Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Rozmowa doradcza w moim banku.

Napisany przez ProfFF
Czy rzeczywiście można uproszczać księgowość? Byłem właśnie na rozmowie doradczej w moim banku, ponieważ potrzebuję nowego konta firmowego. Teraz planuję współpracować z pewnym znajomym. Każdy z nas zachowuje swoją firmę, ale zamierzamy współpracować, więc potrzebne będzie nowe [url]konto firmowe[/url]! Doradczyni powiedziała mi, że może otworzyć dla mnie specjalne [url]konto[/url], dzięki czemu prowadzenie księgowości byłoby bardziej przejrzyste, ponieważ i tak używam bankowości internetowej i tak dalej... Nie wiem jednak, ile chcą mi sprzedać i co naprawdę jest dobre. Przecież oni chcą tylko sprzedać swoje produkty... Czy ktoś się na tym zna? Aha... to było w Postbank.

Napisany przez brainy
Skomputeryzowanie własnej księgowości nie stanowi problemu i jest z pewnością specjalną cechą oferty Postbank (Deutsche Bank). Wprowadzanie ruchów na koncie powinno być możliwe dla każdego doradcy podatkowego. Klient może za to płacić w banku lub kupić program do bankowości i zrobić to samodzielnie. Czy taki sposób się opłaca, zależy od zakresu transakcji. Na pewno wprowadzenie 20 księgowych ruchów miesięcznie jest szybsze niż ich wprowadzanie ręczne.

Napisany przez Leberwurstliebe
Jaka dokładnie jest Twoje pytanie? Czy warto założyć [url]konto[/url] dla GbR, czy powinieneś pozostać w Postbanku, czy też powinieneś zdecydować się na dodatkowe oprogramowanie do księgowości?
Co do tego ostatniego: Myślę, że warto. Jeśli połączysz swoją księgowość z bankowością internetową, możesz zaoszczędzić dużo czasu (a czas to pieniądz).
Powiedzmy, że oszczędzasz nawet 5 godzin tygodniowo. To jest, w zależności od tego ile zarabiasz na godzinę, między 150 a 200 [url]euro[/url], które pochłaniają tylko biurokrację. A wszystko to, gdy można to zrobić łatwiej? Nawet tutaj pisze, że można zaoszczędzić nawet do 11 godzin! (Można przy okazji otworzyć [url]konto[/url] dla GbR)
Tak czy inaczej, nie lubię się tym zajmować, wolę pozwolić komputerowi to zrobić!

Napisany przez brainy
Czy ktoś, kto poświęca 11 godzin tygodniowo na księgowość w uporządkowanej firmie, nie jest nawet w najmniejszym stopniu zdolny do bycia przedsiębiorcą. Ale na szczęście Penta ma na to aplikację.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata