Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt dla osób prowadzących działalność gospodarczą WHEN pomoc)!!!!

Napisany przez Alikuni
Witam, mam 39 lat i prowadzę działalność gospodarczą od 4 lat..... Chcę kupić rower za 3000 euro od prywatnego sprzedawcy Chciałbym się dowiedzieć, jak najszybciej mogę uzyskać uczciwy kredyt..... Oprocentowanie może wynosić maksymalnie 8..... Pozdrowienia, alikuni

Napisany przez MThiemann
Cześć Alikuni, Wiele instytucji kredytowych udziela kredytów dla osób prowadzących działalność gospodarczą bardzo niechętnie i w utrudnionych warunkach. Mam już dobre doświadczenia z Barclaycard i mogłem zrealizować kredyty dla osób prowadzących działalność gospodarczą tam. Na Baufiservice24 możesz rozpocząć darmowe porównanie kredytów ratalnych online oferowanych przez BaufiService24. W trakcie zapytania proszę wybrać Barclaycard jako dostawcę. Otrzymasz natychmiastową decyzję kredytową (zazwyczaj w kilka minut). Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez MThiemann
Dodatek do poprzedniej informacji: Link nie został poprawnie wyświetlony w moim ostatnim komunikacie: Oto poprawny link do porównania kredytu ratalnego: Baufiservice24 Pozdrowienia M. Thiemann (BaufiService24)

Napisany przez wusel
Cześć, jak już powiedział poprzedni mówca, Barclaycard to bardzo dobra i uczciwa instytucja kredytowa. Otrzymanie kredytu dla osób prowadzących działalność gospodarczą jest zazwyczaj łatwiejsze niż wysłanie wniosku do banku - ten zazwyczaj odrzuca większość wniosków.
Oprocentowanie zależy od tego, jak szybko spłacisz kwotę lub jakimi ratami.
Ogólnie można przyjąć, że osoby prowadzące działalność gospodarczą zazwyczaj lepiej wypadają, gdy składają wniosek o kredyt dla osób prowadzących działalność gospodarczą online i go zaciągają.
Czy mogę wiedzieć, w jakiej branży pracujesz? Dla banków jest to również istotny wskaźnik w kontekście bezpieczeństwa w zakresie zdolności kredytowej.

Napisany przez mastermind1972
Cześć,

Istnieje także możliwość uzyskania pożyczki prywatnej za pośrednictwem auxmoney lub smava. W zasadzie należy dobrze przemyśleć i dopiero wtedy zawrzeć umowę kredytową. Znajdziesz kilka informacji na moich stronach.

Pozdrowienia
Mastermind

Napisany przez Finzus
Jeśli jesteś samozatrudniony, zalecam skorzystanie z kredytu bez sprawdzania w bazie danych Schufa, ponieważ jako samozatrudniony wartość twojej oceny w bazie Schufa nie musi być najlepsza. Mogę polecić Ci Bon Kredit lub też Smava, obie te firmy udzielają kredytów bez sprawdzania w bazie Schufa. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, zajrzyj na stronę gutefinanzen.de, gdzie znajdziesz dodatkowe informacje.

Napisany przez Arbitrage
Dlaczego wartość Schufa nie musi być najlepsza dla osób samozatrudnionych?

Napisany przez mitchable
Kiedy zacząłem prowadzić własną działalność, nie byłem obdarzony natychmiastowym deszczem pieniędzy. W takim przypadku najlepszym rozwiązaniem jest skontaktowanie się z doradcą biznesowym. Przeczytałem właśnie ten artykuł na stronie Focus.de. Darmowe doradztwo biznesowe + kredyt dofinansowany przez państwo + Dotacje!

Tutaj możesz uzyskać poradę online, a doradca biznesowy może złożyć wniosek o dofinansowanie i dotacje: unternehmen.focus.de/kredit-fuer-selbststaendige.html‎

Napisany przez 2Escorpio

Dlaczego wartość Schufa u przedsiębiorców generalnie nie musi być najlepsza?

To po prostu bzdura. Schufa nawet nie wie, czy ktoś jest przedsiębiorcą, bezrobotnym czy zatrudnionym.

Napisany przez Alex [CryptoMod]

Gdy zacząłem prowadzić swoją własną działalność, nie byłam obdarzony obfitością pieniędzy od samego początku. Tutaj odpowiednią osobą do skontaktowania się jest doradca biznesowy. Właśnie przeczytałem ten artykuł na stronie Focus.de. Bezpłatne doradztwo biznesowe + kredyt ze wsparciem państwa + Dotacje!

Tutaj możesz uzyskać poradę online, a doradca biznesowy może złożyć wniosek o dotacje i dofinansowanie: unternehmen.focus.de/kredit-fuer-selbststaendige.html‎

No, miejmy nadzieję, że Alikuni jeszcze to przeczyta, który opublikował swój pierwszy i jedyny post tutaj 27.06.2009 r.....

Napisany przez 6Bankkaufmann

To absolutna bzdura. Schufa nawet nie wie, czy ktoś jest samozatrudniony, bezrobotny czy zatrudniony.

To napisała osoba niebędąca samozatrudnioną! @Escorpio, zgadzam się całkowicie.

bez informacji o Schufa
bez banku, kredytodawcy lub innych podmiotów trzecich
bez zabezpieczeń
od inwestorów prywatnych

tak, powyższe pozyskiwanie funduszy jest promowane w linku powyżej. E-book jest płatny, ale za 119 EUR... Każdy może sam sobie wyrobić opinię.

Napisany przez gordo
Ogólnie rzecz biorąc, mocno polecam kredyt od osób prywatnych dla osób samozatrudnionych. Jedynym warunkiem jest określony dochód roczny, który trzeba udokumentować za pomocą zeznania podatkowego (oczywiście raport z scoringiem kredytowym też musi być czysty). Warunki mogą się różnić w zależności od dostawcy. Jak już wspomniano tutaj, Smava jest obecnie najlepszą opcją. Istnieje również jeszcze Auxmoney w tej dziedzinie. Różnice między nimi można dokładnie przeczytać w internecie, na przykład tutaj: https://www.businesskredit.net/smava-...e-im-check/561. Następnie można podejmować decyzję w zależności od potrzeb.

Uwaga: Tutaj także nie dzieje się to natychmiast. Po złożeniu wniosku (na przykład u Smava), zazwyczaj zostanie się skontaktowanym telefonicznie. Osoba przetwarzająca wniosek poprowadzi przez dalsze kroki i poinformuje, jeśli brakuje jakichkolwiek dokumentów.

@gordo, jeśli - jak piszesz - trzeba udowodnić pewne roczne dochody netto za pomocą zeznania podatkowego oraz mieć czystą historię kredytową (Schufa), to każdy samozatrudniony udaje się do swojego banku i nie potrzebuje platform.
Faktem jest jednak, że dla samozatrudnionych trudniej jest uzyskać kredyty ratalne, ponieważ brak jest zabezpieczeń, które są dostępne dla pracowników (cesja dochodów).

Napisany przez Steuerberater
@bankkaufman, w odniesieniu do powyższego posta dotyczącego kwestii (bez BIK, bez zabezpieczeń, itp.) dotyczących łatwego pozyskiwania pieniędzy, mogę tylko odradzać.
Szybko można wpaść w negatywną spiralę i nie wydostać się z niej. Również zapis prywatni inwestorzy zwraca moją uwagę.
Kim są te osoby obce, które pożyczają pieniądze bez zabezpieczeń?
W jaki sposób zapewniają sobie, że odzyskają swoje pieniądze?
Dla uniknięcia poważnych błędów mogę polecić wskazówki zawarte na następującej stronie internetowej https://www.billige-kredite-finden.com
Z tymi poradami jest się o wiele bezpieczniejszym.

Pozdrowienia
doradca podatkowy

Napisany przez Jeannye
Tak więc odradzam zadłużanie się na rzeczy, których nie potrzebujesz absolutnie koniecznie. Nigdy nie wiesz, kiedy w ciągu nadchodzących lat dobra zdolność kredytowa będzie pomocna. Nie powinieneś ryzykować jej dla roweru. 3000 euro można również odłożyć.

Napisany przez MThiemann
W ostatnich tygodniach i miesiącach pośredniczyłem w udzielaniu kredytów ratalnych dla przedsiębiorców przez Postbank, na dość korzystnych warunkach (choć przyznawane zależnie od zdolności kredytowej (obecnie w zakresie od 3,49% do 8,64%)).

Zainteresowani przedsiębiorcy mogą bezpłatnie złożyć swoje zapytanie o kredyt ratalny w porównaniu online na mojej stronie internetowej. Nie ma związane z tym opłat ani kosztów (ani za zapytanie, ani w przypadku ewentualnego odrzucenia)!

W Biurze Informacji Gospodarczej (Schufa) zapisywane jest tylko - niewpływające na ocenę zdolności kredytowej - zapytanie o warunki, które jest usuwane po kilku dniach.

Decyzja wstępna w sprawie kredytu zazwyczaj następuje w kilka minut, a ostateczne rozpatrzenie wniosku kredytowego obecnie trwa niecałe dwa tygodnie.

Pozdrawiam

M. Thiemann
BaufiService24

Napisany przez Shrikala J.
Było mi dane obsłużyć wielu klientów, wielu z nich bez negatywnego wpisu. Nawet dla nich znalezienie kredytu nie było takie proste. Banki nie patrzą tylko na to, czy istnieje negatywny wpis, ale przede wszystkim na sposób regulowania płatności. W rezultacie wielu osób, które nie miały nawet negatywnego wpisu w Schufa, straciło swoje szanse. Jeśli ktoś bezkrytycznie wystawia zapytania za zapytaniami przez portale internetowe, ocena w Schufa spada drastycznie, co rzuca złe światło na tę osobę. Banki zastanawiają się dlaczego te wszystkie zapytania nie dały rezultatów, stają się podejrzliwe i kwestionują każdy szczegół.

Zawsze na początku sprawdzana jest zdolność kredytowa, czyli zdolność klienta do spłacania miesięcznych rat. Jeśli klient nie może udowodnić odpowiedniej płynności, zazwyczaj nie ma praktycznie żadnych szans na uzyskanie kredytu. Banki szczególnie przyglądają się przedsiębiorcom pod kątem wrażenia osobistego, kompetencji i dotychczasowych sukcesów.

Poza tradycyjnymi kredytami bankowymi dla osób prywatnych, istnieją również kredyty pomocowe, których nie można znaleźć za pośrednictwem porównywarek kredytowych online. Warto jako przedsiębiorca najpierw na nie spojrzeć. Takie kredyty pomocowe są dostępne także dla przedsiębiorców z negatywną historią kredytową. Doświadczony doradca finansowy może pomóc w sprytnym wyborze odpowiedniej formy finansowania, nie powodując wielu wpisów do Schufa.

Ofiaruję bezpłatne pierwsze konsultacje online. https://www.financedice.de/

Z pozdrowieniami

Shrikala

Napisany przez Expertenwissen
Cześć Alikuni,
Jeśli chcesz uniknąć zapytań dotyczących historii kredytowej lub innych informacji bonitacyjnych, możesz zastanowić się nad zaciągnięciem pożyczki zastawnej.
Kilka dni temu sam spróbowałem tego rozwiązania i jeśli szybko odzyskasz swój przedmiot, odsetki nie są tak wysokie, jak się spodziewałem. Oczywiście trzeba znaleźć dobrego pożyczkodawcę zastawu - wielu z nich jest podejrzanych (stąd moje początkowe obawy), ale moja przyjaciółka poleciła mi tę stronę internetową BonaVal, gdzie można otrzymać kilka ofert kredytowych od różnych pożyczkodawców zastawowych. To nic nie kosztuje i bardzo mi pomogło.
Mam nadzieję, że znajdziesz dobrą pożyczkę!
Pozdrawiam, Thomas

Napisany przez Goegelein
Do wielu interesujących wpisów chciałbym dodać coś jeszcze. Jeśli liczby, czyli zdolność kredytowa są dobre, to nawet dla osób samozatrudnionych nie stanowi problemu uzyskanie kredytu. Wtedy częściowo mają zastosowanie dobre intencje wpisów. Jednak jeśli liczby nie są dobre, wielu samozatrudnionych sięga po oferty pożyczkowych rekinów zamiast sięgać gwiazdy. Jeśli jedziesz w złym kierunku, to nawet galopowanie nie pomoże! W tym przypadku Bank KfW także radzi: skorzystaj z usług zewnętrznego doradcy biznesowego, który jest neutralny i niezależny. https://www.finanzierungs-foerderberater.de lub https://www.kredite-für-selbstaendige.de Skoncentruj się nie na problemie, lecz zajmij się przyczynami i odpowiednim rozwiązaniem! Liczby muszą zostać poprawione przez odpowiednie środki, wówczas każdy bank znów rozłoży przed tobą czerwony dywan!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata