Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Przesunięcie długu!

Napisany przez Panos
Cześć ludzie, Mam pytanie: Przed rokiem wziąłem 3 kredyty. Płacę około 600€ miesięcznie za 2 z nich. W tym roku kupiłem także samochód na kredyt (1,5 miesiąca temu). Nie chcę spłacać tego kredytu. Moją pierwszą myślą jest wzięcie dużego kredytu w wysokości około 45000€ i płacenia nie więcej niż 700€ miesięcznie (+222€ za samochód). Nie wiem, czy to zadziała. Moja historia kredytowa była pozytywna do czwartku, ale miałem problem z jedną firmą kart kredytowych i teraz mam negatywną kwotę 193€ (już zapłaciłem i zostało to zgłoszone jako uregulowane). Zapytałem kilku banków przez internet, ale nie otrzymałem pozytywnych odpowiedzi. Czy mam lepsze szanse, jeśli odwiedzę oddział banku? Zarabiam 2080€ netto plus 3 pensje miesięcznie. Co mogę zrobić? Dziękuję bardzo!

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Panos pisze: . Czy mam lepsze szanse, jeśli odwiedzę oddział banku? Moja pensja netto wynosi 2080 euro, plus otrzymuję jeszcze 3 wynagrodzenia miesięcznie. Co mogę zrobić?
To, czego teraz z pewnością nie chcesz usłyszeć: - Oszczędzaj i nie zwiększaj swojego zadłużenia - Skorzystaj z pomocy doradcy finansowego - Zacisnij pasa i spłać to, co pożyczyłeś Problem zawsze jest ten sam..... Zobaczymy coś kuszącego, rata wydaje się być osiągalna, ale brakuje nam pieniędzy na oszczędności, i przy każdym wydatku musimy się dalej zadłużać....

Napisany przez Panos
Tak, masz rację. Ja też płacę za 3 ubezpieczenia kredytowe i wynosi to około 130€ miesięcznie. Być może będzie taniej, jeśli wszystko zbiorę w jedno. Dziękuję bardzo!!

Nie, nie powinieneś zbierać losowo różnych rzeczy, ale raczej spróbować zerwać ubezpieczenia. Bądź też zasięgnij porady specjalistów (doradztwo dla dłużników).

Napisany przez 2utopus
Przy ubezpieczeniach trzeba zastanowić się przed zerwaniem umowy, jakie jest odpowiednie ryzyko - i czy ochrona dotyczy nas samych czy też banku udzielającego kredytu.

utopus pisze: Przy ubezpieczeniach należy zastanowić się przed wypowiedzeniem, jak duże jest odpowiednie ryzyko - i czy chroni to nas samych czy bank udzielający kredytu.
Śmierć/ubezpieczenie od bezrobocia nie pomaga, jeśli popada się w niewypłacalność, ponieważ nie można już opłacić rat...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata