Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Status urzędniczy - potrzebna pomoc finansowa na dwa miesiące

Napisany przez Tina1000
Cześć!

Przeczytałem tutaj wiele zapytań dotyczących krótkoterminowego prywatnego pożyczania pieniędzy.... niestety bardzo często bez pozytywnej odpowiedzi.

Czy miałoby to jakieś znaczenie, gdyby ktoś miał status urzędnika (wyższa służba), gwarantowane dochody netto powyżej 3 500 €... a mimo to (z różnych powodów) potrzebował krótkoterminowej płynności finansowej?

Jeśli tak: Cieszę się z poważnych odpowiedzi / ofert. Potrzebuję jednorazowej kwoty w wysokości 5 800 €.

Z góry dziękuję!

Napisany przez 2titan1981
To nie robi różnicy.
W przypadku rzeczy zazwyczaj istnieje debet w wysokości 2-3-krotności miesięcznej pensji netto, lub jeśli historia kredytowa w Schufa jest w porządku, a osoba jest także kredytowalna, może otrzymać linię kredytową.

Napisany przez Tina1000
Dziękuję titan1981 za Twoją wiadomość, ale to niestety nie są dla mnie alternatywy. W przeszłości miałem poważne problemy z bankiem ze względu na masowe dostępy mojego partnera do mojego konta. Nasz związek został już zakończony przez mnie lub mój były partner zmarł w ostatnim miesiącu, ale to zupełnie nie obchodzi mojego banku ani Biura Informacji Kredytowej, jak powstały te kwoty. Potrzebuję wsparcia dla nowego początku/przeprowadzki, ponieważ teraz jestem pozostawiony sam sobie i muszę stopniowo odbudować te ruiny.

Napisany przez 2titan1981
W takim razie spróbuję na stronach takich jak auxmoney

Napisany przez EasyD
Czy masz gdzieś jeszcze ukryte skarby, Tino? Może masz rentę lub [url]ubezpieczenie na życie[/url], z których możesz w krótkim czasie otrzymać pożyczkę polisową? A co powiesz na stary plan oszczędnościowy, na który wpłynęły twoje środki na inwestycje? A może natkniecie się na książeczkę oszczędnościową z czasów młodości?

Napisany przez Tina1000
Nie, nie mam już nic cennego itp., ponieważ mój były mąż z powodu swojego picia (zmarł teraz z tego powodu) i jego skutków otrzymał całą moją gotówkę i majątek. Naprawdę kochałam tego człowieka i do kilku miesięcy temu miałam nadzieję i walczyłam, że wszystko będzie dobrze. Niestety, moja nadzieja i walka były daremne.

Oprócz auxmoney, czy istnieją inni dostawcy, być może jakieś egzotyczne? Auxmoney niestety mnie odrzuciło, już próbowałam.

Napisany przez Fly
Jako urzędnik jesteś zobowiązany do życia w uporządkowanych warunkach finansowych. Dlatego powinieneś postępować bardzo rozważnie w tej sytuacji, w przeciwnym razie mogą grozić środki dyscyplinarne. Unikaj więc sięgania po podejrzane źródła pieniędzy.

Napisany przez Tina1000
@Fly: dokładnie to jest jednym z moich problemów :-( Muszę bardzo uważać.... a mimo to potrzebuję tego wsparcia. Ale obawiam się, że nikt mi nie będzie w stanie pomóc...

Napisany przez Fly
Czy rozmawiałeś kiedyś ze swoim pracodawcą? Istnieje możliwość otrzymania zaliczki w określonych okolicznościach. Zanim wpadniesz w kłopoty, może to być dobre rozwiązanie.

Napisany przez Tina1000
@Fly: Pracuję w takiej malutkiej urzędzie miejskim, gdzie wszyscy znają się nawzajem, i wtedy mogę równie dobrze od razu powiesić ogłoszenie na tablicy, że mam problemy finansowe. Jest po prostu zbyt trudno, kręcę się tylko w kółko... przynajmniej tak myślę, nocami, w dzień, w pracy... zawsze. Wydaje mi się, że zaraz oszaleję... a nikt o tym nie wie. Nie mogę nikomu naprawdę ufać ani się zwierzyć, bo wtedy byłabym hańbą w miejscowości, bardziej niż już jestem przez mojego byłego męża, choć mimo wszystko potrafiliśmy to dość dobrze ukryć... udawaliśmy szczęśliwą rodzinę na zewnątrz... z pewnością też był to błąd. Ale takie jest życie.

Napisany przez FloHH
Bank Sigma-Kreditbank z Liechtensteinu również odpadła z gry? W przeciwnym razie byłaby to droga, ale godna zaufania opcja. To samo dotyczy dawnej firmy „von Essen - Bank” (teraz Cortal Consors). Tam też chętnie przyjmuje się klientów, którzy w innych bankach nie są akurat faworytami, za odpowiednim oprocentowaniem...

Napisany przez FloHH

Jako urzędnik jesteś zobowiązany do życia w uporządkowanych warunkach finansowych. Dlatego powinieneś bardzo ostrożnie działać w tej sytuacji, w przeciwnym razie możesz być zagrożony karami dyscyplinarnymi. Unikaj więc sięgania po podejrzane źródła pieniędzy.

Poza ogólnie obowiązującym zaleceniem, aby unikać podejrzanych źródeł pieniędzy, jest to dość bezsensowne. Żaden urzędnik nie zostanie ukarany karami dyscyplinarnymi z powodu prywatnych długów. Zalecam zapoznanie się z niemieckim rozporządzeniem dyscyplinarnym...

Napisany przez Malapascua
"

@Fly: pracuję w takim malutkim urzędzie miasta, gdzie każdy zna każdego, więc mogę to od razu przypiąć na tablicy ogłoszeń

Czy są tam urzędnicy służby wyższej?
"

Napisany przez Fly

To poza ogólnie przyjętą zasadą unikania podejrzanych źródeł dochodów, z całą uprzejmością można nazwać nonsensem. żaden urzędnik nie zostanie ukarany dyscyplinarnie z powodu prywatnego zadłużenia. Polecam rzucić okiem na ordynację dyscyplinarną federalną...

no cóż, musisz to wiedzieć ;-)
Możesz mi wierzyć, że dość dobrze znam się na tym obszarze.
Oczywiście nic się nie dzieje automatycznie w przypadku prywatnych długów. Nawet kontrolowana upadłość niekoniecznie kończy się środkami dyscyplinarnymi.
Jednakże: gdy tylko urzędnik znajdzie się w sytuacji, która może sugerować, że jest on przynajmniej bardziej podatny na korzyści od osób trzecich, może to być dla niego niebezpieczne. Dlatego pilnie zaleca się wybór uregulowanej ścieżki i unikanie poszukiwania w internecie podejrzanych źródeł dochodów.

Napisany przez FloHH
Musisz to naprawdę dobrze wiedzieć ;-)
Możesz mi uwierzyć, że mam dość dużą wiedzę w tej dziedzinie.

Tak, ja też ;-) Przez kilka lat byłem referentem ds. dyscyplinarnych w dosyć dużym urzędzie ...

Dyscyplinarne prawo dotyczy konkretnych naruszeń służbowych. Nie jest tak, że gdy urzędnik ma problemy finansowe w życiu prywatnym, włączane jest co by było gdyby. Jedynie może mu zostać zakazane wykonywanie pewnych zadań, jeśli to konieczne. To jednak nie ma nic wspólnego z postępowaniem dyscyplinarnym. Takie przeniesienia mogą spotkać kogoś również w przypadku, gdy szef zostanie przyłapany na całowaniu się z koleżanką przy kopiarki ... ( hasło: Obiektywność oceny )
Ale może dokładnie to miałeś na myśli i tylko pomyliłeś się w terminach .... ;-)

Dlatego zdecydowanie radzę wybrać uporządkowaną drogę i nie szukać w internecie podejrzanych źródeł pieniędzy.

Zgadzamy się ... :-)

Napisany przez Fly
Bardziej prawdopodobne jest, że rozmawiamy obok siebie, albo mówimy o różnych scenariuszach. To, co mam na myśli, można w zasadzie streścić jako obowiązek zachowania dobrego tonu. Nie widzę aktualnie konkretnego powodu do tego w kontekście dyskusji technicznej, poza tendencją do pospiesznego angażowania się w nieprzemyślane scenariusze w celu pozornego uratowania sytuacji. Była to jedynie dobra rada.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata