktoś, kto udzieliłby nam finansowania (Schufa mojej żony jest czysta)? - mamy jedno dziecko (5 lat) - nie mamy już żadnych kredytów -finansowanie budowy wraz z wszystkimi kosztami wynosi około 320 000 €. Potrzebowalibyśmy około 270 000 EUR. Pozdrowienia

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Volik, z powodu negatywnej historii w Biurze Informacji Kredytowej, finansowanie nowej budowy (zakup jest możliwy, ale warunki odsetkowe są zbyt niekorzystne) niestety nie będzie możliwe.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Volik, ze względu na zakończone negatywne wpisy w Schufa, możliwe jest również sfinansowanie nowego budownictwa. Jednak tylko do około 70% kosztów budowy. Jeśli oboje jesteście nauczycielami, to oczywiście jest to punkt, który będzie intensywniej rozpatrzony w związku z Państwa życzeniem. (pożyczka w wysokości 270.000 EUR)

Napisany przez NaTwoim13
Drogi bankierze, czy mógłbyś mi na szybko wskazać, jak można obliczyć 70% wypłaty przy łącznych kosztach wynoszących 320 000 euro i zapotrzebowaniu na 270 000 euro? Wartość zabezpieczenia w najlepszym przypadku powinna wynosić 310 000 euro, co odpowiada 87% wypłaty. Jak teraz osiągnąć 70%? Nawet BKM nie finansuje tego nowego przedsięwzięcia budowlanego!

Napisany przez Hilfe
A teraz? Czy nauczyciele muszą najpierw oszczędzać? Złe wzorce...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata