Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Rachunek / Opłata za usługi adwokata

Napisany przez ADMCI4
W zeszłym tygodniu otrzymałem od mojego prawnika rachunek za sprawę pozasądową. Rozumiem, że rozliczenie odbywa się na podstawie wartości przedmiotu sporu. Jednak irytuje mnie to, że obliczył on 1,3-krotną opłatę proceduralną. Zakres opłaty wynosi od 0,5 do 2,5; ale mój prawnik nie chciał rozmawiać dalej ze mną i nie okazał gotowości do żadnej ustępstwa. Czy prawidłowo i zgodnie z przepisami, że to on może sam określić wysokość opłaty proceduralnej?

Re: Rachunek / Opłata za usługi adwokata

Napisany przez ADMCI4
otto69 pisze: W sprawie pozasądowej w zeszłym tygodniu otrzymałem rozliczenie od mojego prawnika. Oczywiście jest mi jasne, że rozliczenie odbywa się na podstawie wartości przedmiotu sporu. Jednakże zirytowało mnie to, że obliczył on opłatę handlową w wysokości 1,3-krotności. Zakres opłaty handlowej wynosi od 0,5 do 2,5; jednak mój prawnik nie chciał prowadzić dalszej rozmowy i nie okazał gotowości do jakiejkolwiek uznaniowości. Czy to prawda i czy on sam może ustalać wysokość opłaty handlowej?
Moim zdaniem, twój prawnik w tym przypadku właściwie skalkulował opłatę handlową, nawet bardzo dobrze. 1,3 znajduje się nawet w dolnym zakresie. 1,3 odpowiada pracy o średnim stopniu trudności, więc nie ma powodu do narzekań.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata