- pn lip 08, 2019 7:48 pm
Dobry wieczór droga społeczności,
w ciągu najbliższych tygodni otrzymam zwolnienie od długów po 3 latach prywatnej upadłości i chciałbym następnie zorganizować i lepiej prowadzić moje finanse.
Aktualnie z miesięczną egzekucją w wysokości około 700[url]euro[/url] jest to ciężka walka, ale niedługo już to się skończy. Obecnie polega to na opłacaniu swoich rachunków, pobieraniu od razu opłat i mogę wypłacić kwotę raz w miesiącu, z której mogę kupić jedzenie, paliwo itp. Częste wypłaty nie działają, ponieważ za każdą wypłatę muszę zapłacić 6,95 [url]euro[/url] prowizji. W obecnej sytuacji nie jest możliwa zmiana konta. Z oszczędzaniem nie jest zbyt wiele, jeśli na koniec pozostaje 30-50 [url]euro[/url] , to był dobry miesiąc.
Po moim zwolnieniu 100-150[url]euro[/url] miesięcznie na pewno by mi się przydało, więc mówimy tutaj o miesięcznej kwocie około 500+-, którą mogę oszczędzać lub lokować.
Jak mogę najlepiej to zrobić? Czy lepiej założyć oddzielne konta na różne cele, np. na samochód, wakacje, zakupy, czy lepiej trzymać wszystko na jednym koncie lub wrzucić do skarbonki? W tej chwili jestem trochę zagubiony i nie mam zbyt dużego doświadczenia z kontami oszczędnościowymi czy podobnymi.
Czy istnieją wytyczne dotyczące tego, jaką część procentową powinno się oszczędzać na różne cele?
w ciągu najbliższych tygodni otrzymam zwolnienie od długów po 3 latach prywatnej upadłości i chciałbym następnie zorganizować i lepiej prowadzić moje finanse.
Aktualnie z miesięczną egzekucją w wysokości około 700
Po moim zwolnieniu 100-150
Jak mogę najlepiej to zrobić? Czy lepiej założyć oddzielne konta na różne cele, np. na samochód, wakacje, zakupy, czy lepiej trzymać wszystko na jednym koncie lub wrzucić do skarbonki? W tej chwili jestem trochę zagubiony i nie mam zbyt dużego doświadczenia z kontami oszczędnościowymi czy podobnymi.
Czy istnieją wytyczne dotyczące tego, jaką część procentową powinno się oszczędzać na różne cele?