Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: 1000 euro więcej emerytury... co o tym sądzicie.

Napisany przez Nachtarbeiter44
Cześć ludzie. Denis tu.

Właśnie dostałem reklamę, jak mogę zwiększyć moją emeryturę. Trafiłem na tę stronę internetową: https://renten-system.de/

Co o tym sądzicie. Mam 44 lata i obecnie szukam sposobu, aby poprawić swoją emeryturę,
ponieważ po prostu nie wierzę już w system emerytalny.

Pozdrowienia

Napisany przez StGe1973
Jeśli gdzieś jest napisane, że nie wiesz, jak długo strona będzie jeszcze dostępna online, trzymaj się z daleka. W 99% przypadków jest to jakiś piramidalny system finansowy...

Napisany przez 2utopus
O emeryturze nie można mówić bezpośrednio - chodzi raczej o dochód pasywny.

Jeśli na zarobienie 1000 € potrzeba 9 lat, czy osoba w wieku 23 lat zaczęła to robić mając 14 lat?

Jednak całkowicie pasywne 4 godziny tygodniowo to też nie jest.

Chodzi więc prawdopodobnie o akcje / fundusze ETF z dywidendami - lub o dochód z wynajmu - lub o filmy/blogi/ebooki, które chce sprzedawać - lub o kupowanie taniej towarów w Chinach i sprzedawanie ich drożej tutaj... tylko jeśli wszyscy to zrobią, to w końcu przestanie działać. (I zawsze pamiętaj o przepisach podatkowych...)

Bądź ostrożny, żeby nie musieć wpłacać zaliczek - ani nie musieć zmuszać innych do rekrutowania nowych uczestników...

Napisany przez 2titan1981
I jak można zbudować pasywny dochód, powinno być wystarczająco informacji, dostępnych za darmo w sieci.

Ale jak w przypadku wszystkiego innego, jeśli spodziewany zysk jest znacznie wyższy od inflacji, to ryzyko straty pieniędzy jest odpowiednio wysokie. Trzeba zapomnieć o bezpiecznych lokatach terminowych/depozytach terminowych. To już nie działa w dzisiejszych czasach. Jeśli decydujesz się na ryzyko, powinieneś wiedzieć, co robisz i dlaczego. Nie wystarczy kupić szczęśliwej formuły w internecie. Bo szczęście ma wyłącznie ten, kto sprzedaje... ponieważ znów namówił kogoś na zakup czegoś, co można znaleźć za darmo w internecie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata