Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Ocena kredytowa DSL Bank

Napisany przez robmel
W jakim stopniu DSL-Bank sprawdza zdolność kredytową?

Czy sprawdzane jest tylko w Schufa?

W przypadku DSL-Bank nie otrzymałem informacji na ten temat.

Zamówiłem samoinformację w Creditreform i obawiam się negatywnego punktu.

W Schufa wszystko jest w porządku, mam wynik 97%.

Napisany przez LeonvBach
Każdy bank musi uzyskać Twoją zgodę na sprawdzenie Twoich danych, bez względu na to, czy jest to Schufa, Creditreform, Crifbürgel, itp. Więc jeśli składasz wniosek online, DSL Bank również będzie musiała przedstawić Ci tekst z prośbą o zgodę. Po prostu przeczytaj drobny druk, aby zobaczyć przed wysłaniem wniosku, które biura informacji są sprawdzane. Jeśli nie spieszy Ci się zbytnio, warto również bezpłatnie sprawdzić swój wynik w Creditreform. Masz na to prawo zgodnie z artykułem 15 Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych. Dostaniesz wtedy list w ciągu kilku dni i będziesz dokładnie wiedział, jakie masz saldo. Można to łatwo zrobić przez stronę internetową. Pozdrawiam, Leon

Napisany przez NaTwoim13

Każdy bank musi uzyskać Twoją zgodę na sprawdzenie Twoich danych, bez względu na to, czy to Schufa, Creditreform, Crifbürgel, itp. Dlatego jeśli składasz wniosek online, DSL Bank musi także przedstawić Ci tekst zgody do akceptacji. Po prostu przeczytaj drobny druk, a zobaczysz przed wysłaniem wniosku, które biura informacji zostaną sprawdzone.

Jeśli nie spieszy Ci się specjalnie, to warto również bezpłatnie sprawdzić swój wynik w Creditreform. Masz do tego prawo zgodnie z art. 15 RODO (RODO). W kilka dni otrzymasz wtedy pocztą szczegółowe informacje. Możesz to łatwo zrobić przez stronę internetową.

Pozdrowienia Leon

Wszystko to jest zintegrowane w raporcie samokontroli, dlatego wszystko to będzie można sprawdzić.

@robmel

Jesteś samozatrudniony? Pracownik?

Napisany przez Bulli
Jaka jest różnica między byciem samozatrudnionym a zatrudnionym na etacie?

Napisany przez NaTwoim13
Dla banku z zasady w ogóle nie ma znaczenia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata