Experte pisze:
Bardzo mi się podoba, że znaleźliście mój link.
Zusatzversorgung des ÖD jest wypłacana, gdy świadczenie emerytalne jest przekazywane przez Niemiecki Zakład Ubezpieczeń Emerytalnych.
Nie ma już żadnej kontroli!
Zatem ta informacja jest nieprawdziwa!
(podobnie jak w przypadku VBLklassik, gdzie do kontroli używa się dowolnego zawodu.)
A kiedy wypłaca Niemiecki Zakład Ubezpieczeń Emerytalnych? Po przebadaniu dowolnego zawodu...
Słuchajcie, VollDaneben... Uważam, że każda osoba, która wnosi nowe i pouczające informacje na to forum, przynosi duży zysk. Rewelacyjny wniosek, że MoonKid pracuje w sektorze publicznym, nie należy do nich. Tak samo jak próby wyjaśnienia mu rzeczy, o które nie był pytany, a poza tym od ponad miesiąca nie uczestniczy w dyskusji. Ale wydaje się, że lubią odgrzewać stare sprawy.
Jeśli chcą z nami rozmawiać na równi, to pierwszym ważnym krokiem jest nie ukrywanie się w anonimowości. Osobiście mogę to zinterpretować tak, że mają większe obawy, że ujawnienie swojej tożsamości może szkodzić ich rzeczywistemu wizerunkowi, ponieważ ich wpisy wydają się być bardziej nastawione na konfrontację niż na przekazanie wartościowych treści. Chętnie, bardzo chętnie zacznę ich traktować poważnie.