Re: kredyt z dwoma kredytobiorcami, jeden bezrobotny, drugi w Szwajcarii.
Napisany przez soldisoldi -
- wt lip 02, 2019 6:22 am
Witajcie drodzy członkowie społeczności,
mój przyszły zięć wziął kiedyś wraz ze swoją ówczesną dziewczyną[url]kredyt[/url] na samochód. Obydwoje byli współkredytobiorcami w równych częściach. Ponieważ ON wtedy zarabiał więcej, to on regulował raty [url]kredytu[/url] w wysokości 500 [url]euro[/url] miesięcznie. Jednak nie zostało to dodane do umowy, że to tylko on musi płacić. Teraz jego była partnerka (czyli drugi kredytobiorca) mieszka w Szwajcarii i do tej pory nic nie płaciła. ON jest teraz bezrobotny i może zapewnić jedynie połowę raty z pewnością. Pisał do swojej byłej partnerki wielokrotnie, prosząc ją o przejęcie drugiej połowy [url]kredytu[/url] . Jednak ona unika odpowiedzialności, twierdząc, że nie można jej obciążyć, ponieważ mieszka w Szwajcarii. Ponadto uważa, że nie ma obowiązku spłacania [url]kredytu[/url] , ponieważ finansowany samochód używał tylko on. Samochód od dawna już nie należy do niego i został sprzedany. Teraz ma nowy związek z moją córką, która ma 2 dzieci, a trzecie jest w drodze. Niestety, jej dochody pochodzą wyłącznie z Jobcenter i alimentów.
Ponieważ ON otrzymuje zasiłek dla bezrobotnych, nie jest w stanie spłacić[url]kredytu[/url] w wysokości 500 [url]euro[/url] , ponieważ inaczej nie starczyłoby tego na życie dla wszystkich. Co można zrobić, aby obciążyć drugiego kredytobiorcę odpowiedzialnością? Bank nie zgadza się na obniżenie raty. Chciałby przedłużyć okres spłaty i ponownie nałożyć nowe odsetki na nową umowę. To nie jest jednak pożądane, ponieważ pozostała kwota [url]kredytu[/url] znowu by wzrosła. Co można zrobić? Dziękuję bardzo!
mój przyszły zięć wziął kiedyś wraz ze swoją ówczesną dziewczyną
Ponieważ ON otrzymuje zasiłek dla bezrobotnych, nie jest w stanie spłacić