Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Dzień zasiłku chorobowego - ubezpieczenie zdrowotne prywatne - Choroba następstwowa

Napisany przez Serene
Mam następujący problem/pytanie: Mam niezaprzeczalnie chorobę wtórną w postaci depresji, a mój pracodawca musiał dwukrotnie zapłacić okres karencji, ponieważ byłem zdolny do pracy przez 12 miesięcy między nimi. Ponieważ mam polisę ubezpieczeniową z rosnącym świadczeniem w prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym, chciałbym wiedzieć dokładnie, kiedy będę uprawniony do otrzymania tego świadczenia (czy oba okresy karencji się liczą)? Czy zlicza się tygodnie od pierwszego zachorowania bez przerwy?

Re: Dzień zasiłku chorobowego - ubezpieczenie zdrowotne prywatne - Choroba następstwowa

Napisany przez EasyD
Witaj w Forum Serene!

Aby móc odpowiedzieć na Twoje pytanie, ważne są następujące informacje:
- Nazwa ubezpieczyciela
- Nazwa planu ubezpieczenia
- Poziom planu

Napisany przez Serene
"1. HUK-Coburg

2. KT 6 + KT 52 z odmienną mocą od KW 78

3. ? Co oznacza stan taryfy?
"

Napisany przez EasyD
Ustalona dzienne zasiłki zostaną wypłacone w przypadku ubezpieczenia KT 6 od 43. dnia aktualnej niezdolności do pracy, a w przypadku KT 52 od 365. dnia aktualnej niezdolności do pracy. W obydwu przypadkach okres karencji zaczyna się od początku.Z ciekawości chciałbym się dowiedzieć, Skąd pomysł na takie zabezpieczenie, Serene? [url]ubezpieczenie[/url] dzienne zasiłki od 365 dnia to z pewnością koszt efektywna forma, jednakże musiałbym zgadywać, w jakim scenariuszu jest to również adekwatne do potrzeb?

Napisany przez Malapascua
EasyD pisze:
Z ciekawości chciałbym dowiedzieć się, jak doszło do tego rodzaju zabezpieczenia, Serene? ubezpieczenie świadczenia chorobowego od 365. dnia jest z pewnością formą ekonomiczną, jednak musiałbym zgadywać, w jakim scenariuszu jest ono naprawdę odpowiednie?

Co jest dziwnego w tym zabezpieczeniu? Świadczenie chorobowe jest wypłacane jak wszędzie od 43. dnia, a dodatkowo w ramach KT52 po roku dostajesz po prostu więcej pieniędzy, ponieważ KT6 prawdopodobnie nie pokrywa całkowitego wynagrodzenia netto. Jest to w porządku....

Napisany przez EasyD
Chodzi o prawdopodobieństwa, Malapascuo. Niezdolność do pracy, trwająca dłużej niż rok, zdarza się naturalnie. Niemniej rzadko zdarza się, że do tego czasu nie występuje także (tymczasowa) niezdolność do pracy.

Dlatego z reguły odpowiednie [url]ubezpieczenie[/url] dziennie pieniężne od 43. dnia oraz [url]ubezpieczenie[/url] od niezdolności do pracy są odpowiednimi zabezpieczeniami. Wymienione działania, w których prawdopodobieństwo korzystania z KT52 w ogóle jest minimalne, prawdopodobnie ma na celu otrzymanie niskiej składki.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata