Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: 1&1 14 lipca 2019 roku ma 24 godziny i kończy się o północy

Napisany przez BenniG
Cześć,
zrezygnowałem z umowy na telefon komórkowy. Na końcowym rachunku był jeden dzień za dużo naliczony, dlatego odliczyłem odpowiadający temu dzień (0,26 €). Podaj ten fakt również w tytule przelewu. Po otrzymaniu wezwania, któremu się sprzeciwiłem, otrzymałem następującą odpowiedź:

Szanowny Panie ...,

dziękuję za przekazaną informację. Chętnie przejrzałem Pańską sprawę.
Zgłoszenie rezygnacji z umowy na ANF Special mVL oHW 2GB jest zarejestrowane na 14.07.2019 r. 14.07.2019 r. trwa 24 godziny i kończy się o 00:00.
Umowa wygasa zatem 15.07.2019 r. i jest odpowiednio naliczana.
Pańskie [url]konto[/url] ma obecnie otwarty saldo wynoszące 1,76 €.

Mam nadzieję, że moje informacje pomogą Państwu w dalszym postępowaniu.

Z poważaniem
...

Do tej pory myślałem, że dzień zaczyna się o 0:00. W 1&1 kończy się też o 0:00.
W związku z tym dzień ma 0 sekund, jak mam korzystać z umowy przez 0 sekund?
Ile sekund liczy miesiąc u nich?
Jeśli dzień ma 0 sekund, dlaczego umowa została naliczona dopiero dzień po zakończeniu terminu wypowiedzenia, a nie od razu do 12.8.?

Jak zareagowalibyście na taką interesującą odpowiedź?

Pozdrowienia
BenniG

Napisany przez 2tneub
Niemożliwa odpowiedź od nich, ponieważ właściwie powinni byli napisać 24:00. Wtedy 15.07.19 o godzinie 0:00 również byłoby logiczne.
Znam jednak też drugą stronę, gdzie zastanawiasz się, dlaczego z powodu 26 centów teraz piszesz upomnienie i generujesz wiele kosztów.
Więc staram się jak najszybciej pozbyć się tego tematu.
Ja bym zamknął ten temat i zaoszczędził czas na komunikację oraz powstające opłaty z powodu 0,26€ (już 1,76€).

Napisany przez BenniG
Czy mam teraz zająć się przelaniem 26 centów czy powinni powiedzieć, że nie zrobią wielkiego zamieszania z powodu 26 centów?

Gdybym chciał przelać 26 centów, to w ogóle bym nie sprawdzał pierwotnego rachunku.
Tak więc pracownik 1&1 może po prostu pomyśleć, że odhaczył 26 centów i nie inwestować kilku minut w opis takiej sytuacji.

Napisany przez 2tneub
BenniG pisze:
Czy mam teraz zająć się przelaniem 26 centów czy mają powiedzieć, że nie zrobią wielkiego halo z powodu 26 centów?

Obie opcje.
Ponieważ jestem odpowiedzialny za księgowość kilku firm, mogę powiedzieć, że takie małe kwoty po prostu irytują. Zawsze zastanawiasz się, czy je zaksięgować, czy wystawić korektę, czy też zainwestować pieniądze i czas w przypomnienie i odzyskanie długu. W małych przedsiębiorstwach takie sprawy zazwyczaj są po prostu zamykane. W dużych firmach prawdopodobnie obowiązują surowe wytyczne. Nawet z powodu 0,26 € zostanie wysłane przypomnienie z odpowiednim uzasadnieniem w odpowiedzi na Twoje zastrzeżenia. Pracownik nie ma prawdopodobnie uprawnień do zaksięgowania korekty lub wystawienia korekty.

Oczywiście, w Twoim miejscu również spróbowałbym oszczędzić sobie zachodu z powodu 0,26 €. Ciesz się życiem i wypij kieliszek wina zamiast robić zamieszanie z powodu 0,26 €.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata