Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt samochodowy pomimo negatywnej informacji w SCHUFA?

Napisany przez Kadaran
Cześć Od około 20 minut jestem zarejestrowany tutaj i potrzebuję pożyczki w wysokości około 15000 euro. Od sierpnia 2018 roku zostałem zwolniony z prywatnej upadłości. Mam potwierdzenie zwolnienia z długów. Jestem więc w czystej sytuacji, Podczas upadłości miałem długi, ponieważ kupowałem w firmach takich jak Otto, Quelle, Media Markt i nie płaciłem. Miałem Dom i mieszkanie na własność. W tym mieszkaniu przez ponad rok nie mogłem znaleźć najemcy. To zmusiło mnie do złożenia wniosku o prywatną upadłość. To spowodowało także rozpad mojego małżeństwa. Ale to inna historia. Od 1997 roku pracuję na czas nieokreślony u znanego pracodawcy. Jestem pracownikiem pełnoetatowym na zmiany i zarabiam 3100 euro netto (udokumentowane). Przy takim dochodzie nie ma problemu z uzyskaniem pożyczki!!! Mimo że wyszedłem z upadłości, moje dane pozostaną w SCHUFA jeszcze przez 2 lata. Napisałem do wielu banków i osobiście odwiedziłem wiele z nich. Przedstawiłem wszystko (wynagrodzenie, zwolnienie z długów.....)- Ale odpowiedź zawsze ta sama. Za każdym razem ta sama odpowiedź. Moje wynagrodzenie nie jest problemem...........Problemem jest moje SCHUFA, która pozostanie jeszcze 2 lata. Nawet Leasing jest PROBLEMOWY. Czy istnieje możliwość uzyskania rzetelnej pożyczki pomimo negatywnej SCHUFA???? PS: Przeszukałem już wiele forów... mówią, idź do tego czy innego banku, oni udzielą kredytu........ NIE Nawet te banki nie udzielają pożyczek (Credi Maxx, Smava... i inne) Wszystkie te banki z telewizji to tylko przynęty.. Nie chcą zrealizować Twojego życzenia, ale jednocześnie oferują Ci mniejszą pożyczkę. Czy w ogóle mam szansę na uzyskanie rzetelnej pożyczki???? Samochód kosztuje 15000 euro. Dołożę 5000 euro. Więc potrzebuję pożyczki w wysokości 10000 euro. Chciałbym spłacać 500 euro miesięcznie i mieć możliwość płacenia więcej. Chcę spróbować spłacić samochód w około rok. Dlatego mam pytanie. Czy mam możliwość uzyskania rzetelnego kontraktu? Pozdrowienia Olli

Napisany przez hanes
Jeśli Twoje informacje są poprawne, https://www.consorsfinanz.de byłaby jedną z opcji.

Napisany przez Elex85
Kup sobie samochód za 5000€ i problem zostanie rozwiązany!

Napisany przez Tirex
Czy w ogóle się zorientowałeś? Wywinąłeś wielkie bzdury, zbankrutowałeś, a SCHUFA postawiła przed tobą sprawiedliwe konsekwencje, abyś (na razie) nie mógł już oszukiwać innych oraz abyś postawił swoje życie i finanse na właściwe tory. Przynajmniej na najbliższe 2 lata. A co ty robisz? Zamiast udowadniać, że sobie radzisz, już teraz ponownie żebrałeś o pieniądze, nie otrzymałeś kredytu i jeszcze na tym narzekasz. Coś jest z tobą nie tak! Twój stosunek pozostawia wiele do życzenia. Nie widzę żadnych oznak skruchy. Nie widzę żadnej wdzięczności wobec byłych wierzycieli. Nie widzę żadnej ostrożności wobec błędów finansowych, które mogą cię znowu zrujnować. Wygląda na to, że nie wyciągnąłeś żadnych wniosków z twojej upadłości! Pomyśl o tym. Mam nadzieję, że się jeszcze ogarniesz. Zresztą mój poprzednik Elex85 ma rację.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Elex85 pisze: Kup sobie samochód za 5000€ i problem zostanie rozwiązany!
To jednak nie działa, ze względu na naprawy itp.... Poza tym musi to być odpowiedni pojazd do statusem....

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata