Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: konto na Facebooku zostało zablokowane.

Napisany przez lolania
Cześć wszystkim,

od dzisiaj mam pewien problem. Mój profil na Facebooku został prawdopodobnie zablokowany lub nawet usunięty. Obecnie jest zablokowany, ale bez wyznaczonego terminu i bez podania powodu. Początkowo myślałem, że to jakiś błąd systemu, ale trwa to już od kilku godzin i nie mam pojęcia, dlaczego Facebook podejmuje takie kroki i co stoi za tym. Może macie jakieś pomysły na to? Rozumiem, że to nie wasz profil i nie jesteście też Facebookiem, ale być może ktoś z was miał już podobną sytuację i wie, jak sobie z tym poradzić. Od niektórych osób słyszałem, że nie warto kontaktować się z pomocą techniczną, bo zdaje się, że i tak nie odpowiadają. Co o tym sądzicie?

Pozdrowienia

Napisany przez Andy34
To już naprawdę irytujące, ale masz rację. Oprócz napisania do wsparcia, nie będziesz mógł nic więcej zrobić. Na pewno kiedyś odpiszą. Co konkretnie zrobiłeś, jeśli można zapytać? Bo wydaje mi się, że to nie jest błąd systemu.

Napisany przez brainy
Naprawdę mi przykro. Nie być już na Facebooku to naprawdę trudna sytuacja. W ostateczności można pozwać Facebooka!

Napisany przez Birgit
@lolania

Usłyszałem od ludzi, że ich [url]konto[/url] zostało tymczasowo zablokowane z powodu obcych wrogich komentarzy.
Na Facebooku od pewnego czasu wielu użytkowników zaczęło wyrażać swoją wrogość wobec uchodźców.
To ostatecznie prowadzi do zablokowania konta. Jednak słyszałem tylko o tymczasowych blokadach.

Napisany przez 2tneub
Zostałem zablokowany wiele lat temu z powodu braku aktywności

Napisany przez SySta
To właśnie przeczytałem na temat FB.

https://www.anwalt.de/rechtstipps/fa...un_156387.html

Napisany przez Lars04
Aktualnie jest zablokowany, ale bez określonego terminu i bez podania powodu. Początkowo myślałem, że to błąd systemu, ale trwa to już od kilku godzin i nie mam pojęcia, dlaczego Facebook podejmuje taki krok i co stoi za tym.

Wykluczysz jednak błąd systemu, istnieją dwa rodzaje blokad. Albo zostałeś przefiltrowany przez jakiś mechanizm, na przykład przez skargę, co spowodowało tymczasową blokadę. Jednak do czasu ostatecznej weryfikacji [url]konto[/url] pozostaje zablokowane. Zazwyczaj ta weryfikacja nie przynosi rezultatów.

Lub Twoje [url]konto[/url] zostało zablokowane bezpośrednio, ponieważ obraziłeś innych. W takim przypadku będziesz musiał poczekać 30 dni. Ale do tego jeszcze wrócę.

Od niektórych osób słyszałem, że nie ma sensu kontaktować się z pomocą techniczną, bo najprawdopodobniej i tak nie zareagują.

Co myślisz, ile zapytań dostaje Facebook codziennie? Ponieważ odpowiedzi pisane są przez prawdziwych ludzi, a Facebook nie może zatrudnić tak wielu pracowników, to czas oczekiwania na odpowiedź może wynosić kilka dni/tygodni. Mimo to warto złożyć zapytanie. Jest to bardzo istotne.

Naprawdę mi przykro. Nie być już na Facebooku to naprawdę trudna sytuacja. W ostateczności można pozwać Facebook!

Nie jestem pewien, czy mówisz ironicznie... Wiele osób prowadzi swoje biznesy online za pośrednictwem Facebooka i są od tego uzależnieni (dlaczego ogranicza się tylko do Facebooka, to inna historia). Moim zdaniem to jest poważne i pozwianie jest opcją.

Ale co możesz zrobić? W pierwszej kolejności zastanów się, jaki może być powód. Czy wyraziłeś swoje zdanie, którego rozmówca nie zaakceptował? Czy jak już wspomniano wyżej, prowadziłeś jakieś nagonki? Jeśli nie, sprawdź stronę https://facebook-sperre.de/ i opisz swoje problemy. Następnie zostanie sprawdzone, czy Facebook nie narusza wolności słowa i nie popełnia przestępstwa, ponieważ wszyscy wiemy, że wolność słowa jest najwyższym dobrem i nie powinna zostać ukarana blokadą na Facebooku.

Napisany przez Lars04
Oczywiście, jest to irytujące i nie do końca zgodne z prawem, to co robi Facebook.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata