- czw lip 11, 2019 7:50 am
"Cześć,
piszę do Was tutaj, ponieważ rozmowa telefoniczna z Schufa niestety była bezowocna...
Od wielu lat mam dostęp online i regularnie sprawdzam moje dane i wynik...
Kilka lat temu wynik wynosił, jak sądzę, około 82%, co już wtedy nie mogłem zrozumieć. Dziś rano jednak sprawdzam mój nowo obliczony wynik i widzę 60%.
Natomiast od ostatniego sprawdzenia moich danych w Schufa od stycznia (spłata[url]kredytu[/url] 4 000€ i zaciągnięcie nowego w wysokości 11 000€) nie było żadnych zmian ani nowych wpisów. Ostatnia zmiana miała miejsce w sierpniu zeszłego roku, kiedy spłaciłem zobowiązanie w wysokości 21 000€ przed czasem bez zaciągania nowego [url]kredytu[/url] .
Te dwie wymienione kwestie są jedynymi zmianami w moim Schufa, pomijając kilka zapytań o warunki kredytowe, które szybko pojawiają się dzięki Check24, ale rzekomo nie wpływają na obliczenia.
Mój wynik w Schufa był obliczany w kwietniu i wyniósł około 94% wyniku, nie jest to rewelacyjne, ale akceptowalne, ponieważ mam 2[url]kredyty[/url] i 4 karty kredytowe.
Aktualnie mam 3 konta osobiste z łącznym rozłożeniem w wysokości około 15 000€, z czego około 1 500 - 2 000€ jest wykorzystywanych pod koniec miesiąca, co wynika z rozbieżności między płatnością raty[url]kredytu[/url] hipotecznego a wpływem pieniędzy, co trwa zazwyczaj około 5 dni (co i tak Schufa nie wie).
Nigdy nie miałem problemów z opłacaniem, nie mam zaległych rachunków, zawsze terminowo spłacam[url]kredyty[/url] , nie mam opóźnień itp., czyli dla kogoś takiego jak ja nie ma niczego, co mogłoby być negatywne.
Zawsze uważałem, że posiadając 2-3 zobowiązania w Schufa, wynik około 90-95% jest adekwatny i normalny, dlatego uważam, że moje obecne 60% wyników od rana nie jest normalne...
Miła Pani na telefonie powiedziała, że to może nie mieć nic wspólnego ze mną, ale być może z grupą podobną do mnie - ale jak źle musi się grupie wiedzieć, że wynik jednej osoby spada o 30%...? Uważam to za niemożliwe...
Być może tutaj dowiem się czegoś więcej, aby zrozumieć, co się stało?!
Z góry dziękuję za Waszą pomoc.
Aha, mam połowę 30 lat, jestem mężczyzną, mam regularne dochody, nigdy nie miałem problemów z płaceniem rachunków i mieszkam we własnym mieszkaniu...
PS:
Zauważyłem właśnie jedną zmianę względem zeszłego miesiąca, chociaż nie mam pojęcia dlaczego - moje poprzednie adresy zostały usunięte, a na ich miejscu widnieje teraz adres mojego pracodawcy... nie wiem, dlaczego... Zauważyłem to dopiero teraz, ponieważ nie szukałem zmian w moich danych osobowych... "
piszę do Was tutaj, ponieważ rozmowa telefoniczna z Schufa niestety była bezowocna...
Od wielu lat mam dostęp online i regularnie sprawdzam moje dane i wynik...
Kilka lat temu wynik wynosił, jak sądzę, około 82%, co już wtedy nie mogłem zrozumieć. Dziś rano jednak sprawdzam mój nowo obliczony wynik i widzę 60%.
Natomiast od ostatniego sprawdzenia moich danych w Schufa od stycznia (spłata
Te dwie wymienione kwestie są jedynymi zmianami w moim Schufa, pomijając kilka zapytań o warunki kredytowe, które szybko pojawiają się dzięki Check24, ale rzekomo nie wpływają na obliczenia.
Mój wynik w Schufa był obliczany w kwietniu i wyniósł około 94% wyniku, nie jest to rewelacyjne, ale akceptowalne, ponieważ mam 2
Aktualnie mam 3 konta osobiste z łącznym rozłożeniem w wysokości około 15 000€, z czego około 1 500 - 2 000€ jest wykorzystywanych pod koniec miesiąca, co wynika z rozbieżności między płatnością raty
Nigdy nie miałem problemów z opłacaniem, nie mam zaległych rachunków, zawsze terminowo spłacam
Zawsze uważałem, że posiadając 2-3 zobowiązania w Schufa, wynik około 90-95% jest adekwatny i normalny, dlatego uważam, że moje obecne 60% wyników od rana nie jest normalne...
Miła Pani na telefonie powiedziała, że to może nie mieć nic wspólnego ze mną, ale być może z grupą podobną do mnie - ale jak źle musi się grupie wiedzieć, że wynik jednej osoby spada o 30%...? Uważam to za niemożliwe...
Być może tutaj dowiem się czegoś więcej, aby zrozumieć, co się stało?!
Z góry dziękuję za Waszą pomoc.
Aha, mam połowę 30 lat, jestem mężczyzną, mam regularne dochody, nigdy nie miałem problemów z płaceniem rachunków i mieszkam we własnym mieszkaniu...
PS:
Zauważyłem właśnie jedną zmianę względem zeszłego miesiąca, chociaż nie mam pojęcia dlaczego - moje poprzednie adresy zostały usunięte, a na ich miejscu widnieje teraz adres mojego pracodawcy... nie wiem, dlaczego... Zauważyłem to dopiero teraz, ponieważ nie szukałem zmian w moich danych osobowych...