- sob cze 15, 2019 3:52 pm
Cześć,
Obecnie spłacam finansowanie mojego samochodu.
Samochód jest zarejestrowany na mnie.
Z osobistych powodów nie chcę już go prowadzić.
Mój dobry przyjaciel zgodził się go przejąć i tylko on będzie nim jeździł w przyszłości.
Obecnie jestem ubezpieczycielem, a on jest zarejestrowany jako drugi kierowca.
Mam kilka pytań:
1.) Czy jest możliwe, że zrezygnuję z obecnego ubezpieczenia i on, jako kierowca, wykupi własne[url]ubezpieczenie[/url] OC na mój samochód, gdzie będzie on ubezpieczającym i jedynym kierowcą.
2.) W przypadku posiadania tylko ubezpieczenia OC bez AC lub NNW, jakie byłyby konsekwencje w przypadku wypadku? Czy on ponosiłby odpowiedzialność za prowadzenie samochodu?
3.) W najgorszym scenariuszu, co zrobić, jeśli on odwoła[url]ubezpieczenie[/url] bez mojej wiedzy i nadal będzie jeździł? Czy wtedy ja poniosę odpowiedzialność za jazdę bez ubezpieczenia, nawet jeśli nie byłem świadomy rozwiązania jego polisy?
Obecnie spłacam finansowanie mojego samochodu.
Samochód jest zarejestrowany na mnie.
Z osobistych powodów nie chcę już go prowadzić.
Mój dobry przyjaciel zgodził się go przejąć i tylko on będzie nim jeździł w przyszłości.
Obecnie jestem ubezpieczycielem, a on jest zarejestrowany jako drugi kierowca.
Mam kilka pytań:
1.) Czy jest możliwe, że zrezygnuję z obecnego ubezpieczenia i on, jako kierowca, wykupi własne
2.) W przypadku posiadania tylko ubezpieczenia OC bez AC lub NNW, jakie byłyby konsekwencje w przypadku wypadku? Czy on ponosiłby odpowiedzialność za prowadzenie samochodu?
3.) W najgorszym scenariuszu, co zrobić, jeśli on odwoła