Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Oferta finansowania budowy - Podstęp?

Napisany przez Baufinanz24
Cześć. Wszystkie dokumenty zostały złożone u finansującego budowę, a teraz otrzymaliśmy konkretną ofertę. - 25 lat stałego oprocentowania - 1,38% oprocentowanie nominalne / 1,40% oprocentowanie efektywne - 2,3% spłata - możliwość zmiany wysokości spłaty rocznie - 10% dodatkowej spłaty kapitału rocznie - 12 miesięcy bez odsetek za udostępnienie - Kwota kredytu 396.000 euro - Zabezpieczenie poniżej 60% Zastanawiam się, czy gdzieś nie ma jakiegoś haczyka. Macie pomysł na co jeszcze powinienem zwrócić uwagę?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Baufinanz24, która bank oferuje tą bardzo dobrą ofertę?

Napisany przez Hilfe
Po prostu zaakceptuj. To bardzo dobra oferta, jak już mówi noelmix.

Napisany przez NaTwoim13
Hilfe pisze: Po prostu przyjmij. Jest to bardzo dobra oferta, jak już mówi noelmix.
Sugestia: proszę również mnie tutaj zignorować! Mamy tu obecnie spokój i harmonię, do których wszyscy się przyczyniają! DZIĘKUJĘ!

Napisany przez Hilfe
Sugestia, proszę również mnie zignorować tutaj! Mamy teraz spokój i harmonię, do których wszyscy się przyczyniają! DZIĘKUJĘ! nie wiem, czego chcesz ?? nie mam tu żadnych kłopotów na forum finansowym

Napisany przez NaTwoim13
Hilfe pisze: nie wiem, czego chcesz ?? nie mam tu stresu w Finansowym Forum
Ale ja mam, i gdy piszesz noelmix noelmix (co w zasadzie nie stanowiłoby dla mnie problemu, ale w Twoim przypadku, to mnie przygniata!), to prowokujesz! Przestań, zignoruj mnie, jestem tutaj tą samą osobą, którą jestem w innym forum, a twoje złe plotki i oskarżenia są już podstawą do działań prawnych! Poszedłeś za daleko, po prostu zaakceptuj, że chcę być ignorowany przez ciebie tutaj tak samo, jak udajesz, że to robisz, ale nie dotrzymujesz słowa. Po prostu to respektuj, gdyby twój noelmix noelmix nie przybył tutaj, nie zwróciłbym na ciebie uwagi w ogóle! Przestań po prostu, zaakceptuj to.

Napisany przez Hilfe
noelmaxim pisze: Ale jeśli piszesz o noelmix noelmix (co zasadniczo nie jest dla mnie problemem, ale teraz, gdy to robisz, prowokujesz mnie!), to mnie irytujesz! Przestań, zignoruj mnie, jestem tutaj tą samą osobą, którą byłem na tej innej platformie, a twoje złośliwe pomówienia i zarzuty karalne są już obecnie rozpatrywane! Poszedłeś za daleko, po prostu zaakceptuj, że chciałbym być tutaj ignorowany tak jak udajesz, że to robisz, a jednak tego nie przestrzegasz. Proszę, uszanuj to, gdyby noelmix noelmix nie pojawił się tutaj, nie zwróciłbym na ciebie uwagi! Po prostu przestań, zaakceptuj to.
Nie rozumiem, czego chcesz. Nie prowokuję tutaj na forum ani nie obrażam ciebie. Czy nie można zrobić małego błędu w pseudonimie?? Więc jesteś tak wrażliwy, ponieważ twój pseudonim został źle napisany? PRZEPRASZAM ZA TO

Napisany przez HSV
Dostaje tu młodzieniec Muffensausen

Napisany przez finanzierung
HSV pisze: Dostaje teraz stracha młody zadufaniec
Dlaczego teraz musisz jeszcze kopać w Noelmaxim?

Napisany przez Hilfe
finanzierung pisze: Dlaczego musisz teraz jeszcze krytykować Noelmaxima?
Całkowicie się zgadzam. Nie trzeba teraz strzelać do Thomasa

Napisany przez OneOfMany
Baufinanz24 pisze: Cześć. Wszystkie dokumenty zostaly zlożoneneu u finansisty zajmującego się kredytami hipotecznymi i teraz otrzymaliśmy konkretne oferty. - 25-letni okres obowiązywania oprocentowania - 1,38% oprocentowanie nominalne / 1,40% oprocentowanie efektywne - 2,3% spłaty - możliwość zmiany stawki spłaty rocznie - 10% możliwości dodatkowej spłaty rocznie - 12 miesięcy bezprowizyjnego okresu udostępnienia - kwota kredytu 396.000 euro - obciążenie poniżej 60% Zastanawiam się, czy istnieje jakieś ukryte zastrzeżenie. Masz pomysł na to, na co jeszcze powinienem zwrócić uwagę?
Można by się przyjrzeć następującym szczegółom: Opcja dodatkowej rocznej spłaty może wiązać się z podwyższeniem stopy procentowej. Jeśli umówiłeś się na dodatkową spłatę, powinieneś jak najbardziej z niej skorzystać. Umówiłeś się na dodatkową spłatę w wysokości 10 %. Oznacza to 39.600 euro rocznie. Czy jesteś w stanie co roku zapłacić tę kwotę dodatkowo? Jeśli zmniejszenie oprocentowania (na przykład o 0,1%) jest możliwe poprzez dodatkową spłatę, warto rozważyć zmniejszenie rocznej dodatkowej spłaty do 5 %. To równowartość 19.800 euro. Musiałbyś również być w stanie uzbierać tę kwotę rocznie. Poprzez obniżenie oprocentowania o np. 0,1%, początkowo spłacasz o 33 euro więcej miesięcznie. Co do zmiany stawki rocznej spłaty, może to również wpłynąć na wysokość oprocentowania. Trudno mi sobie wyobrazić, że musisz zmieniać stawkę spłaty co roku, czyli 25 razy. Jeśli rata kredytu nie jest zbyt wysoka, warto rozważyć wykluczenie tej opcji. Może Noelmaxim mógłby się wypowiedzieć na temat wpływu opcji dodatkowej spłaty lub zmiany stawki spłaty na wysokość oprocentowania. Na pewno wie, jak banki zazwyczaj sobie z tym radzą.

Napisany przez HSV
Oh nie, to było na @pomoc...

Napisany przez NaTwoim13
OneOfMany pisze: Poniższe szczegóły warto dokładnie przeanalizować: Wybór opcji dodatkowej rocznej spłaty może skutkować wzrostem oprocentowania. Jeśli zdecydujesz się na dodatkową spłatę, warto zrobić to na tyle, na ile to możliwe. Umówiłeś się na dodatkową spłatę w wysokości 10%. Oznacza to 39 600 EUR rocznie. Czy faktycznie byłbyś w stanie dodatkowo płacić taką kwotę co roku? Jeśli obniżyłby się w ten sposób oprocentowanie (np. o 0,1%), warto rozważyć zoptymalizowanie oferty poprzez obniżenie dodatkowej rocznej spłaty do 5%. To byłoby wtedy 19 800 EUR. To również trzeba gdzieś zdobyć. Przez obniżenie oprocentowania o np. 0,1% początkowo spłacałbyś miesięcznie o 33 EUR więcej. Zmiany w rocznym wskaźniku spłaty mogłyby również prowadzić do wzrostu oprocentowania. Trudno sobie wyobrazić, że co roku musisz zmieniać wskaźnik spłaty aż 25 razy. Jeśli stawka kredytowa nie jest zbyt wysoka, warto przemyśleć, czy należy zrezygnować z tej opcji. Może Noelmaxim mógłby się wypowiedzieć na temat wpływu opcji dodatkowej spłaty lub zmiany wskaźnika spłaty na oprocentowanie. Na pewno wie, jak banki zazwyczaj postępują w takich przypadkach.
Każdy bank ma indywidualne podejście, ale twoje podejście jest słuszne, mniejsza opcja dodatkowej spłaty może również skutkować rabatem, podobnie jak opcja zmiany stawki spłaty, jednak muszę założyć, że Baufinanz24 ma na to swoje powody. Zapytałem o bank, ale niestety jeszcze nie dostałem odpowiedzi, możliwe jednak, że dyskusja ta jest formą potencjalnej reklamy lub podejrzanych wpisów trollujących.

Napisany przez Hilfe
Ne ne, war an @hilfe... was brauchst du an Hilfe ??? HSV ist nicht mehr zu helfen ...

Napisany przez tomy778
@Help, nie rób tak niewinnego. Często strzelałeś w noelmaxima i wylewałeś dużo bzdur. Anonimowość Internetu nie chroni nikogo...(adres IP) itp. Rozumiem, jeśli w końcu ktoś przesadził, i podjęto inne kroki. Ale to pokazuje twój charakter, dużo gadania, a nic za tym nie idzie... Nawet nie potrafiąc stanąć w końcu mężczyzną i okazać zrozumienie, tylko zapewne zajmując pozycję ofiary.

Napisany przez Hilfe
tomy778 pisze: @Pomoc nie udawaj niewiniątka. Często obrażałeś tutaj noelmaxima i wygadywałeś dużo bzdur. Nawet anonimowość internetu ci nie pomoże....(Adres IP) itd.. Mogę zrozumieć, jeśli kiedyś było za dużo i podjęto inne kroki. Ale to pokazuje twój charakter, dużo gadania, a w rzeczywistości nic... Nawet na końcu nie potrafiłeś stanąć za swoimi słowami i okazać zrozumienie, lecz raczej przybrałeś rolę ofiary.
dlaczego teraz nagonka na mnie ?? Gdzie ja tutaj coś obrażałem ?? bo nie zgadzam się co do finansowania ??? Co masz na myśli mówiąc o adresie IP ?? Chcesz naszukać mojego adresu IP ?? Czy to jest dozwolone w Niemczech? Czyżby takie w stylu wikileaks?? Myślałem, że istnieje ochrona danych ?? słyszałem o RODO?? Ale jeśli zabiłem kogoś, to z pewnością można by podjąć kroki prawne i to obejść Czy ja kogoś zabiłem ??

Wolność słowa !!!!!

Napisany przez PetitJeune
Również ludzie, ta część forum zaczyna przypominać przedszkole! Za każdym razem, gdy tutaj zaglądałem, zauważałem, że Noelmaxim często udziela neutralnych i możliwie rzeczowych porad. Komentarze od hilfe są zazwyczaj tylko gorącym powietrzem i po prostu komentarzami. Nie sądzę, że tutaj najwyższym priorytetem jest wolność wypowiedzi, ale raczej użytkownicy/poszukujący pomocy oczekują profesjonalnej/użytecznej odpowiedzi, A NIE opinii amatorów, którzy chcą tylko dodać swoje trzy grosze...

PetitJeune pisze: Nie sądzę, że tutaj najwyższym priorytetem jest wolność wypowiedzi, ale użytkownicy / potrzebujący pomocy oczekują poważnej / przydatnej odpowiedzi, A NIE opinii amatorów, którzy chcą tylko dodać swoje trzy grosze...
Szkoda, że teraz także ty atakujesz Noelmaxima i chcesz mu zamurować usta.....

Napisany przez Hilfe
Więc teraz również się wycofuję, po tym jak zagrozono mi zhakowaniem mojego adresu IP Muszę to zgłosić do organu ochrony danych

Napisany przez PetitJeune
Wspaniale ... mogłem zrobić odliczanie: Incoming biegunka za 3 ... 2 ... 1 .... Dokładnie o to mi chodziło - dziękuję @finanzierung :-)))) Interesujące, jak tu interpretuje się wolność wypowiedzi: Ktoś (ja jako niezorientowany w tym przypadku) wyraża swoje zdanie, a kontekst zostaje kompletnie przekręcony - interesujące. Ale najpierw skandować Wolność wypowiedzi !!!! - tak jak ekstremiści w naszym społeczeństwie, którzy twierdzą, że są wszechwiedzący. Ale proszę, kontynuujcie swoje dyskredytowanie. Osoby z zewnątrz nie znają historii, ale dosyć szybko rozpoznają, kto tu jest Dobry, a kto Zły. Miłej zabawy.

Napisany przez NaTwoim13
Finansowanie, ciężko pracowaliśmy, aby zapewnić spokój, głosy przeciwko pomocy, przeciwko tobie i bezsensownym komentarzom rosną, proszę posłuchajcie próśb poszkodowanych i konsumentów, abyśmy mogli im pomóc i aby zachować spokój.

noelmaxim pisze: Finansowanie, ciężko wywalczyliśmy spokój, głosy przeciwko pomocy, przeciwko Tobie i nieuzasadnionym komentarzom rozprzestrzeniają się. Zastosuj się do życzeń poszukujących pomocy i konsumentów, abyśmy mogli im pomóc i zachować spokój.
Głosy przeciwko Tobie i Twojemu działaniu tutaj również się mnożą, nie martw się......

PetitJeune pisze: Ale śmiało kontynuujcie swoje działania, pozostali nie znają historii, ale dość szybko rozpoznają, kto tutaj jest dobry, a kto zły.
Tak, oto jest problem, dopiero po dłuższym czasie zauważa się prawdziwe intencje użytkowników piszących tutaj..... A niektórzy z tych użytkowników mają własne, finansowe interesy i nie tolerują żadnej innej opinii niż ta, która przynosi im zyski.....

Napisany przez 2tneub
PetitJeune pisze: Tak ludzie, to forum przypomina teraz przedszkole! Za każdym razem, kiedy tu byłem, zauważyłem, że Noelmaximowi często udaje się udzielać neutralnych i możliwie obiektywnych porad.
Po prostu nie jesteś tu wystarczająco długo, bo w przeciwnym razie zastąpiłbyś udzielać neutralnych i możliwie obiektywnych porad słowem nadużywać władzy. Ale zgadzam się z tobą, na początku Noelmaxim również wydawał mi się wiarygodny. Im dłużej jest się tutaj, tym bardziej widzi się prawdziwe oblicze, konkurenci zostają bezustannie atakowani (możesz przejrzeć komentarze na temat Bankkaufmann, Spiagei itp.), a kompetencje innym uczestnikom forum są kwestionowane. Noel na pewno jest bardzo pomocny i być może prywatnie jest wspaniałym facetem, nie mam też problemu z tym, że czasami zabiera sobie finansowanie i zarabia na tym pieniądze (o ile nie jest to agresywne promowanie). Jednak jeśli ktoś ciągle innych nadużywa i jednocześnie hołduje moderatorom, to z czasem staje się irytujące i sprawia wrażenie, że chodzi mu tylko o pieniądze. Wątpię osobiście, czy czas poświęcony na pisanie postów jest faktycznie wynagradzany prowizją pośrednictwa. Na pewno są bardziej sensowne formy reklamy. Ale właśnie z tego powodu pojawiają się dyskusje i jak zauważyłeś, Noel jest dość samotny w tym forum. Możesz sobie pomyśleć, dlaczego.

Napisany przez volltilger
tneub pisze: ...sieht man das wahre Ich, da werden Mitbewerber weggebissen (du kannst dir gern mal die Kommentare gegen Bankkaufmann, Spiagei usw durchlesen)... - ...Noel ist sicherlich super hilfsbereit und mag privat vielleicht auch ein Super-Typ sein...
Tak, przypominam sobie, że nazwał go „Spiegelei”... długo nic o nim nie słychać. Uciszony. Nie mniej jednak chciałbym podważyć ostatni punkt dotyczący „Super-Typ“, to zbyt głęboko zakorzenione w charakterze danej osoby, nikt nie może przeskoczyć własnego cienia. Niemniej jednak można lub powinno się pracować z takimi ludźmi, jeśli kontakt jest zredukowany do minimum i klient może na tym skorzystać. Pieniądze nie śmierdzą, zawsze uśmiechaj się i machaj!

Napisany przez NaTwoim13
Volltilger, także ja popełniłem błędy, prowokowałem, bez wątpienia, ale to nie przeszkadza mi w apelowaniu o pokój i gotowości do zaangażowania się w jego tworzenie, można przeczytać.

Napisany przez BenniG
Dziękuję za pomoc! Mam nadzieję, że masz na myśli całe https://ci4.pl/ i nie tylko Oferta finansowania budowy z haczykiem!

Napisany przez Hilfe
BenniG pisze: Dzięki za pomoc! Mam nadzieję, że chodziło ci o https://ci4.pl/ i nie tylko o Ofertę finansowania budowy z haczykiem?
Niekoniecznie z tego tylko powodu i jako dyskusja o złamaniu zasad ochrony prywatności To są jakieś mafijne machinacje tutaj

Napisany przez NaTwoim13
Tneub, stoję samotnie przeciwko większości z was, nie ma co do tego wątpliwości, ale to mi nie przeszkadza, grałem na klawiaturze w górę i w dół Mam konsumentów po mojej stronie, to jest decydujące, zresztą udokumentowane od zawsze i ostatnio nawet bardziej, i to nie ze względu na moje umiejętności, ale pomimo ataków i pomówień, oczywiście anonimowych, które musiałem zaakceptować i które mnie oczywiście nie powstrzymały od kontynuowania pomagania i oczywiście zarabiania dobrych pieniędzy. Czy to nie powinno być decydujące, dlatego zarabiam pieniądze? Czy robię coś nie tak lub gorzej niż inni, ich bank czy doradca? Dlaczego miałbym wydawać drogie pieniądze na reklamę, skoro mogę połączyć przyjemne z pożytecznym tutaj? Dlaczego? Tneub, ty nazywasz to pochlebstwem, ja nazywam to rozumieniem, znajomością, współodczuwaniem, pomaganiem i wspieraniem. Na koniec, te ataki, te okropne oskarżenia, to niezrozumienie mojej osoby, ale także te ogólniki i uogólnienia, które znam z mojego prawdziwego życia, nie znane mi są, nawet w najmniejszym stopniu.

Napisany przez HSV
@pomoc...więc jednak Muffensausen gdy robi się poważnie...super

noelmaxim pisze: Tylko czy to oni powinni decydować, dlaczego zarabiam pieniądze? Czy możliwe, że robię coś lepiej lub skuteczniej niż inni, ich banki czy doradcy? Dlaczego mam wydawać drogie pieniądze na reklamy, skoro tutaj mogę połączyć potrzebne z praktycznym? Dlaczego? Tneub, nazywasz to schleimen, ja nazywam to rozumieniem, zrozumieniem, empatią, pomocą i wsparciem.
To, czego nie chcesz zrozumieć, to fakt, że atakujesz i poniżasz tutaj każdego, kto wypowiada zdania, które stawiają w niebezpieczeństwie twoje szanse biznesowe. Tak, to jest również sposób działania w stosunku do uczestników TEs w stylu Chodź, drogi TE, poradzimy sobie, nie słuchaj pesymistów, którzy tylko nie chcą Cię widzieć w dobrym świetle...... Tutaj użytkownicy regularnie dzielą się pozytywnymi przekazami w przypadku dobrej sytuacji wyjściowej, ale również zwracają uwagę na pułapki w przypadku nie najlepszej sytuacji. Jednakże u Ciebie to nie działa, u Ciebie wszystko ujmowane jest w pozytywny sposób..... Wynagrodzenia wzrosną z czasem, partner ponownie zacznie pracować itd. Ale co się stanie w przypadku pobierania zasiłku, dłuższej choroby itp., o tym należy milczeć, tego nie pytał TE. To jest twoje (a więc również forum) ogromne problem !!!

Napisany przez Hilfe
HSV pisze: @hilfe...also doch Muffensausen wenn es ernst wird..geil
Co myślisz ???

Napisany przez NaTwoim13
Finansowanie, oceniam sytuacje wyjściowe inaczej, ale przede wszystkim kwestionuję je, często na osobistym poziomie Z mojego doświadczenia, ale także ze względu na ludzi kryjących się za wątkiem, pozostaję wierny tej samej linii w interesie konsumentów. Połączenie tego, co przynosi konsument, jego życzenie i mojej wiedzy fachowej, razem z indywidualnymi możliwościami, moim zdaniem, daje sens, mniej opartemu na wierzeniach, uczuciach, a już na pewno nie na sposobie, w jaki sam byś to zrobił. Udzielenie rady, odradzenie przedsięwzięcia, wskazanie na coś, wniesienie własnych doświadczeń (ale z oznaczeniem ich jako takich) ma sens, wzbogaca dyskusję i nie ma nic przeciwko temu, ale nie ma sensu zniechęcać inicjatywę na podstawie kilku informacji lub wyśmiewać, a ataki na moją osobę tym bardziej nie pomagają, ponieważ odczuwam to jako przewagę, o ile nie stanowi zagrożenia dla ogółu, choć zawsze stawiam opór przeciwko nim! Zastanawiam się zawsze, dlaczego w ciągu 9 lat nie pojawił się ani jeden, dosłownie ani jeden (1) konsument, który potwierdziłby to, co mi zarzucacie? Dlaczego tak jest? O czym tutaj w zasadzie zawsze jest mowa? Czy to tylko trupy, które tu coś pytają? Naprawdę w to wierzycie? Czy ludzie, którzy nie są w stanie samodzielnie i skutecznie prowadzić życia??

Napisany przez Hilfe
noelmaxim pisze: Finansowanie, oceniam sytuacje wyjściowe inaczej, przede wszystkim jednak kwestionuję je, często także osobiście. Na podstawie tego doświadczenia, ale także ze względu na ludzi, którzy kryją się za wątkiem, pozostanę także w interesie konsumentów z dokładnie takim postępowaniem. Połączenie tego, co konsument wnosi, jego pragnienia i mojej wiedzy fachowej, po prostu uzupełnione indywidualnymi możliwościami, moim zdaniem tworzy sens, mniej to, co jest uważane za prawdę, poczucie lub już w ogóle, jak sam byś to zrobił. Doradzenie przeciwko przedsięwzięciu, zwrócenie uwagi na coś, wprowadzenie własnych doświadczeń (które są jednak jasno oznaczone) ma sens, wzbogaca dyskusję i nie ma niczego przeciwko temu, ale z góry negować przedsięwzięcie na podstawie kilku informacji lub nawet je drwić nie prowadzi do niczego dobrego, a ataki na moją osobę tym bardziej nie, ponieważ korzystam z nich, o ile nie stanowią zagrożenia dla ogółu, chociaż zawsze się przed nimi broniłem! Zawsze się zastanawiam, dlaczego przez 9 lat nie potwierdził się ani jeden, ale absolutnie żaden (1) konsument tego, co mi zarzucacie lub wmawiacie? Dlaczego nie? O co tu właściwie zawsze chodzi? Czy to tylko truchła, które tu coś pytać? Naprawdę w to wierzycie? Czy ludzie, którzy nie idą przez życie samodzielnie i z sukcesem??
Jeśli ktoś osobiście kwestionuje sytuację, powinien być bardziej stanowczy wobec pytań! Nigdy jeszcze tego u ciebie nie widziałem! Każdy pośrednik działający zawodowo i zależny od prowizji zawsze będzie starał się sfinalizować transakcję. W przeciwnym razie zawód go przewyższył! Dlatego zawsze będzie tu perspektywa pośrednika i innych uczestników forum!

Napisany przez NaTwoim13
Odrzucić??? Nie mogę niczego odrzucić i jeśli powiedziałbym, że nie wykonam tej pracy, musiałbym mieć podwójnie coś nie tak, a nawet potrójne. 1) wtedy on idzie gdzie indziej 2) pozostawiam niepotrzebne interesy 3) jeśli coś jest wąskie, to konsument powinien przyjść do mnie, ponieważ w razie potrzeby jestem dla niego dostępny! Poza tym, skąd chcesz ocenić, czy ta sprawa jest zła, trudna czy nie wykonalna, reprezentatywna? Skąd? Nigdy nie masz indywidualnych informacji, nie znasz klienta i rzadko zadaje się pytania, nie dotyczy to tylko ciebie. Przede wszystkim, jeśli bank to zatwierdza, to pasuje, to, co klient i konsument życzą sobie, robiąc to wiedząc, czego finansowo są w stanie dokonać, a moja stawka odrzuceń przypadków, które przedstawiam bankom, dąży do zera!! Wszystko w porządku.

Napisany przez Hilfe
noelmaxim pisze: Odrzucić? Nie mogę niczego odrzucić, a jeśli powiedziałbym, że nie chcę, to musiałbym być wariatem z podwójnym atutem, co i tak ma trzy razy 1) wtedy pójdzie gdzie indziej 2) pozostawię nieużyte biznesy 3) jeśli coś jest już wąskie, to konsument powinien być u mnie, bo w razie potrzeby jestem dla niego tam! A gdzie chcesz ocenić, czy sprawa jest zła, trudna czy nierealna, przedstawialna? Skąd? Nigdy nie masz indywidualnych informacji, nie znasz klienta, a rzadko kiedy kwestionowane jest coś, co dotyczy nie tylko ciebie. Przede wszystkim, jeśli bank to zatwierdzi, to pasuje, to co klient i konsument chce, czuje się pewny swoich możliwości finansowych i moja stopa odmowy przypadków, które przedstawiam bankom, zbliża się do zera!! Wszystko pięknie.
Matematycznie można zaakceptować tyle rzeczy. Nawet moralnie wątpliwych, takich jak 50% netto idzie na raty, a dla pięciu osób zostało tylko 1.200 euro do życia. Smacznego!

Napisany przez NaTwoim13
To ty nie masz szczęścia decydować, a konsumenci ze względu na swoją indywidualną sytuację oraz banki!! Koniec!

Napisany przez Hilfe
noelmaxim pisze: To nie ty decydujesz na szczęście, ale klienci z ich indywidualną sytuacją i banki!! Koniec!
Jako przysięgły obrońca praw konsumentów staram się otworzyć oczy niektórym. Na szczęście udało się niektórym. Jestem zadowolony z wyników

Napisany przez OneOfMany
Dobry wieczór, śledziłem dyskusję z boku. Przepraszam, że się teraz wtrącam, ale chciałbym zapytać, czy może ustalicie jakieś porozumienie dotyczące przyszłej współpracy? Żebyście mogli się tu dogadać i żeby niemal każdy wątek tutaj nie kończył się dużą częścią poza tematem i kłótnią? Kiedy zaczynają być obrażane członkowie i grozi się ściganiem prawnym, dochodzi się do punktu, który nie jest już miły. A teraz jeszcze jedna prośba do obu stron sporu: Proszę, teraz nie zacznijcie od razu znowu pisać, że winny jest drugi lub drudzy. Być może na samej górze forum finansowego można by wspólnie (!!!) stworzyć przypięty wątek z różnymi wytycznymi i wyjaśnieniami, definiując kryteria, według których zainteresowani mogliby oceniać swoje finansowanie. Te kryteria mogłyby obejmować na przykład poziom obciążenia kredytowego, stopę spłaty, stopę procentową lub wysokość raty kredytowej w stosunku do dochodu. Można ostrzegać o ryzykach itp. itd.

Napisany przez Hilfe

Dobry wieczór, śledziłem dyskusję z boku. Przepraszam, że teraz się wtrącam, ale chciałbym zapytać, czy możecie się jakoś dogadać co do przyszłego wspólnego funkcjonowania? Żebyście mogli się tu dogadać i aby niemal każdy wątek nie był w dużej mierze OT-em i kłótnią? Gdy jednocześnie niektórzy członkowie są obrażani i grozi się ściganiem, osiąga się punkt, który nie jest już miły.

I teraz jeszcze prośba do obu stron sporu: Proszę, nie zaczynajcie teraz znowu pisać, że druga strona lub drugie są winne.

Być może można byłoby na samej górze w dziale finansowania wspólnie (!!!) utworzyć przypięty wątek z różnymi wytycznymi i wyjaśnieniami oraz zdefiniować kryteria, na podstawie których zainteresowani mogą oceniać swoje finansowanie. Te kryteria mogłyby obejmować np. poziom obciążenia hipotecznego, wskaźnik spłaty, stopę procentową lub wysokość raty kredytowej w stosunku do dochodu. Można byłoby ostrzec przed ryzykiem itp. itd.

To świetny pomysł! Po tym jak ktoś zagroził mi, że zhakują moje dane osobowe, poprosiłem administratora o usunięcie mojego profilu i złożyłem skargę na HSV.

Napisany przez OneOfMany
Być może zgodziłbyś się wycofać swoje ogłoszenie, jeśli HSV zgodziłoby się wycofać swoje groźby i zaprzestać hakowania Twoich danych osobowych.

Napisany przez Hilfe

Może zgodzisz się wycofać swoje ogłoszenie, jeśli HSV zgodzi się wycofać swoje groźby i zaniechać hakowania Twoich danych osobowych.

Może
Jestem jednak bardzo ciekaw, kto kryje się za hsv! Policja to szybko wyjaśni

1) dann geht er woanders hin
2) lasse ich unnötig Geschäft liegen
3) wenn schon was knapp ist, dann soll der Verbraucher bei mir sein, denn im Ernstfall bin ich für ihn da!

To dokładnie oddaje to, co inni użytkownicy myślą o Tobie...... Odrzućmy moralność, najważniejsze, że prowadzę interesy....

Cytat od oneofmany

Być może w dziale finansów możemy wspólnie stworzyć „przypięty” wątek na samej górze z różnymi wytycznymi i wyjaśnieniami oraz zdefiniować kryteria, według których zainteresowani mogą ocenić swoje finansowanie. Te kryteria mogą dotyczyć na przykład stopnia obciążenia hipotecznego, wskaźnika spłaty, oprocentowania lub wysokości raty kredytowej w stosunku do dochodu. Możemy ostrzegać przed ryzykami itp. itd.

Masz absolutną rację, tylko Noelmaxim, jeśli przeczytasz różne posty, zwykle kompletnie się nie przejmuje..... Dokładnie, kiedy zwraca się uwagę na te zagrożenia. Nie ma potrzeby mówienia nie da się, wystarczy, że inni użytkownicy zapytają (!!!), jak autor wątku, jeśli praktycznie cały dochód idzie na czynsz/koszty utrzymania rodziny, a dodatkowo jak odłożyć na nowe auto, nowy dach za 20 lat itp. To jest po prostu ignorowane z komentarzem „z wiekiem rosną też zarobki” lub „Kobieta wróci do pracy”.

Nikt nie miałby problemu, gdyby napisał:
Można to zrobić, zastanawialiście się, jak będzie, gdy ........... (Wstaw pod ......... np. zasiłek dla bezrobotnych/zwolnienie lekarskie/separacja itp.)

Ale jakoś nie chce zwracać uwagi TEs (no, w końcu w późniejszej rozmowie), bo wtedy inny pośrednik, który pisze tak jak on (Tak, wszystko w porządku, najlepsze warunki) mógłby dostać szansę, a nie on.

Napisany przez HSV
@pomoc..Zgłosiłeś mnie? Mogę zapytać dlaczego?
Dzięki! Teraz możemy wreszcie się poznać i porozmawiać...

Napisany przez Hilfe

@pomoc..Złożyłeś przeciwko mnie zawiadomienie? Mogę zapytać dlaczego?
Dziękuję, w końcu możemy się poznać i porozmawiać...

Podejrzenie kradzieży danych osobowych w internecie! Chyba nie, policja zazwyczaj przekazuje to prokuratorowi. Poczucie winy ???

Napisany przez HSV
Nie wycofuję swojej wypowiedzi, trzymam się mojego zdania, że pomoc Muffensausen otrzymała..
Jak już inni zirytowani użytkownicy napisali, DUŻO SŁÓW, ZERO DZIAŁANIA

Napisany przez HSV
Haha zabawne, będę zaraz sprawdzić skrzynkę pocztową, czy już coś tam jest..

@hilfe Proszę zostań na forum, aż sprawa trafi do prokuratora. Wtedy będziemy mogli poinformować innych tutaj, jak się skończyło.

Napisany przez Hilfe

Nie wycofuję żadnego postu, trzymam się mojego stanowiska, że Muffensausen otrzymał pomoc..
Jak już napisali inni zirytowani użytkownicy, DUŻE SŁOWA, A ZA NIMI NIC

Oha, ten mały człowiek ma Muffensausen.

Napisany przez HSV
Hej, gdzie to przeczytałeś?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata