Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy z ubezpieczeniem rentowym Debeka.

Napisany przez Gynaekologe
Cześć! Co sądzicie o tym planie? Zamierzam wkrótce umożliwić nieruchomość za pomocą różnych elementów. Po pierwsze, chodzi o wprowadzenie ubezpieczenia na życie CHANCE od Debeki i płacę tam 220€ miesięcznie z 10% dynamiką, dzięki czemu ostatecznie wyjdzie prawie 100 000€. Mam również aktywny kontrakt oszczędnościowy budowlany, który wynosi obecnie 30 000€. W razie potrzeby mam także Dom moich rodziców, który jest warty około 75 000€. Ekspert finansowy powiedział jednak, że w przypadku najgorszego scenariusza będę odpowiedzialny swoim całym majątkiem, niezależnie od tego, czy go wnoszę, czy nie. Miał na myśli wspomniany Dom. Co sądzicie o tym planie? Pozdrawiam!!!

Napisany przez NaTwoim13
Choć nie jestem lekarzem ginekologiem, to chętnie przyjrzę się tamtym dolnym sprawom

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Hm, Teraz piszesz o umowach, do których wpłacasz..... Ostatecznie musisz jednak spłać kredyt hipoteczny. Jak sobie to wyobrażasz ?

Napisany przez 2utopus
Moim zdaniem pytanie brzmi, gdzie ma miejsce Super-GAU i gdzie znajduje się odpowiednia nieruchomość. (Super-GAU w Belgii, a nieruchomość w Akwizgranie -> wtedy jest dotknięta.)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata