Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: przesunięcie zadłużenia

Napisany przez valiant
Cześć drodzy użytkownicy, mimo niezbyt imponującej historii kredytowej (94%) postanowiłam zaryzykować ofertę przez Smava. Nie dostałam zbyt wiele ofert, ale wszystkie były w porządku cenowo. Najbardziej podoba mi się oferta Ing Diby, oni proszą tylko o ostatnie 2 wyciągi oraz kopię umowy kredytowej. Muszę jednak zdobyć zaświadczenie o spłacie ze starego banku (muszę spłacić tę resztę K oraz +5000) i teraz boję się, że jeśli teraz uzyskam to zaświadczenie i dołączę je do wniosku, to czy stary bank anuluje stary kredyt? Ten, który powinna spłacić Ing Diba? Jak zdobyć takie zaświadczenie, na ich stronie nic na ten temat nie ma. Czy mogą oni uznać to za anulowanie umowy? Jeśli Ing Diba ostatecznie odmówi, czy stara umowa po prostu będzie kontynuowana? Dziękuję

Napisany przez BenniG
Cześć,
więc masz kredyt w wysokości K, powiedzmy 20.000 €, i teraz chcesz pożyczyć 25.000 €. Czy dobrze to zrozumiałem?
Masz teraz wynik w Schufie na poziomie 94%. Gdzie myślisz, że będzie wynik w Schufie po tej zmianie?
Co sądzisz, jaki wpływ będzie miał wyższy kredyt w Schufie?
Jeśli już teraz martwisz się o zatwierdzenie 25.000 €, to jak będzie za 6 miesięcy, gdy będziesz chciał 30.000 €?

Skoro nie podajesz, na co potrzebne Ci są dodatkowe 5.000 €. Czy to jest nagły wypadek? W innym wypadku zastanowiłbym się, czy ta wydatki rzeczywiście muszą się już teraz odbyć.
Czy nie chciałbyś trochę oszczędzać w ciągu najbliższych trzech, sześciu czy 12 miesięcy i dopiero potem pozwolić sobie na obiekt swoich marzeń?

Oczywiście, oprocentowanie może spaść z 6% do 4%, ale ograniczenie całego swojego budżetu finansowego o dwa procentowe punkty wydaje mi się niewłaściwym pomysłem.

Co dokładnie masz na myśli mówiąc Ablösebescheinigung, auf deren Seite steht nix?

Pozdrowienia
BenniG

Napisany przez valiant
Irgendwie jest martwe forum. Nie ma odpowiedzi, albo takie, które nawet nie odpowiadają na moje pytanie. Tylko upomnieć mnie. Po co Ci wiedzieć, na co mi potrzebne są pieniądze? To forum jest poświęcone kredytom, pytanie tylko o refinansowanie, a nie o oszczędności.

Gdybym nie pilnie potrzebował pieniędzy, nie zrobiłbym tego.
Nowa rata wynosiłaby 411€ zamiast 362€ i znacznie lepsze oprocentowanie.
Moje pytanie było jasne, ING D potrzebuje zaświadczenia o spłacie. Nie chcę jednak zamawiać go, a oni myślą, że spłacę kredyt natychmiast w 100%. To możliwe jedynie w przypadku, gdy nowy bank również finalnie zatwierdzi kredyt.
Oczywiście, z powodu spłaty Schufa znowu spadnie, ale też ponownie wzrośnie, a ja nie będę już potrzebować kredytu, więc nikt nie będzie pytał o Schufę.

Napisany przez tomy778
Sprawdzanie w bazach dłużników może Cię nie interesować, ponieważ szybko się odbuduje i jeśli w najbliższym czasie nie planujesz żadnych większych przedsięwzięć, tym bardziej.

Potwierdzenie spłaty zobowiązania otrzymasz dopiero po wypłacie środków przez ING lub spłacie kredytu w innej banku. Ponieważ umowy zostaną podpisane, prawdopodobnie nie będą zbyt zaniepokojeni kwotą 5 tys., zwłaszcza że zostały one zatwierdzone w ogólnej sumie.

Napisany przez BenniG
Pytasz jednak nie o refinansowanie, lecz o zwiększenie swojego kredytu.

Zanim założę wątek, zastanawiam się, czego tak naprawdę chcę. Ty jednak wcale nie chcesz wiedzieć nic o refinansowaniu. Chcesz wiedzieć, jakie automatyzmy powoduje zaświadczenie o spłacie kredytu. Jeśli nadasz wątkowi odpowiedni tytuł, pomoże to znacznie w uporządkowaniu forum. Inni ludzie, którzy mają podobne zamiary jak ty, znajdą odpowiednie informacje i ostatecznie przyczynią się do tego, że forum będzie żywe, a nie po 3 dniach pojawi się dziesiąty wątek z tytułem refinansowanie, Potrzebuję 3000 € lub pożyczka prywatna.

Na pewno są też ludzie, którzy biorą kredyt, aby mieć wolny debet na przyszłe grzechy - czy ty do tego należysz...

A propos, zarzucasz mi, że nie odpowiadam na twoje pytanie. A czy odpowiadasz na moje ostatnie pytanie, które jest pytaniem w nawiązaniu do twojej formułowania?

Napisany przez valiant
tomy778 pisze:
Schufa może Ci być obojętna, ponieważ szybko się regeneruje i jeśli w najbliższym czasie nic wielkiego nie będzie się działo, tym bardziej.

Zaświadczenie o spłacie otrzymasz dopiero po tym, jak ING wypłaci kwotę lub kredyt w innej banku zostanie spłacony. Ponieważ umowy zostaną podpisane, nie powinni nic powiedzieć o tych 5k, zwłaszcza że są one zatwierdzone w ogólnej sumie.

W przypadku wniosku do ING DIBA należy podać, w jakim banku znajduje się kredyt, który mają spłacić, a następnie dołączyć do tego ostatnie dwie wyciągi oraz załączyć zaświadczenie o spłacie z innego banku. Patrz poniżej

Wszystkie dokumenty muszą być dokładne i czytelne:
Pełne kopie ostatnich 3 wypłat lub rozliczeń wynagrodzenia.
Zaświadczenie o spłacie w przypadku każdego kredytu do spłacenia w poprzednim banku

Napisany przez FloHH
ING chce wiedzieć, jaką konkretną kwotę trzeba spłacić w bieżącym okresie. Wie o tym tylko bank, który ma zostać spłacony (obliczenia odsetek, możliwa karalność itp.). Stary bank powinien wystawić takie zaświadczenie. Po prostu zadzwoń do nich. Wtedy zostanie to wysłane do Ciebie. Zaświadczenie ma datę ważności. Jeśli minie, konieczne jest przeliczenie. Jeśli nie spłacisz, kredyt będzie działać normalnie. To standardowa procedura.

Napisany przez valiant
Dziękuję Ci, że odpisałeś na e-maila.

Napisany przez valiant
FloHH pisze:
ING chce wiedzieć, jaką konkretną kwotę trzeba spłacić w obecnym okresie. Tylko bank, który ma być spłacany, wie tego rodzaju szczegóły (obliczenia odsetek, możliwe wcześniejsze spłaty itp.).
Stary bank musi wystawić takie coś. Po prostu zadzwoń tam. Wtedy zostanie to wysłane do Ciebie. Świadectwo ma określoną datę ważności. Jeśli ta data minie, trzeba będzie obliczyć ponownie.
Jeśli nie spłacisz, kredyt będzie się normalnie odnawiał. To absolutnie standardowa operacja.

Dzięki, wszystko poszło gładko. Kosztowało to 10 €, ale nowy bank to pokrył, spłacając stary i wypłacając mi różnicę. Spłacam prawie 3000 € mniej (w poprzednim było ubezpieczenie od utraty pracy, ale wątpię, żeby kiedykolwiek mi się to przydało) i nowa rata jest jedynie o 40 € wyższa. Skoro właśnie dostałem podwyżkę wynagrodzenia o 300 €, to wszystko się zgadza

Napisany przez finanzierung
Gratulacje !!

Na pewno usłyszymy o Tobie ponownie za 2-3 lata z kolejną restrukturyzacją i zwiększeniem kredytu!

Napisany przez Marina_Maier
Cześć,
również mogę zaśpiewać długą piosenkę o moich próbach restrukturyzacji kredytowej. Przez lata próbowałam zapełnić dziury kolejnymi kredytami, co ostatecznie doprowadziło mnie do jeszcze bardziej trudnych sytuacji. Moje Schufa pogarszała się z miesiąca na miesiąc i nie było już możliwe uzyskanie kredytu na restrukturyzację. Kiedy czujesz strach i powoli uświadamiasz sobie, że obrany kierunek jest praktycznie beznadziejny, sytuacja staje się jeszcze gorsza. Samemu i bez profesjonalnej pomocy zazwyczaj się z tego nie wybrnie. Nie chciałam jednak zatrudniać doradcy finansowego, bo moje reputacja mogłaby ucierpieć, a wtedy finansowo było nam bardzo dobrze i nie chciałam stracić twarzy. Kiedy mój mąż żył, a nasz biznes prosperował, nie było problemu. Ale po jego śmierci zaczęły się problemy. Dom powoli wymagał remontów, a to kosztowało pieniądze, które w końcu się skończyły. Wtedy pojawił się pierwszy kredyt, żeby zaktualizować system grzewczy. Potem pojawiły się kolejne i kolejne kredyty, aż straciłam nad nimi kontrolę.
Po wielu nieudanych próbach w poszukiwaniu nowych banków i instytucji kredytowych przypadkiem trafiłam do małej firmy kredytowej. Pan z experten-kredite.de, który mnie wtedy osobiście doradzał, w końcu znalazł czas, aby wszystko dokładnie ze mną omówić, bardzo transparentnie i wyjaśniająco. Zawsze zwracano uwagę na poprawę wyniku Schufa, za co jestem mu obecnie bardzo wdzięczna. Finansowe odciążenie miesięczne przyczyniło się do poprawy mojej jakości życia. A co dopiero powiedzieć o samej zaciągniętej pożyczce, która po restrukturyzacji była o wiele mniejsza.
Dlatego osoby mające problemy z wieloma kredytami i długami są tam bardzo dobrze przyjęte.
Mam nadzieję, że mogłam komuś pomóc i zachęcam do wcześniejszego skorzystania z porady, nawet jeśli jest to od doradcy finansowego.
Pozdrawiam serdecznie
Marina

Napisany przez finanzierung
No dobrze, teraz wszyscy zwracamy się teraz do experten-kredite.de.......I wszyscy będą szczęśliwi

Napisany przez 2utopus
Jaka to już niewielka opłata w wysokości yx00€?
Za to można pozbyć się swoich długów na zawsze... *g*

Cześć,
to nie tak proste... i każdy o tym wie. Długi to długi, bez wątpienia. Tylko sposób ich rozwiązania jest kluczowy.
Kiedy jest się w takiej sytuacji i nie wie się, co przyniesie jutro, nie ma się tylko bezsennych nocy.
Nikt nie robi nic za darmo, nie kwestionuję tego, to logiczne i tak powinno być, jeśli usługa jest dobra. Niemniej jednak fakt jest taki, że w obecnych czasach negatywnych stóp procentowych, praktycznie nikt w tysiącach instytucji kredytowych i banków nie chce ci pomóc i roi się od niesolidnych ofert. Była i nadal jestem pełna wątpliwości, nie ma co do tego wątpliwości. Ale kiedy po latach, poprzez refinansowanie, odzyskuje się jakość życia dzięki niższym ratom, albo jak w moim przypadku, poprzez połączenie kredytów na korzystniejszych warunkach. Kiedy pozbywa się całego uciążliwego balastu (upomnień, anulowań itp.) i wystarczy spłacać tylko jeden kredyt, co z kolei daje więcej środków finansowych dla siebie i swojej rodziny, wtedy twierdzę, że ktoś się napracował... i ma prawo do swojej prowizji. Nie miałam takiego poczucia satysfakcji z wieloma innymi ofertami. Często brakowało kompetentnego doradztwa, które zawsze sprawiało, że czułam się jak żebrzący klient, upokorzony. Oczywiście wszyscy mówią, że są darmowi, solidni i niezobowiązujący w swoich ofertach, to oczywiste, ale decydujące dla mnie jest to, co otrzymuje się na końcu, jaka jest jakość doradztwa i jak przebiega cały proces. Tutaj wszystko się składało... i tak, nadal mam długi, ale dostałam dobry plan finansowy i wreszcie znów mam lepsze życie.

Napisany przez 2utopus
To nazywa się błędne koło - podczas refinansowania dłużnicy starają się o niższe raty, tylko jeden kredyt, mniejsze obciążenie ... Jednak jest to osiągane poprzez dłuższy okres kredytowania, nowe prowizje, a czasami również ubezpieczenia i wyższe oprocentowanie. -> Dzięki temu dłużnik ma więcej swobody w życiu - często jednak znowu żyje na kredyt i robi nowe długi - aż w końcu nie pomaga już nic innego, jak tylko prywatna upadłość. Istnieje bezpłatne doradztwo dla osób zadłużonych (ale mam nadzieję, że nie za darmo), na przykład w Caritas lub Diakonie.

To nazywa się błędne koło - przy konsolidacji długów chodzi dłużnikom o niższe raty, zaledwie jedną pożyczkę, mniejsze obciążenia ... Jednak jest to osiągane poprzez wydłużenie okresu kredytowania oraz wprowadzenie nowych prowizji, a często również ubezpieczeń i wyższych oprocentowań. -> Wtedy dłużnik ma więcej swobody do życia - często jednak ponownie zaczyna żyć na kredyt i zaciągać nowe długi - aż w końcu pozostaje tylko prywatna upadłość.

Istnieje bezpłatna doradztwo dla dłużników (oby nie było daremne) na przykład w Caritasie lub Diakonii.

Zgadzam się z Państwem całkowicie. Każdy powinien i powinien decydować sam o tym, czy i jak daleko sięga, idąc ścieżką do doradcy ds. zadłużenia. Dla mnie to nie było rozwiązaniem, ani ostatecznym rozwiązaniem prywatnej upadłości. Każdy powinien także potrafić liczyć, więc powinien przed podpisaniem umowy spokojnie wszystko przeczytać i przeliczyć. Jeśli wychodzi z tego korzystniej, tak jak w mojej konsolidacji (tak, płacę na końcu mniej), mając tylko jedną pożyczkę i bez dodatkowych kosztów, jak często się proponuje, to może podpisać umowę.

Całkowicie zgadzam się również co do ubezpieczeń rat - są one często bardzo pożądanym narzędziem i reaguję na coś takiego alergicznie, gdy pojawia się to jako pierwsze lub w nawiasowaniu, jest to obecnie dość drażliwy temat. Jednak nawet tam nie była to sprawa w przypadku Experten-kredite. Faktycznie chodziło tylko o moją czystą konsolidację, w to wierz czy nie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata