Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Sparda Bank księguje najpierw obciążenia, a następnie pensje. Czy tak musi być?

Napisany przez Marc00
Cześć Społeczności Forum,

ostatnio Sparda Bank Hannover zawsze obciąża [url]konto[/url] najpierw zleceniami stałymi na koniec miesiąca, a następnie wpływem wynagrodzenia.

Czy bank ma wpływ na to, aby najpierw zaksięgować wynagrodzenie, a potem wszystkie obciążenia lub zlecenia stałe?

Jeśli jestem już trochę na minusie, to niestety dalej mi spada i kwoty z zleceń stałych!

Czy to musi tak być, czy mogę gdzieś złożyć skargę lub poruszyć to w moim banku?

Dziękuję za pomoc

Pozdrawiam

Marc00

Re: Sparda Bank księguje najpierw obciążenia, a następnie pensje. Czy tak musi być?

Napisany przez 2titan1981
Jeśli obciążenia wypłacane są tego samego dnia co wpływ wynagrodzenia, to wszystko jest w porządku. Jeśli nie, musisz zadbać o to, aby na obciążenia było wystarczająco pieniędzy lub żeby zostały one opóźnione.

Napisany przez Marc00
Cześć,

dzięki za odpowiedź, ale wiem sam co napisałeś.

Chciałem tylko wiedzieć, czy banki mogą kontrolować kolejność wpływów, takich jak wypłata/pensja, na koncie i wtedy odliczać z niego obciążenia?

Pozdrawiam

Marc00

Napisany przez 2titan1981
W takim razie powinieneś zapytać w swoim banku, ale jaka jest różnica, czy najpierw zaksięgowane są przychody czy wydatki? Być może zostanie to przedstawione później w tle, gdzie i tak już nikt nie siedzi, a jedynie komputer, dla którego przelew to jedynie kombinacja jedynek i zer.

Napisany przez 2utopus
O ile mi wiadomo, dla odsetek odnawialnych liczy się zamknięcie dnia, a nie najniższy kurs dnia - dopóki przekroczenie dopuszczonego przekroczenia nie zostanie przekroczone, nie powinno się nic złego stać. Czy coś tu źle widzę?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata