Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Umowa kredytu prywatnego

Napisany przez Dante
Cześć wszystkim,

mam zamiar pożyczyć pewną kwotę pieniędzy znajomemu. Chciałbym to zapisać pisemnie w umowie.
W internecie można znaleźć wiele przykładowych umów na ten temat. Jednakże większość z nich obejmuje różnorodne opcje i żadna z nich nie spełniła moich oczekiwań w całości.

Dlatego napisałem własny tekst i mam nadzieję, że ktoś tutaj na forum ma wiedzę na ten temat i chciałby go przejrzeć.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Dante, o jakie zabezpieczenie chodzi w tym przypadku? Ponieważ odnosisz się do niego w umowie pożyczki.

Napisany przez Dante
Jaka dokładnie zabezpieczenie nie jest jeszcze ustalone. Chciałbym coś, co nie traci wartości w trakcie trwania umowy. Więc żadna technologia na przykład. Raczej coś takiego jak biżuteria lub inne cenne przedmioty, których z różnych powodów nie chce sprzedać. W przypadku pojazdów widzę również problem utraty wartości. Nawet jeśli, to jedynie [url]ubezpieczenie[/url] pełne byłoby akceptowalne.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Chciałbym także, jeśli to możliwe, zaoferować zabezpieczenie w postaci przedmiotu, który nie traci wartości.
Oczywiście przekażę go Tobie jako zastaw.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata