Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Odrzucony przez BonKredit, czy też przez bank Sigma?

Napisany przez Markus123
Pozdrowienia dla wszystkich.
Złożyłem wnioski do wielu pośredników kredytowych w Niemczech, ale wszędzie zostałem odrzucony, a nikt nie chciał mi powiedzieć dlaczego.
Teraz pilnie potrzebuję [url]kredytu[/url] w wysokości 3 500 [url]euro[/url] i w ciągu ostatnich 3 miesięcy próbowałem u Bon Kredit, Smava i Maxda, ale wszyscy powiedzieli nie. Przeszukałem internet w poszukiwaniu innych szans i trafiłem na stronę internetową Sigma Bank. Wysłałem wniosek pocztą 3 dni temu, ale moje pytanie brzmi, jeśli ten pośrednik [url]kredytowy[/url] mnie odrzucił, to czy Sigma Bank także to zrobi?
Ponieważ mówią, że wszyscy pośrednicy kredytowi współpracują z tą bankiem.
Aha, pracuję na czas nieokreślony od półtora roku i zarabiam około 1500-1600 [url]euro[/url] miesięcznie jako pracownik.
Muszę również dodać, że około 2 i pół miesiąca temu miałem zajęcie konta, ale teraz wszystko jest wolne i uregulowane.
Dziękuję wszystkim i mam nadzieję, że to trochę pomoże.

Napisany przez 2titan1981
Jeśli miałeś zajęcie konta, to Twój wynik w Biurze Informacji Gospodarczej (Schufa) prawdopodobnie jest bardzo zły. W takim przypadku pomocna byłaby informacja z Biura Informacji Gospodarczej. Jak wysokie jest Twoje dochód netto? Czy to podane powyżej jest netto?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jeśli pracujesz przez 12 miesięcy, powinno pasować EUR 3.500 Oto kryteria: Cechy tej formy pożyczki 3 wielkości [url]kredytów[/url] 3.500€, 5.000€ i 7.500€ brak wpisu w rejestrze Schufa, brak zapytania do Schufa brak analizy budżetu domowego brak obciążenia rachunku ratalnego, klient dokonuje przelewu pierwszej raty na rachunek w następnym miesiącu od razu po otrzymaniu środki kredytowe muszą być spłacone w 40 miesięcy brak opłaty za wcześniejsze spłacenie wysoka akceptacja [url]kredytu[/url] Kryteria akceptacyjne: tylko pracownicy i urzędnicy posiadający paszport europejski (nie dotyczy obywateli Rumunii i Bułgarii) Maksymalny wiek 62 lata Miejsce zamieszkania, pracodawca i [url]konto bankowe[/url] w Niemczech Minimalny okres zatrudnienia: 12 miesięcy (3.500€) 35 miesięcy (5.000€) 46 miesięcy (7.500€) brak zajęcia wynagrodzenia na koncie pracy co najmniej 12 miesięcy dochody muszą spełniać wymagane limity Dokumenty dołączane do umowy kredytowej: tylko jedno wynagrodzenie za ostatnie trzy miesiące w kopii stosowny wyciąg z konta lub potwierdzenie transakcji w kopii kopia dowodu osobistego kopia karty bankowej w przypadku urzędników/publicznego prawa miejscowego oświadczenie o zrzeczeniu się praw i roszczeń finansowych

Napisany przez Markus123
Och, Rumuni mają paszport europejski

Napisany przez Markus123
Moje miesięczne wynagrodzenie netto wynosi około 1500 - 1600 [url]euro[/url], powinno wystarczyć na ten [url]kredyt[/url] w wysokości 3 500 [url]euro[/url].

Napisany przez Markus123
Mam również [url]konto[/url] chronione przed zajęciem komorniczym, czy to może coś zmienić?

Oczywiście, ale moja informacja mówi, że bank tutaj prowadzi wykluczenia.

Napisany przez misiu643
Cześć. Czy ktoś mógłby mi pożyczyć 1500 [url]euro[/url]? Mam stałą pracę z regularnym miesięcznym dochodem w wysokości 2500 [url]euro[/url] netto. Zwrot pożyczki nie będzie problemem.

Dispo? Ist ja bei 2.500€ netto ja kein Problem

Napisany przez misiu643
Mam [url]kredyt[/url] w moim domowym banku, dlatego problemem jest debet.

Napisany przez misiu643
Jeśli jest ktoś, kto może mi pomóc, proszę się krótko odezwać: 015755657709

[url]kredytu[/url] ani limitu od swojego banku.W takim razie będziesz musiał zwrócić się do auxmoney lub zastawić [url]ubezpieczenie na życie[/url] lub oddać coś do lombardu, aby zdobyć potrzebne pieniądze.

Napisany przez misiu643
Mam [url]kredyt[/url] w banku hipotecznym i zostałem poinformowany, że nie mogę już otrzymać debetu. Takie rzeczy.

Czyli masz zobowiązania na tyle wysokie, że nawet twoje bankowców zakłada, że nie będziesz w stanie spłacić [url]kredytu[/url] o 1500 € wyższego. Te dodatkowe 1500 € to tak naprawdę niewiele, więc twoje długi muszą być już bardzo duże. Jak wysoki jest więc [url]kredyt[/url], który musisz już spłacać? Twierdzisz, że nie masz wpisów w rejestrze dłużników.

Napisany przez misiu643
Wraz z moją żoną mamy udokumentowane dochody w wysokości 3400 [url]euro[/url] miesięcznie, a nasze miesięczne wydatki, wliczając w to czynsze i raty kredytowe, wynoszą 1500 [url]euro[/url]. Myślę, że to całkiem nieźle. Mogę udokumentować wszystko za pośrednictwem raportu z Biura Informacji Gospodarczej. Pilnie potrzebuję 1500 [url]euro[/url]. Jeśli mogą Państwo mi pomóc, proszę o kontakt, a jeśli są zainteresowani jedynie informacjami dotyczącymi moich [url]kredytów[/url], to lepiej pozostawmy to. Pozdrawiam.

Bylibyście gotowi pożyczyć komuś pieniądze, gdybyście wiedzieli, że nie będzie w stanie ich oddać? Myślę, że nie.

A czy pożyczylibyście komuś pieniądze, kto nie jest otwarty co do swoich finansów, nie wyjaśnia dlaczego potrzebuje pieniędzy, jak wysokie są jego ogólne długi oraz jakie jest jego miesięczne dochód po odjęciu wszystkich kosztów?

Teraz powiedz, że ty i twoja żona razem macie 3.400€ netto i nie dostaniecie kolejnego [url]kredytu[/url] ani też dodatkowego debetu? Dlaczego twoja żona korzysta z debetu?

Widzisz, że wszystko staje się coraz bardziej skomplikowane z dodatkowymi informacjami, które rzucają zupełnie nowe światło na sprawę. Jednak na pewno to nie poprawi sytuacji.

Jeśli jednak wasza historia kredytowa jest dobra i wasz łączny dochód faktycznie jest wysoki, to w ING otrzymacie [url]kredyt[/url] ramowy, a wszystko podąży bardzo szybko. W przeciwnym wypadku nie dostaniecie, a oszukiwanie byłoby fatalne.

Napisany przez misiu643
To, co napisałem, jest prawdą. Nie chcę, żeby wszystko leżało otwarcie na forum. Myślę, że to normalne. Jeśli ktoś powie mi, że pożyczy mi pieniądze, to również udokumentuję wszystko, w przeciwnym razie w ogóle bym tutaj nie był. Pozdrowienia.

Chcę tylko pokazać ci, jak to działa.

Czy w ogóle przeczytałeś wszystko, co napisałem? To z ramowym kredytem było poważne. Jeśli naprawdę wszystko jest tak, jak twierdzisz, to ramowy [url]kredyt[/url] na pewno mógłby ci pomóc. Ale wszystko innego musiałoby być w porządku.

A skoro twoje domowe bank nie chce już dać ci 1.500€, to w to wątpię.

Napisany przez misiu643
Jeśli nie mam dobrego doradcy. Dziękuję za informację.

Napisany przez Deadlef
misiu643 pisze:
Mamy z żoną udokumentowane dochody w wysokości 3400 euro miesięcznie, a nasze miesięczne wydatki, wliczając raty kredytowe, wynoszą 1500 euro. Myślę, że to nie jest zła sytuacja. Mogę udokumentować wszystko za pomocą raportu z rejestracji kredytowej. Pilnie potrzebuję 1500 euro. Jeśli możesz mi pomóc, proszę o kontakt, a jeśli chcesz tylko informacje dotyczące moich kredytów, lepiej odpuść. Pozdrawiam.

Jeśli potrzebujesz tylko 1500 euro, skontaktuj się z vexcash/ferratum/cashper

Napisany przez scotch
Bankkaufmann pisze: Jeśli pracujesz przez 12 miesięcy, to EUR 3,500 powinno Ci pasować Oto kryteria: Cechy tej formy pożyczki 3 wielkości kredytowe 3.500€, 5.000€ i 7.500€ brak wpisu do SCHUFA, brak zapytania do SCHUFA brak obliczenia budżetu domowegobrak obciążenia opłaty za pożyczkę, klient jest zobowiązany do przelewu pierwszej raty pożyczki w drugim miesiącu standardowy okres kredytowania wynoszący 40 miesięcybez odszkodowania za wcześniejsze spłatyszeroko stosowany Kryteria akceptacji: tylko pracownicy i urzędnicytylko posiadacze europejskiego paszportu (żadnych Rumunów i Bułgarów)maksymalny wiek 62 latazamieszkanie, pracodawca i konto w Niemczechminimalny okres zatrudnienia 12 miesięcy (3.500€) 35 miesięcy (5.000€) 46 miesięcy (7.500€)brak zajęcia wynagrodzenia na korzysć wierzycielaobowiązek zatrudnienia przez kolejne co najmniej 12 miesięcyz ograniczeń dochodowych należy spełniać Dokumenty dołączane do umowy kredytowej: tylko jeden wyciąg z ostatnich trzech miesięcy w kopiiwybrany wyciąg bankowy lub dowód księgowy lub kopię zestawienia obrotówwybrany dokument tożsamości kopiadowód bankowy kopiadla urzędników/innych pracowników obranie zabezpieczeniowe
Dzień dobry Panie Hillermann, mam pytanie, szukam 5000€ i niestety zostałem odrzucony przez Dibę. Nie mam negatywnego wpisu, ale mam złe wyniki. Jednak mając dość wysoki dochód netto, nie powinno to być problemem. Mam tylko 20 miesięcy stażu w obecnym miejscu pracy, czy może to być problemem dla Sigma? Przedtem byłem długo w poprzednim miejscu pracy. Piszą Państwo o 35 miesiącach, czy odnosi się to do obecnego miejsca pracy? Serdeczne pozdrowienia

Napisany przez FloHH
Cześć, tak, 20 miesięcy to problem. Jak napisał Bankkaufmann, Sigma oczekuje od wnioskodawcy kredytu w wysokości 5 000,- co najmniej 35 miesięcy zatrudnienia u obecnego pracodawcy. Czas zatrudnienia u poprzedniego pracodawcy nie ma znaczenia... Minimalny dochód netto wymagany do uzyskania tego kredytu wynosi 1900 € (w przypadku osób uprawnionych do alimentów ta granica wzrasta)

Napisany przez misiu643
To możesz sobie darować. Serio.

@scotch, jak dokładnie wygląda Twoje Schufa, jeśli nie jest negatywna, ale uważasz ją za złą? W pierwszym kroku byłoby sensowne ją przejrzeć i sprawdzić.

Napisany przez SuppenHuhn
Z Sigma miałem na przykład złe doświadczenia. Ich oferty i miesięczne stawki nie obejmują spłaty kapitału. Oznacza to, że moje pożyczka w wysokości 3.500€ bez historii w Schufa nadal byłaby wymagana po 3 latach płatności. Na szczęście udało mi się ją spłacić po 3 miesiącach. Na szczęście Sigma zrezygnowała z oczekiwanego wynagrodzenia za wcześniejszą spłatę. Należy zwrócić uwagę, że z miesięcznymi ratami nie spłaca się ani grosza.

Cześć, kurczakowej zupie, bank Sigma czy stoi za nim mały kredyt to moim zdaniem, z doświadczenia z klientami, jedynie wypełniacz luk, służący do zamykania lub przezwyciężania innych kłopotów finansowych.

Napisany przez tmmd
Jeśli nawet bonkredit mówi nie, to będzie trudno. Oni zazwyczaj są jednymi z ostatnich, którzy kogoś odrzucają.

Napisany przez Johan69
@SuppenHuhn - Twój post może być już trochę starszy, ale zaskoczyła mnie Twoja wypowiedź, ponieważ w ciągu ostatnich 15 lat dwukrotnie z sukcesem skorzystałem z kredytów w SIGMA Bank. W obu przypadkach były to kwoty po 3500 euro, a spłata została wcześniej dokładnie i przejrzyście ustalona. Po 40 miesiącach spłaciłem i zwróciłem 3500 euro plus odsetki - dokładnie tak jak wcześniej ustalone, zgodnie z czym zazwyczaj nie ma odchyleń. Co opisujesz, bardziej przypomina mi działalność firm typu Pfando & Co., gdzie nie ma nic do spłacenia, ponieważ nie otrzymuje się kredytu, jak wciąż wielu ludzi wierzy, ale sprzedaje się swoje auto Pfando i płaci się wysoką miesięczną opłatę za korzystanie. Jeśli w określonym czasie nie wykupisz pojazdu, szybko znika. Ale to inny temat. W każdym razie dla mnie byłoby nowością, gdyby SIGMA Bank oferowała takie kredyty, w których nie ma spłaty!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata