Re: Czy rzeczoznawca przychodzi, mimo że umowa o pożyczkę jest już podpisana?
Napisany przez Shallow -
- pn lip 01, 2019 8:58 pm
Moja żona i ja chcemy kupić [url]Dom[/url] dla naszych trzech dzieci i już jesteśmy bardzo blisko ustalenia terminu notarialnego dla naszego obiektu. Mamy podpisaną umowę o pożyczkę z dużym i renomowanym ubezpieczeniem na kwotę 438 000 [url]euro[/url] za pośrednictwem pośrednika. Natknąłem się jednak na pewien punkt w umowie o pożyczkę: [url]pożyczka[/url] zostanie wypłacona dopiero po przeprowadzeniu oceny przez wyznaczonego biegłego. Czy to jest standardowe postępowanie, oczywiście nie sama ocena, ale kolejność? Nie do końca to rozumiem - aby sporządzić umowę pożyczki dla nas, konieczna była ocena na podstawie dostatecznych informacji, inaczej nie można by było ustalić warunków? Jaki wpływ ma później biegły na warunki [url]kredytu[/url] , czy są jakieś opinie lub doświadczenia? Warunki odsetkowe w umowie o pożyczkę są dobre (i myślę, że negocjowaliśmy dobrą cenę z sprzedawcą), mimo to czuję się trochę niepewnie co do podpisania umowy kredytowej: Czy w takim przypadku nie poddajemy się potencjalnej samowoli lub bardzo trudnej sytuacji, zwłaszcza jeśli biegły pojawia się dopiero po skontaktowaniu się z notariuszem? Wtedy jestem zależny od tego, czy warunki w umowie mogą być zachowane, które są w umowie i nie mogę już prawie w ogóle reagować...