Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Mobilność przy samodzielności

Napisany przez ProfFF
Cześć!

Po kilku latach pracy w większej firmie, w której zajmowałem się doradztwem w różnych obszarach, w końcu spełniłem swoje długotrwałe marzenie bycia self-employed. Teraz jednak stoję przed pierwszymi problemami samotnej walki. Chętnie obsługiwałbym także klientów z bardziej wiejskich obszarów, które mają słabe połączenia transportem publicznym, z którymi w innym przypadku przyjeżdżam na spotkania z klientami. Jestem zwolennikiem ochrony środowiska i chciałbym świadomie zrezygnować z samochodów, ale myślę, że każdy, kto może się wczuć w moją sytuację, wie, z jakim problemem obecnie się zmagam.
Rozwiązanie w postaci Car-Sharingu także nie jest optymalne, już obliczałem i w końcu zapłaciłbym za to dość sporo, małe co nieco się liczy.
Nie jestem pewny, czy rozsądnym posunięciem byłoby wzięcie [url]kredytu[/url] już teraz, zwłaszcza że może być trudno go otrzymać, posiadając stosunkowo niewiele zabezpieczeń.
Czy należy pozostać wiernym sobie i początkowo skupić się na dobrze skomunikowanych regionach, aby zbudować stabilną bazę klientów?

Napisany przez 2utopus
Ile kilometrów ma być pokonywanych dziennie? Ile bagażu trzeba zabrać? Jakie prawo jazdy jest dostępne? Ewentualnie rozważyć: hulajnogę / motocykl elektryczny?

Napisany przez ZweterPegat
Gratulacje z okazji rozpoczęcia działalności na własny rachunek!

W razie potrzeby na pewno zdobędziesz [url]kredyt[/url], ale na początku kariery zawodowej nie jest to zbyt zalecane, a Ty również nie wydajesz się jeszcze zbyt pewny swoich celów (bez urazy). Dlatego lepszym rozwiązaniem byłoby skorzystanie z usługi [url]Leasing[/url]u samochodu. Jednak najważniejszym warunkiem jest regularny dochód, zastanawiam się, czy już go posiadasz?

Alternatywą mogą być firmy oferujące długoterminowy wynajem samochodów. Przykładowo mogą Cię zainteresować firmy takie jak: https://www.matrixmobility.de/

Dzięki temu będziesz na pewno bardziej elastyczny niż w przypadku umowy [url]Leasing[/url]owej. Co więcej, matrixmobility ma różne klasy pojazdów na stanie, w tym wystarczającą ilość małych aut, które mogą być idealne dla Ciebie. Car-sharing jest fajny, ale nie jest odpowiedni do regularnego użytku. Ponadto, jak zauważyłem, nie zawsze przynosi korzyści dla środowiska! (źródło: https://www.welt.de/wirtschaft/gruen...mstritten.html)

Napisany przez Leberwurstliebe
Nigdy jeszcze nie słyszałem o długoterminowym wynajmie. Na pewno nie każdy salon samochodowy oferuje coś takiego, prawda?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata