Re: Wypowiedzenie w okresie wiążącym - obowiązuje data wypowiedzenia czy data okresu wypowiedzenia?
Napisany przez Albert1107 -
- śr lip 31, 2019 9:44 pm
Znalezione na Google:
W przypadku wcześniejszego wypowiedzenia umowy oszczędnościowej na cele mieszkaniowe przed upływem okresu związania, pracownicza premia oszczędnościowa również zostaje utracona.
Ten zdanie nie jest dla mnie do końca jasny.
Czy decyduje tutaj moment wypowiedzenia umowy (moje pismo wypowiedzenia), czy może moment, w którym zaczyna obowiązywać okres wypowiedzenia?
Mój okres związania kończy się 31.10.2019.
Zgodnie z umową mam 6-miesięczny okres wypowiedzenia.
Jeśli napisałbym teraz pismo wypowiedzenia w sierpniu, wypowiedziałbym umowę z zachowaniem okresu wypowiedzenia na 29 lutego 2020 roku.
Czy w takim przypadku muszę zwrócić pracowniczą premię oszczędnościową, którą otrzymam na swoje[url]konto[/url] oszczędnościowe na cele mieszkaniowe po zakończeniu okresu związania, w przypadku wypowiedzenia,
czy też w związku z wypowiedzeniem nie otrzymam pracowniczej premii oszczędnościowej w ogóle do dnia 31.10.2019 roku?
Mam nadzieję, że ktoś może mi pomóc.
Dziękuję
W przypadku wcześniejszego wypowiedzenia umowy oszczędnościowej na cele mieszkaniowe przed upływem okresu związania, pracownicza premia oszczędnościowa również zostaje utracona.
Ten zdanie nie jest dla mnie do końca jasny.
Czy decyduje tutaj moment wypowiedzenia umowy (moje pismo wypowiedzenia), czy może moment, w którym zaczyna obowiązywać okres wypowiedzenia?
Mój okres związania kończy się 31.10.2019.
Zgodnie z umową mam 6-miesięczny okres wypowiedzenia.
Jeśli napisałbym teraz pismo wypowiedzenia w sierpniu, wypowiedziałbym umowę z zachowaniem okresu wypowiedzenia na 29 lutego 2020 roku.
Czy w takim przypadku muszę zwrócić pracowniczą premię oszczędnościową, którą otrzymam na swoje
czy też w związku z wypowiedzeniem nie otrzymam pracowniczej premii oszczędnościowej w ogóle do dnia 31.10.2019 roku?
Mam nadzieję, że ktoś może mi pomóc.
Dziękuję