- wt maja 07, 2019 10:17 pm
Cześć
Od około 20 minut jestem zarejestrowany tutaj i potrzebuję pożyczki w wysokości około 15000 euro.
Od sierpnia 2018 roku zostałem zwolniony z prywatnej upadłości. Mam potwierdzenie zwolnienia z długów.
Jestem więc w czystej sytuacji,
Podczas upadłości miałem długi, ponieważ kupowałem w firmach takich jak Otto, Quelle, Media Markt i nie płaciłem.
Miałem Dom i mieszkanie na własność. W tym mieszkaniu przez ponad rok nie mogłem znaleźć najemcy.
To zmusiło mnie do złożenia wniosku o prywatną upadłość. To spowodowało także rozpad mojego małżeństwa. Ale to inna historia.
Od 1997 roku pracuję na czas nieokreślony u znanego pracodawcy. Jestem pracownikiem pełnoetatowym na zmiany
i zarabiam 3100 euro netto (udokumentowane).
Przy takim dochodzie nie ma problemu z uzyskaniem pożyczki!!!
Mimo że wyszedłem z upadłości, moje dane pozostaną w SCHUFA jeszcze przez 2 lata.
Napisałem do wielu banków i osobiście odwiedziłem wiele z nich.
Przedstawiłem wszystko (wynagrodzenie, zwolnienie z długów.....)-
Ale odpowiedź zawsze ta sama.
Za każdym razem ta sama odpowiedź.
Moje wynagrodzenie nie jest problemem...........Problemem jest moje SCHUFA, która pozostanie jeszcze 2 lata.
Nawet Leasing jest PROBLEMOWY.
Czy istnieje możliwość uzyskania rzetelnej pożyczki pomimo negatywnej SCHUFA????
PS: Przeszukałem już wiele forów... mówią, idź do tego czy innego banku, oni udzielą kredytu........
NIE
Nawet te banki nie udzielają pożyczek (Credi Maxx, Smava... i inne)
Wszystkie te banki z telewizji to tylko przynęty..
Nie chcą zrealizować Twojego życzenia, ale jednocześnie oferują Ci mniejszą pożyczkę.
Czy w ogóle mam szansę na uzyskanie rzetelnej pożyczki????
Samochód kosztuje 15000 euro.
Dołożę 5000 euro.
Więc potrzebuję pożyczki w wysokości 10000 euro.
Chciałbym spłacać 500 euro miesięcznie i mieć możliwość płacenia więcej.
Chcę spróbować spłacić samochód w około rok.
Dlatego mam pytanie.
Czy mam możliwość uzyskania rzetelnego kontraktu?
Pozdrowienia Olli