Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Kinderbonus budowlany - decyzje podatkowe nie przychodzą na czas.

Napisany przez MichaelS
Cześć,
W zeszłym roku we wrześniu kupiłem [url]Dom[/url] i w tym samym miesiącu złożyłem wniosek o świadczenie budowlane dla rodziny. Po rejestracji otrzymałem e-mail, że dokumenty wymagane przez KfW mogą zostać przesłane od marca 2019 roku. Niestety, zakładałem, że wymagane przez KfW zaświadczenie podatkowe dotyczy roku złożenia wniosku, czyli 2018 roku. Teraz zauważyłem, że potrzebuję zaświadczenia podatkowego z lat 2015/2016. Ponieważ przetwarzanie zaświadczenia podatkowego z lat 2015/2016 w urzędzie skarbowym prawdopodobnie potrwa kilka miesięcy, nie będę w stanie dostarczyć dokumentów na czas do terminu 30.06.2019. Czy teraz nie mam szans na świadczenie budowlane dla rodziny? Co mogę zrobić?
Z góry dziękuję.

Napisany przez brainy
Zwróciłbym się do specjalisty (doradcy podatkowego). Elektroniczne przesłanie powinno być wystarczające do otrzymania decyzji podatkowej.

Napisany przez Smirnoff1983
Najlepiej zadzwonić BEZPOŚREDNIO do KfW. Tam można otrzymać bezpośrednią pomoc. Mój szwagier również najpierw wysłał zmianę księgi wieczystej, zamiast właściwego odpisu z księgi wieczystej. Skontaktował się krótko z infolinią, a oni pomogli mu bezpośrednio, aby mógł ponownie wysłać właściwy formularz. Być może można złożyć wniosek o przedłużenie itp.! Najlepiej zapytać bezpośrednio tam.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata