Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Pytanie dotyczące zwrotu pieniędzy w barclaycard.

Napisany przez gluehbirne123
Cześć,

do tej pory miałem kartę Mastercard przez mój bank - niestety nie mogę już przedłużyć umowy (oferta dla młodych i ja jestem już trochę starszy :-D). Dlatego szukam alternatywy.

Do wyboru mam kartę Amazon Visa, ADAC Visa i barclaycard. W tej chwili skłaniam się ku barclaycard i już od jakiegoś czasu przeprowadzam badania. Moja obecna karta zostaje spłacana w całości raz w miesiącu i chciałbym zachować ten sposób. Jednak podczas moich poszukiwań w internecie nie jestem pewien, czy barclaycard robi to automatycznie - zrozumiałem, że musiałbym to zrobić ręcznie. Czy to prawda?

Napisany przez 2titan1981
To zależy od celu.

Jeśli nie wyjeżdżasz za granicę, w grę wchodzi także Payback. Jest ono bezpłatne na stałe.

W przeciwnym razie zaleciłbym sprawdzenie, czy za prowadzenie konta żadne opłaty nie są pobierane. Wtedy można rozważyć DKB, ING, Comdirect.

Napisany przez gluehbirne123
titan1981 pisze:
To zależy od celu.

Jeśli nie wychodzisz za granicę, mógłbyś również zwrócić uwagę na Payback. Jest darmowe na stałe.

W przeciwnym wypadku zalecam wybór konta, za które nie trzeba płacić. Wtedy wchodzi w grę DKB, ING, Comdirect

Cześć, dzięki za odpowiedź. Nie chcę kolejnego konta - więc DKB, ... odpadają.

Napisany przez 2titan1981
Nie musisz trzymać pieniędzy w Sparkasse; za granicą możesz wypłacać i płacić bez dodatkowych opłat oraz nie musisz chodzić do Sparkasse po pieniądze. Dodatkowo wszystkie funkcje są także dostępne w weekendy.

Napisany przez brainy
Albo Santander 1+

https://www.santander.de/privatkunde...en/1plus-visa/

Napisany przez Sikor
Mam nadal kartę Barclaycard New Visa. Udało mi się ustawić opcję miesięcznej spłaty w wysokości 100 procent. W przypadku obecnie oferowanej karty Barclaycard Visa (sprawdzone właśnie) już nie jest to możliwe. Oznacza to, że musisz albo ręcznie zapłacić całą kwotę, albo w (nowym) bankowości internetowej ręcznie zlecić tzw. natychmiastową płatność. Za to kartą Barcaycard Visa można korzystać w obcych walutach bez opłat, czego nie można zrobić z New Visą. Mam także kartę Advanzia MasterCard Gold, którą również gorąco polecam, ale trzeba ją zawsze wyrównywać ręcznie przelewem i nie powinno się nią wypłacać gotówki!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata