Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualizacje i rozszerzenia w środowisku forum.

Re: Tablica: Backup danych?

Napisany przez Marktinsider
Cześć Salamander Z zadowoleniem zauważyłem, że utrzymujesz oprogramowanie forum w aktualnej wersji. Uważam to za dobrą i ważną praktykę, ponieważ w ostatnich dniach i tygodniach wiele niezabezpieczonych forów (ok. 5000), które działały na starszych wersjach oprogramowania, zostało zaatakowanych za pomocą exploitów. Dotyczyło to również wielu szwajcarskich portali komunikacyjnych. Tureccy hakerzy pozostawili swoje pozdrowienia. Wiele administratorów zgłosiło, że ani dostawca usług hostingowych, ani oni sami nie wykonali kopii zapasowej. I nie warto zbytnio polegać na dostawcy usług hostingowych (Hoststar). Teraz moje pytanie: Czy regularnie wykonujesz kopie zapasową forum? Najważniejsze treści (wiadomości prywatne i wpisy) są przechowywane w bazie danych MySQL. Ich zabezpieczenie nie powinno stanowić dużego problemu. Byłoby bardzo przykre, gdyby dotychczasowe dyskusje i know how po prostu zniknęły. Niestety, utraty danych zdarzają się zawsze. Pozdrowienia Marktinsider

Napisany przez webmaster
Witaj Market Insiderze, dzięki za przemyślaną uwagę! Tak, regularnie tworzę kopie zapasowe wszystkich danych hosta. Niestety do dziś robię to ręcznie, ale już wymyśliłem, co mogę przesłać mojemu dostawcy hostingu jako zadanie Crona, aby wszystko działało zgodnie z harmonogramem. Przywiązuję dużą wagę do aktualizacji, ponieważ pracuję w branży IT i wiem, co oznacza bezpieczeństwo. Salamander

Napisany przez Marktinsider
Salamander pisze: Na to ja już wszystko jasne. Nie chciałem wydawać się pouczający, prawda? Była to tylko dobra rada ode mnie :wink:.
Ach so, dann ist ja alles okay. Ich wollte nicht belehrend wirkend, gell. War nur ein gut gemeinter Tipp von mir :wink:.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata