Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Karta kredytowa dla studentów WHEN Mastercard, Visa lub AmericanExpress)

Napisany przez ADMCI4
Chciałbym uzyskać kartę kredytową Mastercard, American Express, Visa lub cokolwiek innego - w zasadzie nie ma dla mnie znaczenia. Obecnie posiadam tylko kartę Maestro wydaną przez Kreissparkasse (karta EC). Za granicą, szczególnie w USA, ta karta nie jest zbyt przydatna. Słyszałem, że istnieją specjalne oferty dla studentów, ale jestem trochę zdezorientowany i nie wiem, która opcja cenowościowo byłaby dla mnie najlepsza. Czy muszę skorzystać z usług Kreissparkasse, ponieważ mam tam konto oszczędnościowe? Co sądzicie o Barclaycard dla studentów? Dostajesz kartę VISA i Mastercard z limitem 1000 euro i terminem płatności do 59 dni. Bank oferuje dodatkowe korzyści dla studentów! Informacje pod adresem. Lubię podróżować bardzo często. W Niemczech nie wszędzie można płacić kartą kredytową, prawda? Jakie opłaty mnie czekają...? Mnóstwo pytań:-) Dziękuję bardzo za odpowiedź + miłego weekendu! Marie

Napisany przez ADMCI4
Istnieje wiele różnych kart kredytowych dla studentów. Pytanie tylko, do jakiego celu? Oto aktualna oferta, która może Cię zainteresować: Korzystaj z korzyści z darmowej karty kredytowej dla studentów! Karta kredytowa dla studentów z okresem bezodsetkowym do dwóch miesięcy lub możliwością spłaty w małych i wygodnych ratach daje Ci niezawodnego partnera. Ponadto masz dostęp do ponad 30 milionów punktów akceptacji na całym świecie. Na życzenie otrzymasz również kartę debetową Maestro do wypłat gotówki z bankomatów. Oczywiście karta Visa dla studentów zapewnia takie same korzyści jak zwykła karta Visa. Jedyne, co Cię wyróżnia, to to, że za to nie płacisz. Wymagania dotyczące darmowej karty kredytowej dla studentów: Musisz mieć ukończone 18 lat, posiadać rachunek bieżący w niemieckim banku oraz mieszkać w Niemczech. W Niemczech jest wielu tysięcy studentów, którzy codziennie dokonują większych lub mniejszych wydatków. W większości kont osobistych karta debetowa jest już standardem od dawna. Darmowe karty kredytowe dla studentów zostały specjalnie opracowane dla młodych ludzi studiujących. Obecnie na rynku dostępne są dwa rodzaje kart, Visa Card i Master Card. Posiadacze takiej karty mogą korzystać z wielu korzyści. W pierwszym roku użytkowania obu rodzajów kart nie pobierana jest opłata za wydanie karty, a student otrzymuje określoną granicę kredytową, która wynosi od 500 euro do 1 000 euro. Zwłaszcza za granicą student może skorzystać z korzyści, jakie oferuje taka darmowa karta kredytowa dla studentów. Zobacz na stronie Karta kredytowa dla studentów - kredyty, Pożyczki - der-banker.de Pele

Napisany przez Finanzmogul
Czy chcesz kartę z wbudowanym kredytem, czy kartę kredytową jako kartę prepaid? Druga opcja działa tylko na zasadzie salda, ale jest bezpieczniejsza podczas płacenia, ponieważ tylko saldo jest zagrożone w przypadku nadużycia. Przykładowo, korzystną opcją jest karta kredytowa CB.

Napisany przez ProperSoul
Cześć, jestem jeszcze studentem i dlatego wiem, jak się teraz czujesz. Dokładnie rok temu byłem w dokładnie takiej samej sytuacji jak ty: miałem konto osobiste w Sparkasse z kartą EC/Maestro, ale bez karty kredytowej. Ponadto przygotowywałem się do semestru za granicą w Irlandii i chciałem zabrać ze sobą kartę kredytową. Jednak większość kart, które udało mi się znaleźć, miały przypisany minimalny obrót lub opłatę roczną, co mnie odstraszyło. Wtedy kolega, który niedawno wrócił ze studiów za granicą w Hiszpanii, polecił mi stronę www.321finanzcheck.de i zarekomendował konto DKB Cash, które specjalnie dla tego celu otworzył. Dzięki temu mógł płacić wszędzie w Hiszpanii, a wypłaty gotówki były całkowicie darmowe. Też otworzyłem takie konto i w ciągu 2 tygodni miałem wszystkie dokumenty i mogłem ruszyć w stronę semestru za granicą. Z kartą VISA byłem w stanie bezpłatnie wypłacać gotówkę z bankomatów, gdzie widniało logo VISA. Może to będzie dla Ciebie dobre rozwiązanie. Pozdrowienia

Napisany przez gibmirgeld
Bank Citibank oferuje kartę kredytową dla studentów (Mastercard) lub card4students (VISA)

Napisany przez Henning_T
Darmowe karty kredytowe dla studentów oferowane są obecnie przez wielu dostawców. Jednakże trzeba dokładnie sprawdzić informacje na temat danego modelu. Czasami oferowana jest tylko karta kredytowa typu prepaid, lub trzeba dodatkowo założyć konto osobiste (np. DiBA).

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata